hits

tanya s. johnsen

I'm Lovegood

 • Skrevet: 25.10.2016
 • Klokken: 15:19
 • Kategori: Blogg


Som en start på russetiden arrangeres det hvert år utkledningsdager på de fleste skolene for russen. I går trappet jeg opp på skolen i rosa pysj, pute under armen og en krone for å være en Trøtt Tornerose. Temaet var altså forbokstaven, og det var noe av beste jeg klarte å komme på der og da. I dag derimot gjorde jeg mye mer ut av det og kledde meg opp som en karakter i favoritt film/boken min - nemlig Luna Lovegood i Harry Potter. Ikke bare er hun personen jeg ligner mest på på utseende av karakterene, men hun er også i det huset jeg kommer i. på alle tester jeg tar. 

Brillene hun har på seg fant jeg en mal på google som jeg skrev ut, limte på papp og la på aluminiumsfolie på. Du ser det kanskje ikke, men de er på hodet mitt på bildet over, men lyset gjorde at det forsvant litt. Ellers skrev jeg også ut Ravnklo-logoen som jeg brukte teip for å feste på jakken, og resten fant jeg i mitt garderobeskap, bortsett fra slipset som jeg lånte fra pappa.

Selv ble jeg veldig fornøyd med resultatet, og det va faktisk lettere å få til enn hva jeg hadde trodd. Jeg aner ikke om folk forstod hvem jeg var, men jeg følte meg ihvertfall som Luna Lovegood, og det eneste som manglet var at det faktisk kom magi ut av pinnen jeg hadde til tryllestav.

Hva synes du om kostymet mitt? Og hva/hvem ville du kledd deg som? 

LagreLagre

 • Skrevet: 25.10.2016
 • Klokken: 15:19
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Vlog - England

 • Skrevet: 21.10.2016
 • Klokken: 16:31
 • Kategori: Korps

Her har dere videoen fra England! Håper dere liker den, og gjerne legger igjen en tommel opp og abonner på meg på youtube for flerevideoer. Vil anbefale dere å trykke på tannhjulet og ta opp kvaliteten til det høyeste for ett best mulig resultat.

Snart springer jeg ut dørene for å dra på gresskarutskjæring med skolekorpset, og Frakkagjerd sitt skolekorps. Tror det kommer til å bli en hyggelig fredagskveld, hvor vi forhåpentligvis blir litt mer kjent med hverandre, etter som de aller fleste av deres musikanter spiller også i vårt korps. Da er det viktig å knytte bånd slik at alle blir trygge på hverandre og våger å spille foran resten av korpset.

Hva skal du i kveld?

 • Skrevet: 21.10.2016
 • Klokken: 16:31
 • Kategori: Korps
 • Kommentarer: 0

Teaser - Juleshow

 • Skrevet: 20.10.2016
 • Klokken: 11:39
 • Kategori: Korps

Hvert år arrangerer skolekorpset mitt, Førre Musikkorps, ett juleshow hvor vi spiller mye ulikt. Meningen er at det skal være noe for alle; gamle og unge, voksne og barn. Familier skal kunne komme å se på, men at også vennene til oss musikanter skal ha gleden av å se det. Noe jeg mener det gjør - for det er julemusikk som de aller fleste vil like og synes er koselig. For meg er det ihvertfall ikke jul før vi har hatt juleshow!

I går da jeg våknet fant jeg ut at jeg ville allerede nå dele med omverden at i år skulle korpset ha show igjen, etter vi i fjor droppet det til fordel for en annen konsert. Jeg håper det ihvertfall faller i smak for folk med en teaser, og ikke bare en plakat - som vi også kommer til å lage etter hvert. Kommer nok til å skrive litt mer om juleshowet på bloggen etter som det er noe jeg er veldig glad i - og det er jo en del av livet mitt, noe som er trist etter som det er siste år jeg sitter der som medlem i korpset.

Bor du på haugalandet, og gjerne lengre vekke, og ikke vet hva du skal gjøre enten 16. eller 17. desember - så er juleshowet vårt i gang ihvertfall! Det blir spilt julesanger, solister som synger og litt show - noe for enhver. 

NB: Vil anbefale folk å ta på høyest oppløsning når de skal se videoen.

 • Skrevet: 20.10.2016
 • Klokken: 11:39
 • Kategori: Korps
 • Kommentarer: 0

Redigering & planlegging

 • Skrevet: 18.10.2016
 • Klokken: 20:56
 • Kategori: Blogg

God kveld!

En stund nå har jeg gått å tenkt på om jeg skulle kjøpe meg en iMac, og i dag kom dagen da jeg trippet inn på Eplehuset og kom ut igjen med en stor pc "under armen". Dette tror jeg kan være med på å hjelpe meg å gjøre bloggingen mer skikkelig, og det å bli flinkere til å lage videoer. Derfor akkurat nå sitter jeg og redigerer vlogen fra Manchester, samtidig som jeg leser litt rundt og prøver å finne ut hvordan jeg skal bli en flink blogger. Hva som skiller seg ut, og hva som skal til for at dere vil klikke dere inn på akkurat denne bloggen, og ikke hvilken som helst annen.

Kjenner jeg er veldig giret og inspirert for øyeblikket, og håper virkelig dette fungerer! Blant de tingene jeg har lest meg opp på er det å finne litt mer ut hva dere lesere ønsker å ha. Derfor håper jeg virkelig dere vil legge igjen en kommentar på innlegget om hva dere ønsker jeg skal dele. F.eks så redigerer jeg nå englandsvideoen, men er noen interessert i å se hva jeg kjøpte meg? 

