hits

tanya s. johnsen

Et spennende bokprosjekt!

 • Skrevet: 29.09.2017
 • Klokken: 21:24
 • Kategori: Blogg

En stund etter jeg fikk diagnosen min kom naboen min til meg og fortalte meg at hun ønsket å hjelpe meg. Selv hadde hun hatt en veldig god støttespiller med sin Parkinsondiagnose, og derfor ville hun stille opp for meg. De siste to årene har jeg vært med på en liten reise med henne. Hun har hatt humoristiske forestillinger om sykdommen i hele landet, hun har vært en fantastisk samtalepartner for meg og i vår fikk hun en hjerneoperasjon som har hjulpet å roe ned symptomene.

I disse tider er det begynt ett bokprosjekt om Vibeke og hennes reise med Parkinson. Det siste året har Lovise Gard fotografert ulike ting Vibeke har vært med på, og nå samles dette til en inspirerende fotobok om livet med Parkinson. Jeg tror den boken kan hjelpe og inspirere andre med Parkinson og gjerne andre sykdommer med å finne en positiv sti i livet sitt. 

Ønsker du å støtte arbeidet om å få boken publisert, og hjelpe å realisere prosjektet kan du gjerne gi en liten penge gave her. Jeg tror virkelig den kan hjelpe å forbedre andre sin hverdag, og derfor synes jeg det er så viktig at dette blir en virkelighet og ikke bare en visjon.

Ønsker deg en riktig god fredagskveld!

 • Skrevet: 29.09.2017
 • Klokken: 21:24
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Det finnes håp!

 • Skrevet: 26.09.2017
 • Klokken: 20:20
 • Kategori: Blogg

Jeg har skreket og bannet i hodet mitt. Hatt ett sterkt behov til å kaste bøkene ut vinduet eller spyle de ned i do. Lurt på hvilken idiot det var som valgte å være en deltidselev, og skulle nå gå gjennom et helt pensum på noen måneder. Etter all frustrasjon, og litt hårtap, kan jeg endelig skryte å si at jeg har kommet meg gjennom kapittel 1, med grei forståelse om hva jeg holder på med! Matten min var veldig rusten, og har tatt meg lang tid til å forstå ting jeg tok med en gang før. Det er kanskje det som var mest krevende - å ikke kunne lengre hva jeg var så god i.

Nå håper jeg at tempoet mitt kan gå litt raskere etter som eksamen meldte seg en måned tidligere enn hva jeg trodde. Det krever litt mer av meg, og jeg har langt ifra så god tid på meg som jeg trodde. Allikevel skal jeg ikke gi opp kampen mot boka, for jeg kom meg gjennom et helt kapittel med likninger, brøk, prosent og standardtall. Da bør ikke det som kommer etter være så vanskelig? 

Ønsker deg en riktig god tirsdagskveld

 • Skrevet: 26.09.2017
 • Klokken: 20:20
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3

En liten oppfordring til å bruke sin stemmerett!

I dag er dagen som jeg tror alle i hele Norge har fått med seg. Nemlig stortingsvalg! Jeg vil benytte denne anledning til å anbefale ALLE som kan stemme, om å stemme.

Vi her i Norge er veldig privilegerte. Vi har en vanvittig høy levestandard, med gratis skole og sykehus. Fattigdom er det veldig lite av, og for de som ikke har noe får som oftest en støtte.

Her i Norge har vi demokrati. Selv om mange andre land også sier de har demokrati, har vi virkelig hva et demokrati skal være. ALLE over 18 år, med norsk statsborgerskap har muligheten til å velge sitt parti. Vi har også frie valg, og får lov til å velge det partiet som vi ønsker. Erna, vår kjære statsminister de siste 4 årene, kan ikke finne på å henrette mennesker fordi de stemmer på f.eks Ap.

Her i Norge er vi alle like mye verdt, om du er mann, kvinne, barn, homofil, hetero, bifil osv. Like mye verdt har gitt oss en allmenn stemmerett. Listen er veldig lang. Norge har ikke alltid hatt valg, og ihvertfall ikke for alle. Det er noe som har kommet over tiden, for vi har hatt mennesker som brukte sin stemme og sa noe, og fikk andre med på det. I mange år kjempet kvinnene for deres rettigheter og fikk det, og nå har de homofile endelig fått tillatelse til å gifte seg i kirken. Dette er ikke slikt som skjer av at du bare ligger på sofaen!

Hver eneste dag i hvert eneste dag er det noen personer som skal bestemme fremtiden vår og hvordan den skal ramme oss. Skattepenger, velferdsgoder, kommunereform. I dag har vi muligheten til hvem disse personene skal være. Om det er en høyre- eller en venstrepolitisk regjering. Vi får ta vårt ståsted, og håpe på at de vi har valgt vinner.

Så er det en ting jeg tenker veldig mye på: Hvilken rett har de som ikke velger å møte opp i stemmelokalet for å gi sin stemme, til å klage på hvordan ting fungerer? Når du ikke en gang engasjerer deg nok til å gi en stemme, hvordan kan du i det hele tatt engasjere deg nok til å klage og syte på systemene?

Jeg vil anbefale og oppfordre alle om å bruke stemmen sin. Er du ikke gammel nok, så tving foreldrene dine til det. Dette handler om min, din og vår fremtid. Og i ett land som Norge, hvor vi er så privilegerte at vi har denne muligheten, er det bare en synd å kaste den bort.

Selv er jeg enda i London når valglokalene stenges, og derfor stemte jeg nesten med en gang muligheten for å forhåndsstemme kom. For meg har det vært viktig å bruke stemmeretten min som jeg har drømt om i mange år, og ville ikke risikere å gå foruten den muligheten i år.

Ønsker alle en god valgdag!

God morgen fra London!

 • Skrevet: 10.09.2017
 • Klokken: 10:25
 • Kategori: Blogg

Nå er det en god stund siden sist jeg blogget og tok dere med på en del av livet mitt. I dette øyeblikket forandres det etter som jeg er i London, vært her i 2 dager og er her til i morgen kveld. Jeg beklager for fraværet mitt, men i perioder mister jeg all inspirasjon, og plutselig kommer det tilbake igjen og jeg kan ikke vente til å få skrevet neste innlegg, og det er slikt jeg har det nå.

Jeg prøver å få filmet litt fra denne turen, men etter som vi konstant gjør noe og jeg som oftest har tankene mine ett annet sted er jeg redd det kanskje blir litt vagt med innhold. I går var vi på Proms in the Park i Hyde Park, hadde med meg kameraet og var så sikker på at jeg skulle filme. Gjorde jeg det? Nei. Klarte å ta ett bilde og to heldigvis før det ble for mørkt. Uansett må jeg bare si det var en helt fantastisk opplevelse å være på den konserten. Anbefaler alle som vil reise til London i September å prøve å få seg en billett!

I dag tar vi turen til det jeg tror kommer til å bli årets største begivenhet, og skal prøve å oppdatere dere om det i kveld. Jeg er så giret på å dra dit at det skulle ikke vært lov. Fra jeg var 4 år (!!!) har jeg vært en stor Harry Potter fan, og i dag skal vi på Studio tour! Tror ikke livet kunne blitt stort bedre enn hva jeg har det nå.

Ønsker alle en riktig god søndag!

 • Skrevet: 10.09.2017
 • Klokken: 10:25
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0