hits

tanya s. johnsen

Følelsen av sommer!

 • Skrevet: 23.07.2017
 • Klokken: 21:12
 • Kategori: Blogg

Som en virkelig god nordmann må jeg gjøre jobben om å snakke om været. For været har vært forferdelig i mange uker, hvor f.eks Bergen klarte å ta regnvær-rekord i juni. Derfor er det på tide å skryte og si at sommeren er endelig ankommet! De siste dagene har solen skint og temperaturen stiger støtt og stadig. Det er ikke ofte jeg faktisk tar meg bryet å legge meg ned på en solseng, for som oftest er solen borte før 10 minutter er gått. Nei, i dag lå jeg nok nærmere 2 timer så nå er kroppen min rik på D-vitamin, litt rødfarge og forhåpentligvis resulterer det i en litt mørkere farge på kroppen.

Jeg er strålende fornøyd med dagen som inneholdt både sol, is og grilling. Kunne virkelig ikke fått det bedre vil jeg tro. Hvordan har din søndag vært?

 • Skrevet: 23.07.2017
 • Klokken: 21:12
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Et lite hade

 • Skrevet: 22.07.2017
 • Klokken: 16:09
 • Kategori: Blogg

Det er rart hvordan du møter noen mennesker, blir kjent for så og bare si hade en dag og dra hver til sitt. I går møttes jeg og noen av venninne mine i klassen for en siste kveld sammen før folk flytter for de ulike skolene de skal gå på. Det er i de øyeblikkene det går opp for meg hvor fort tiden egentlig går. Det er allerede en måned siden vitnemålsutdeling, og litt under en måned til skolene starter. Forhåpentligvis får vi alle tid i julen slik at vi kan møtes igjen da.

Nei jeg gleder meg virkelig til den dagen vi kommer til å samles igjen og høre hvordan ting har blitt.

 • Skrevet: 22.07.2017
 • Klokken: 16:09
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Min brutale sannhet om sommerferie

 • Skrevet: 18.07.2017
 • Klokken: 21:17
 • Kategori: BloggVi er kommet halvveis inn i ferien allerede, men skal jeg være helt ærlig var jeg ferdig allerede etter den første uken. På papiret har jeg ikke hatt ferie i en måned enda, men i teorien har jeg hatt i nesten 2 måneder, etter som jeg har ikke hatt noe faglig, utenom eksamen etter 16. mai. Derfor begynner disse dagene å gå meg på nervene.

I år reiser jeg ikke, og det gjør meg ingenting. Jeg skal tross alt reise i september, og jeg var i Spania i vinter. Og det å være lei av ferien har ingenting med det å gjøre. Nei, fra jeg var liten av kjedet jeg meg helt grønn etter 4 uker og syntes det var på tide å komme meg tilbake på skolen. For jeg er en person som elsker å ha litt rutine i hverdagen, og prøver så godt jeg kan nå med å planlegge dagene mine med å stå opp tidlig og rydding. Jeg ønsker å ha noe som gjør at jeg må stå opp, og ha noe på ettermiddagen slik at jeg kan se tilbake og tenke "hvor blir dagene av?"

Nå kan jeg ikke vente til 17. august hvor jeg må møte opp på skolen for å få skolebøkene og ta sakene i mine egne hender. Med skole å fokusere på (både på egenhånd og med privatlærer) tror jeg at dagene mine ikke kommer til å bli slikt som dette. For selv om jeg ikke må møte opp på en skole er det noe med at jeg MÅ jobbe og være produktiv i løpet av dagene.

Hadde ting vært opp til meg ville jeg aldri latt en sommerferie vare i mer enn 4 uker, en passelig lengde etter min mening. De resisterende ukene kunne heller blitt fordelt ut på året slik at elevene oftere kan få en liten pustepause som de kan trenge til tider.

Hva synes du egentlig om at ferien er i 8 uker?

 • Skrevet: 18.07.2017
 • Klokken: 21:17
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Tusen hjertelig takk!