Håper noen vil ta seg tid til å legge igjen en kommentar om tips, for jeg ønsker virkelig å skrive hva dere - leserne mine - vil ha!

 • Skrevet: 18.10.2016
 • Klokken: 20:56
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Tilbake fra ferie

 • Skrevet: 17.10.2016
 • Klokken: 17:38
 • Kategori: BloggHeisann og hoppsann!

Høstferien er dessverre allerede over, for i dag var det tilbake til skolen, selv om jeg ikke helt var der i dag med lysten. Jeg hadde en kjempekjekk uke i England med skolekorpset hvor vi var i Manchester, og dro en dag til Liverpool. God mat, godt selskap og kjekke opplevelser er vell egentlig en ganske grei oppsummering av hvordan uken var, og bildene gir også en liten smakebit.

Gjennom hele uken filmet jeg for harde livet, men dessverre må jeg nesten vente litt med å få den redigert. Pcen min har bestemt seg for at jeg ikke skal ha mer lagringsplass igjen på den (selv om jeg ikke har noe liggende), og jeg må derfor vente til jeg har en bedre løsning. Derfor håper jeg dere kommer til å sette pris på den, selv om det kanskje tar litt tid før den kommer.

Hva har du gjort i ferien? 

 • Skrevet: 17.10.2016
 • Klokken: 17:38
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Vær så snill å åpne øynene

"Utdanningsdirektoratet har gjennom brev fra fylkesmannen i Rogaland bedt om at Rogaland fylkeskommune endrer sine retningslinjer for fraværsføring slik at de er i tråd med Utdanningsdirektoratet sin tolkning - Utdanningsdirektoratet uttaler:
«ingen deler av kjøreopplæringen kan regnes som en helse- eller velferdsgrunn».

Med bakgrunn i dette trekkes de gjeldende retningslinjene tilbake, nye settes inn med virkning fra torsdag 6.10.2016.

I praksis betyr dette at obligatoriske kurs i glattkjøring, langkjøring samt oppkjøring til førerprøven heretter er udokumentert fravær, og kan få konsekvenser for om eleven får karakter i faget."

Jeg har ikke klagd eller sagt at jeg ikke liker fraværsgrensen. Tro det eller ei, jeg har sett på det som en veldig positiv ting - helt til i dag. Fordi i dag ble jeg irritert, skuffet og oppgitt på mine klassekameraters vegne.

I slutten av august tok jeg førerprøven. Selve oppkjøringen tok meg vell 50 minutt, jeg hadde en kjøretime før og det var ting som skulle bli gjort både før og etterpå. Hadde jeg hatt den i min skoletid i morgen hadde jeg hatt ett lite problem, men jeg var heldig. Klassen min var på filmfestivalen og læreren min gav bort billetten min, slik at jeg ikke måtte møte opp i det hele tatt. Bare denne uken her har det vært to i klassen min som har tatt førerkortet, og de har gått glipp av skoletimer - noe lærerne har godtatt fordi det er godkjent fravær. Så kommer den meldingen over her på facebooksiden til skolen min.

Hva er planen din, kjære utdanningsdirektorat og kunnskapsminister? Skal vi ikke lengre få lov til å ta billappen? Vet dere ikke at det er flere som har behov for å få den for å komme seg til og fra skolen hver eneste dag? Eller for å kunne være med vennene sine på fritiden?

Busstilbudet mitt til Stavanger og Bergen er nesten bedre enn hva det er for å komme meg til skolen min. Ja, om morgningen går det mange busser, men utover dagen går det én gang i timen til ett viss tidspunkt. Utdanningsdirektoratet, vet du at vi ikke bor i Oslo slik som dere sikkert gjør? Hvis noen jobber på Amanda storsenter på en lørdag og er ferdig klokken 6 finnes det ikke buss for dem til her jeg bor, og jeg bor 7 minutter vekke med bil. Det går en buss 16.27 og den neste er 21.07. Så mener du virkelig at fordi de ikke får lov til å ta billappen etter som de kan risikere å miste karakteren sin, må de kanskje sitte ute i flere timer om ingen har mulighet til å hente dem?

Jeg vil ikke klage, for jeg vet fraværsgrensen er en god ting. Jeg vet at det er meningen å ta skulkerne, og de som mener de er for gode til å komme på skolen når de bare kan komme til prøvene for å få karakter. Men kjære utdanningsdirektorat og kunnskapsminister; dere ødelegger for elevene, og slike ting som dette gir dem ikke mer motivasjon, snarere tvert imot.

Jeg vil ikke klage fordi jeg kanskje er den som kommer aller best ut av hele fraværsgrensen. Jeg går 15 timer i uken på skolen, har en diagnose og en legeerklæring som tillater meg å være hjemme - uten å springe til legen. Faktisk da jeg var syk for over en uke siden og kom med legeerklæring spurte læreren min hvorfor, etter som jeg allerede har en. Jeg har til og med en rektor som forstår og godtar veldig mye, og hadde det vært nødvendig og jeg ikke hadde billappen kunne jeg krevd taxi. Så du forstår sikker at jeg ikke har ønsket å klage når det fungerer bra for meg, men for andre ser jeg det ikke funker lengre.

Vær så snill å åpne øynene, og se hva som skjer med elevene.