hits

tanya s. johnsen

Jeg har gitt slipp

I livet opplever vi stadig ting som skal definere deg, ting som endrer livet ditt, og ting som får deg til å se tilbake på ting. Denne bloggen var utgangspunktet for den tingen jeg føler mest definerte meg og endret meg. Det største vendepunktet i livet mitt til nå. På søndag var jeg i ett litt dårlig humør, men jeg visste egentlig ikke helt hvorfor, men det virker som om underbevissheten min husket noe jeg selv ikke gjorde. Den dagen hadde jeg 4 år med diagnosen.

Jeg bestemte meg for lenge siden at MS ikke var en del av meg, men at jeg var en del av MS. Allikevel trodde jeg aldri at jeg kom til en dag da jeg glemte ut diagnosen, og ihvertfall ikke at jeg kom til å glemme dagen for diagnosen. På mange måter er det den viktigste dagen jeg har opplevd i mitt 20 år lange liv, for det skulle bli grunnlaget for fremtiden min.

Jeg våkner ikke lengre opp og tenker at jeg har MS. Jeg lar ikke meg selv hindre meg fra å gjøre ting bare for jeg har en diagnose. Tidligere sa jeg at jeg ikke kjørte manuelt for jeg ikke orket på grunn av MS, men på søndag kjørte jeg litt med en manuell bil på en parkeringsplass, og jeg sa at jeg ikke kommer til å kjøre det mer for jeg rett og slett ikke følte meg lang nok til å tråkke på clutchen (og for jeg er livredd å kvele bilen). Etter fire år bruker jeg ikke lengre MS som en unnskyldning for ting jeg ikke klarer, for nå vet jeg at jeg klarer ekstremt mye mer enn jeg de siste fire årene trodde jeg skulle klare.

I går fikk jeg en liten oppvekker da vi oppdaget at jeg hadde glemt hele greia, og i dag har jeg bestemt meg for at jeg faktisk ikke skal bruke MSen som en unnskyldning, med mindre det virkelig er grunnen for noe. Jeg skal ikke gjemme meg bak en diagnose bare for jeg er redd for å ta sjanser eller å utfordre meg selv. Og for alt jeg vet kan MSen hjelpe meg frem i livet. For selv om jeg ikke har fremtidsplanene klare enda etter smellen nå i vår, så føler jeg meg allikevel klar for å møte fremtiden.

Her jeg sitter nå føler jeg meg fri og avslappet, og ikke som noe tynger meg lengre, som det gjorde i flere år. Og det er en helt utrolig deilig følelse.

Letting go is so hard, but being free is so beautiful