 • Skrevet: 16.07.2017
 • Klokken: 14:41
 • Kategori: Blogg

Det var en helt syk, men også fantastisk følelse i går da jeg publiserte innlegget mitt og bare så hvordan leserne strømmet på. I det siste har lesertallet mitt økt en god del, men så mye hadde jeg helt ærlig ikke trodd at jeg skulle få! Over 400 (!!!!) mennesker klikket inn på bloggen min om at det er 3 år siden jeg fikk MS-diagnosen. Ikke bare har mange lest, men det er også mange som har gitt meg positive tilbakemeldinger hvor de skryter synet mitt på livet. De kommentarene går ikke på bloggen, men heller meg som person og gjør det hele enda mer fantastisk.

Jeg har lyst å takke alle og enhver som klikket inn i går og ga meg muligheten for å komme på plass 76 i Norge! Det er veldig stort for meg, og gir meg inspirasjon og motivasjon til å jobbe enda mer med bloggen. Så kanskje havner jeg så høyt på listen fast en dag? Det hadde virkelig vært noe. Nå er jeg ihvertfall i himmelen og tror at det kommer jeg til å være en god stund til.

Instagram her, Facebook her.

 • Skrevet: 16.07.2017
 • Klokken: 14:41
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Gratulerer med 3 år!

I dag feirer jeg og MS?en min 3 år sammen. Vi hadde funnet kontakten en god stund tidligere, kanskje flere år, men det var da vi ble offisielle. Den 15. Juli fikk en 15 år gammel jente beskjed om at hun var kronisk syk. Må bare skyte inn og si at det er faktisk en festbrems for 16 årsdagen som var 16 dager etterpå.

Da jeg først fikk diagnosen ble jeg henvist til en psykolog. Nevrologen var bekymret for den mentale tilstanden min ved å få en slik diagnose. Kort oppsummering av tiden min hos han: jeg trivdes ikke da han konstant skulle snakke om ?drittsykdommen? jeg var så uheldig å få. Misforstå meg rett ? MS er drit å ha, men jeg måtte ha vekk det ordet. Meningen med en psykolog var jo å få en positiv holdning, men det hjalp jo ikke å høre noen andre trekke ned problemet mitt.

For meg var det viktig å finne en fin sti i livet. Jeg tolerer, jeg godtar, men jeg trives ikke med det. Allikevel kan jeg nå sitte her og skrive og komme med noe så teit at jeg faktisk er glad for sykdommen min. Jeg er glad for at selv om jeg allerede var veslevoksen, fikk jeg en oppvekker med hva livet faktisk betyr. Jeg tar ikke ting for gitt, og jeg er mye mer takknemlig for menneskene rundt meg enn hva jeg var før i tiden. Hadde jeg kunne fått denne lærdommen uten en sykdom hadde jeg såklart tatt i mot det, men det var slikt det ble i denne omgang.

Sammen med MSen har jeg tøyet grenser jeg aldri før trodde jeg måtte tøye. Den største var komfortsonen min når det kommer til sykehus og sprøyter. Da jeg var liten måtte jeg bli holdt fast i en stolt om jeg bare skulle ta en liten blodprøve, men nå går jeg alene hver 4. uke for medisiner og det trengs gjerne 2-4 stikk før de treffer inni en blodåre. Allikevel kommer ikke panikken for skikkelig før det 3. stikket de må ta. Derfor har jeg alltid minst ett blåmerke dagene etter jeg har fått medisiner, og begynner å få en fin liten samling med små arr på hendene. Heldigvis forsvinner det aller meste etter noen måneder.

De fysiske problemene mine blir bare mindre og mindre. MR-bildene viser at ting blir bare mindre, og symptomene mine forsvinner. Eneste nå er at jeg enda ikke har funnet en måte å overvinne vinteren, og må derfor ha meg en sydentur da. Ikke at jeg klager på at jeg må reise, men hadde vært enda kjekkere om jeg ikke hadde problemet med å stå opp.

Den mentale helsen min blir bare bedre og bedre. Før var jeg redd, men nesten alle hindrene mine har jeg overvunnet. Jeg kom meg gjennom 3 år på videregående, jeg er blitt venn med rullestolen, og jeg beviser støtt og stadig for meg selv at viljestyrken min er her enda, og så lenge jeg har den kan jeg få til de mest utrolige ting. Så jeg er ikke lengre redd, jeg tror ikke livet kommer til å bli særlig vanskelig for meg. Kanskje fordi jeg mentalt er forberedt på det, men også fordi jeg kommer til å bruke all min makt på å komme meg gjennom de tunge tingene. Og en dag håper jeg at jeg kan ha foredrag om disse tingene. Prøve å snakke høyt om det, istedenfor å bare sitte bak en pc-skjerm og skrive disse ordene.

