hits

tanya s. johnsen

Yes, we did it!

 • Skrevet: 21.06.2017
 • Klokken: 16:44
 • Kategori: Skole

Halleluja! Dagen kom, og dagen gikk. Med en merkelig følelse av "dagen derpå" med en kropp som verker og ett hodet som er flere mil borte, er jeg allikevel veldig glad og stolt. I konvoluttene er det én person med ett vitnemål, som jeg håper kommer til ta han med hvor han ønsker, og i den andre konvolutten ligger det ett kompetansebevis som bare venter på å bli fullført.

For nei, jeg er egentlig ikke ferdig på videregående, men jeg føler meg slik. Jeg har ikke planer om å sitte på skolen og å høre på en lærer flere dager i uken neste år, men heller komme å gå akkurat slikt jeg selv ønsker. På den måten håper og tror jeg at karakterene mine kan klare å heve snittet mitt enda litt om mulig. Uansett om det gjør det eller ikke, var jeg veldig stolt og fornøyd da jeg regnet ut snittet mitt i dag. Tar jeg alle karakterene fra alle årene har jeg 3,6, men om jeg derimot bare ser på den siste karakteren i alle fag har jeg 4,4! Snittet mitt har klart å øke igjen siden ungdomsskolen, og jeg er overlykkelig. Helt ærlig var det en del av meg som aldri trodde at jeg skulle vippe over karakteren 4. Dette fortjener virkelig en is!

Neste år skal jeg kose med (forhåpentligvis) med matte, naturfag og norsk. Jeg har tenkt å gjøre det aller meste på egenhånd, men med en løsning på skolen skal jeg ha en mulighet for å komme å gå slikt jeg ønsker. Det blir ikke telt fravær, jeg må ikke ha prøver eller innlevering, bare melde meg selv opp til eksamen når jeg føler meg klar for det.

Om jeg ikker er redd for å stryke i denne løsningen? Ja og nei. Jeg er redd for at jeg plutselig finner ut at dette vil jeg ikke mer, men jeg er ikke redd fordi jeg vet jeg kan klare dette. For ser du på karakterkortet mitt ser du at fraværet mitt har gått betraktelig ned. Både 1. og 2. klasse fikk jeg fjernet 10 dager hver, men i år tok jeg meg ikke en gang bryet om det. Utrolig mange timer jeg er borte, men av dager er det minimalt. Du kan også se hvordan karakterene mine har gått opp, og det er fordi viljestyrken min er her. 2. klasse som var mitt dårligste år, eksistere den nesten ikke.

Nå skal jeg ta meg en etterlengtet ferie, finne ut hvor jeg ender i sommer, og muligens bruke tid på å finne meg en jobb utenom fagene jeg skal ta. For jeg føler meg veldig giret på å begynne å jobbe!

Jeg ønsker en god sommer til alle sammen!

 • Skrevet: 21.06.2017
 • Klokken: 16:44
 • Kategori: Skole
 • Kommentarer: 0

Russeknuter

 • Skrevet: 22.04.2017
 • Klokken: 20:59
 • Kategori: Skole10 runder gjennom rundkjøringen? Check. Laserkontroll iført refleksvest med hårføner? Check. Gå inn i nærbutikk i bare håndkle og spørre etter sjampo? Check. 

Totalt var jeg med/vitne til 6 forskjellige russeknuter før jeg tok kvelden, men må si at den aller kjekkeste var å gå inn i en butikk i bare håndkle for å spørre om de solgte sjampo. Jeg hadde egentlig aldri tenkt å gjøre denne knuten, men hva er det folk sier? Yolo? Jeg trodde også det skulle være skummelt og kleint å gjøre det, men egentlig var det bare løye. Tror til og med de fleste kundene syntes dette var løye da fire jenter i håndkle kommer troppende inn en butikk og en femte i russebukse og åpenbart filmer dette. Viktig å forevige slike øyeblikk!

Så nå er spørsmålet - blir det å springe naken rundt skolen det neste jeg gjør? Foreløpig tviler jeg, men du vet jo aldri.

Må også si det var interessant å å ha laserkontroll da de aller fleste bilene sakket ned. Derfor lurer jeg på om de egentlig kjørte for fort og trodde vi var politi, eller om det var for å ha bedre tid til å se på oss hvor vi stod på begge sider av veien.

Hva synes du om russen og russeknuter?

 

Facebook HER, Instagram HER 

 • Skrevet: 22.04.2017
 • Klokken: 20:59
 • Kategori: Skole
 • Kommentarer: 4

Selvpromotering på høyt nivå

 • Skrevet: 12.04.2017
 • Klokken: 22:05
 • Kategori: SkoleTakket være russetiden fant jeg ut at jeg hadde muligheten til "gratis" selvpromotering. Jeg har såklart betalt for russekortene, men de skulle jeg ha uansett om jeg valgte det eller ikke, og derfor "gratis" selvpromotering. Jeg la nemlig til bloggadressen min, og føler selv at jeg var ett geni da jeg gjorde det. Totalt fikk jeg 600 russekort som jeg kan gi i hutt og pine, og da er det vell mulig å få en leser til og to?