Kjære MS: Jeg trodde virkelig jeg kom til å hate deg for resten av livet, men foreløpig er du ganske allright. Derfor vil jeg gratulere min MS-diagnose med 3 års dagen!

Innlegg om da jeg fikk diagnosen finner du her.
Kronikk jeg har skrevet om MS finner du her.
Intervju med PS jeg har MS finner du her.

Instagram her, Facebook her.

Denne uken #27

 • Skrevet: 09.07.2017
 • Klokken: 16:23
 • Kategori: Blogg

Ukens høydepunkt:
Det var å få leiligheten vi ønsket med en gang, så kontrakten er allerede skrevet under og vi er nesten klare til å overta den! Kommer til å komme skikkelige bilder og muligens video fra leiligheten, men for nå kan dere nøye dere med disse to bildene fra finn.


Ukens nedtur:
Kan ikke komme på noen særlig nedtur jeg har hatt denne uken. Føler alt har gått ganske bra!

Ukens innlegg:
Innlegget om at vi fikk leiligheten som du kan finne her.Ukens tanke: 
Føler jeg har mange baller i luften på en gang så det finnes ikke én klar tanke, men veldig mange. Jeg tenker på ha jeg skal pakke, at jeg må rydde rommet mitt, at jeg må søke jobber - finne jobber å søke på, huske at vi må ordne strøm og soneparkering osv osv. Listen er veldig lang med tanker som svirrer rundt, og jeg gleder meg til å få ting litt mer på plass som gjør at jeg kan tenke litt klarere. 

Ukens irritasjon:

En megler vi egentlig hadde avtalt vi skulle møte når vi var i Stavanger for han skulle vise oss flere leiligheter, men vi hørte aldri fra han.

Ukens sang: 
I det siste har jeg hørt en del på sanger jeg hadde dillen på på ungdomsskolen. When I was your man var en av favorittene mine.

Akkurat nå:
Ser jeg på sesong 6 av pretty little liars og skal snart til å rydde på rommet mitt.

 

Hvordan har din uke vært?

 • Skrevet: 09.07.2017
 • Klokken: 16:23
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3

Leilighet i boks!

 • Skrevet: 05.07.2017
 • Klokken: 14:40
 • Kategori: Blogg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg trodde virkelig ikke at denne prosessen skulle ta så kort tid. Slikt jeg har sett det for meg kom vi til å se mange leiligheter, vurdere dem opp mot hverandre og få noen dagers tenketid. Ikke at vi skulle dra til Stavanger, ende opp med å se på bare én leilighet og så nå få beskjed om at vi skal få leie den? Da vi kom til leiligheten i går var jeg skikkelig spent på om den faktisk var så bra som finn-annonsen viste, og jeg kan si med en gang at jeg likte den enda bedre i virkeligheten. Megler sa med en gang til oss at det allerede var kommet tilbud på den, men han hadde holdt det tilbake på grunn av oss. Derfor måtte vi jo være rask i avgjørelsen og spurte etter frist til i dag klokken 12, men allerede på kveldstid i går så skrev vi til han at vi ønsket den.

Kjenner meg veldig giret nå, og gleder meg helt ekstremt til overtagelse som jeg tror er den 1. august. Leiekontrakten får vi i morgen, så nå gjenstår det bare å finne oss jobber igjen før vi er klar til å flytte!

Nei nå kribler det i hele kroppen og jeg må finne noe å bruke all energien min på nå. Klarer ihvertfall ikke å sitte i ro.

 • Skrevet: 05.07.2017
 • Klokken: 14:40
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Jeg er så spent!

 • Skrevet: 03.07.2017
 • Klokken: 19:14
 • Kategori: BloggI morgen tar vi turen til Stavanger og jeg er både spent, gira og veldig nervøs! Forhåpentligvis er det tre leiligheter vi får sett i morgen, i tillegg til en fjerde jeg nettopp sendte mail til etter som jeg falt helt pladask for da jeg så den på finn. Er vi heldig så har eieren mulighet allerede i morgen til å ta oss med, noe som er veldig greit så vi slipper å ha flere turer til og fra Stavanger før vi faktisk flytter.

Satser også på at det blir en veldig fin dag så vi kan tilbringe litt tid i sentrum og se hvor ting er og bli litt bedre kjent med byen. Når jeg er der pleier jeg bare å være på akkurat de samme stedene, så kjekt å kunne få utforsket litt mer enn vanlig. Det eksisterer vell mer en Kuppelhallen, Stavanger konserthus, Egon og Starbucks?

Ønsk oss lykke til! Går ting etter planen så finner vi oss en leilighet allerede i morgen.

 • Skrevet: 03.07.2017
 • Klokken: 19:14
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4

Denne ukens #26

 • Skrevet: 02.07.2017
 • Klokken: 16:53
 • Kategori: Blogg

Ukens høydepunkt:
Det har vært helt vanvittig fint vær og veldig varmt! Dessverre har jeg ikke utnyttet det optimalt, men kjenner jeg bare smiler med tanken på hvor fint det egentlig har vært. Flere dager har det vært over 20 grader! Hvem trenger syden når du har Norge på sitt beste?

Ukens nedtur:
De siste dagene har våknet skikkelig kvalm, og spesielt når du våkner klokken 6 om morgningen hvor du ikke klarer å ligge eller sitte! Kroppen er ikke i slaget og jeg får heller ikke nok søvn,

Ukens innlegg:
Jeg har faktisk bare skrevet ett innlegg denne uken før i dag. Shame on me. Du finner det her.Ukens tanke:
Tankene mine for øyeblikket omhandler omtrent konstant å finne leilighet. Det er nesten eneste som står i hodet mitt, så håper vi finner i neste uke så jeg får plass til andre tanker også.

Ukens irritasjon:
Jeg var faktisk på nippet til å skrive ett innlegg om dette, nettopp folk sin holdning til røykeloven nå også går ut over el-sigaretter. Jeg er nå ikke en røyker, men jeg visste faktisk ikke at frem til i går kunne de røyke inne og steder hvor det ikke var oppmerking

Ukens sang: 

Akkurat nå:
Sitter jeg i sengen for meg selv og ser på How I met your mother samtidig som jeg skriver dette innlegget. Helt ærlig vet jeg ikke hvorfor jeg ser på denne serien, men har bestemt meg for at jeg skal komme meg gjennom alle 9 sesongen! Det er jo viktig med ambisjoner og mål i livet?

 

Hvordan har din uke vært?

 • Skrevet: 02.07.2017
 • Klokken: 16:53
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

En spennende prosess i livet

 • Skrevet: 01.07.2017
 • Klokken: 16:24
 • Kategori: Blogg

Nå begynner en spennende prosess i livet mitt. Det har seg slikt at jeg flytter sammen med Kristoffer nå i sommer. Han har allerede fått en skoleplass i Stavanger, og mulig for at han får flere ved det felles opptaket. Jeg håper og tror at folk vil synes det er interessant å bli med i denne prosessen, det er jo ikke helt normale omstendigheter akkurat vil jeg selv påstå.

I neste uke skal vi på visning, vi er på konstant jakt etter deltidsjobber (vet du om noe så er det bare til å skrike høyt ut til oss) og etter vi finner oss ett sted så gjenstår hele flytteprosessen. Dette tenker jeg kan være kjekt å få filmet en del, om noen er interessert i det. Med mange ting som skal på plass før vi faktisk flytter er jeg veldig glad for at vi har over en hel måned på oss til skolestart faktisk kommer. Det er veldig greit å komme i en rutine i en ny leilighet før han begynner slik at dagene ikke er helt kaotiske.

Selv om jeg skal flytte ut nå, har jeg allerede bestemt meg for en rutine hvor jeg hver uke tilbringer ihvertfall én natt her hjemme. Det er fordi jeg har en ordning med skolen hvor jeg kan komme og gå, og fordi naboen min skal hjelpe meg med fagene hun selv har undervist i. På den måten tror jeg at jeg lettere klarer å få gjennomført de fagene som skal bli gjort dette skoleåret.

Kjenner meg litt nervøs for hele greia. Har ingen erfaring med dette, og sist vi flyttet var jeg faktisk ikke med på flytteprosessen selv en gang! Så dette blir spennende!

Skal/har du flyttet ut hjemmenfra? Hvordan var det for deg?

 • Skrevet: 01.07.2017
 • Klokken: 16:24
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4