Selv er jeg veldig fornøyd og glad over russekortet jeg endte opp med. Jeg var veldig tidlig klar på at jeg ikke vil ha noe om sex eller drikking på mitt, for selv om jeg synes det er løye på andre, er det noe med hvordan jeg selv hadde følt meg om jeg gav det videre til unger. Og de aller fleste som ber om russekort er unger. Jeg har ett fult prinsessetema på kortet mitt, og jeg passet derfor på at på russebuksen min måtte jeg ha en eller annen form for krone.

Jeg må også si at favorittingen min for øyeblikket er å gå rundt i russebuksen min og se unger som kommer springende og spør om kort. Det får meg til å smile over hvor lett det egentlig er å glede noen. Det skal nemlig ikke så mye til å passe på at jeg har nok kort i buksen min, for å så gi noen i løpet av en hel dag. Og er det noe jeg tror jeg kommer til å huske fra russetiden er det smilende til ungene når de tar i mot kortene.

 • Skrevet: 12.04.2017
 • Klokken: 22:05
 • Kategori: Skole
 • Kommentarer: 3

Deltidselev

 • Skrevet: 06.07.2016
 • Klokken: 20:13
 • Kategori: Skole

De aller fleste har sikkert oppdaget at det første inntaket på videregående har kommet. Selv om jeg søkte på andre premisser enn normale gjør, var det allikevel godt å få bekreftelsen på at ja - jeg skal få ta 3. klasse media med klassen min. På grunn av sykdommen min går jeg som deltidselev, og jeg tenkte jeg kunne fortelle litt om dette.

I 1. klasse begynte jeg nydiagnosert og på fulltid. Allerede i oktober forstod jeg at dette kjøret var alt for tungt for meg etter som jeg enten var på skolen, korps eller lå hjemme og sov. Etter en innleggelse på sykehuset sa de til meg at jeg burde nok trappe ned på fagene og da bestemte jeg meg for å droppe matte, naturfag og gym. Da stod jeg igjen med media, ptf, norsk og engelsk. Omtrent like mange skoletimer i uken som vanlig studiespesialiserende hadde.

Da 2. klasse begynte var jeg fast bestemt på at jeg skulle klare alle fagene dette året hadde å by på. Det var de samme fagene jeg tok året før og samfunnsfag (matte og naturfag var utgående fag, men resten av klassen hadde gym). Tror jeg holdt meg til november før jeg ikke orket alle fagene mer, men denne gangen var det bare norsk jeg ville kutte ut. Det gjenstod bare ett halvt år til med engelsk, og samfunnsfag ønsket jeg virkelig å ta. Dette var et fag jeg mestret ganske bra på ungdomsskolen, og selv om jeg vet jeg kunne gjort det mye bedre om jeg hadde orket, klarte jeg å bli fornøyd med karakteren.

Det er ikke barebare å begynne å droppe fag på skolen. Det må inn med legeerklæringer, søknader til fylket og prøve å finne en plan og enighet med skolen. Sistnevnte har jeg syntes har vært litt vanskelig etter som to personer på skolen har jeg følt har vært uenige på møter om ting kan las seg gjøre eller ikke. Jeg er ikke helt sikker på hvordan dette skoleåret blir, men slik jeg har forstått kan jeg ikke ta fagene som står på timeplanen i år som jeg mangler fra før. Etter litt søking fant jeg ut at jeg muligens sitter igjen med 10 skoletimer i uken. Det vil da være media og historie. Dette har vært litt uklart om hvordan vi skal få til, men det er slikt jeg antar det vil skje.

Men hva med russetiden? Russetiden er en feiring om at du er ferdig med videregående, og jeg har faktisk blitt så heldig at jeg faktisk får lov til å jukse og ha feiringen min - selv om jeg må gå ett år som privatist etter. Normalt tar du året på nytt om du ikke har fått gjort alle fagene, men vi søkte om en mulighet til å følge klassen min for å ikke føle at jeg henger etter, selv om jeg i realiteten gjør det.

Med all denne fritiden jeg kommer til å få skal jeg prøve å få ordnet med skolen å få tatt matte og naturfag fra første året, og muligens prøve å få meg en jobb utenom. Jeg har virkelig troen på at dette skoleåret kommer til å bli mye bedre for min mentale helse enn de to årene før. Til nå har jeg omtrent ikke vært sosial med klassen i skolehverdagen. Jeg har holdt meg mye til meg selv for jeg har vært dårlig, men jeg tror at dette, og russetiden kan gjøre at jeg føler at jeg passer mye mer inn, og det håper jeg virkelig at skal skje.

 • Skrevet: 06.07.2016
 • Klokken: 20:13
 • Kategori: Skole
 • Kommentarer: 2