hits

tanya s. johnsen

#Undertheumbrella

Visste du at 1 av 3 nordmenn opplever i sitt liv å bli rammet av en eller annen hjernesykdom? I anledningen av Hjernens dag (22. juli) har European Federation of Neurological Associations (EFNA) et mål om å spre ett budskap om hvor mange som er rammet. Together under the umbrella, eller #undertheumbrella er en aksjon som skal være med på å få økt forskning på hjernen og få utviklet det behandlingstilbudet.

Som en MS-pasient er jeg en av av de som har en hjernesykdom. Selv er jeg fornøyd med forskningen og det medisinske utvalget vi har til nå, men jeg vet at begge deler kan bli enda bedre for både  MS og utrolig mange andre hjernesykdommer. Med økt forskning kan de en dag klare å finne en medisin som kurer oss, og ikke bare bremser ned skadene. Derfor er det viktig for meg å legge ut ett bilde på sosiale medier i dag med en paraply og skrive #undertheumbrella.

Sommerfestival i Vikedal

 • Skrevet: 10.07.2016
 • Klokken: 18:57
 • Kategori: Blogg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjære ungdommer under (og gjerne over) 18 år, jeg har en god nyhet til dere; i går var jeg på Sommerfestival i Vikedal og fant ut at det var mulig å ha det kjempekjekt - uten å drikke! Det mange kanskje ikke visste er at det er mulig å ha det kjekt uten å involvere alkohol, noe som jeg fant ut etter som 18årsdagen min bestemte seg for å komme når alle slike ting er over. Det var kjempekjekt å treffe folk jeg ikke har sett på evigheter igjen, så det var virkelig verdt å dra på!

Neste helg har jeg planer om å dra på Rootsen så håper det bare blir bedre enn hva kvelden i går var. Med hånden på hjertet kan jeg si at det er kjekkere å gå på ting som skjer en lørdagskveld enn å kose seg hjemme med en film, selv om det også er kjekt en gang i blandt!

Hva gjør du denne sommerferien?

 • Skrevet: 10.07.2016
 • Klokken: 18:57
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3

Deltidselev

 • Skrevet: 06.07.2016
 • Klokken: 20:13
 • Kategori: Skole

De aller fleste har sikkert oppdaget at det første inntaket på videregående har kommet. Selv om jeg søkte på andre premisser enn normale gjør, var det allikevel godt å få bekreftelsen på at ja - jeg skal få ta 3. klasse media med klassen min. På grunn av sykdommen min går jeg som deltidselev, og jeg tenkte jeg kunne fortelle litt om dette.

I 1. klasse begynte jeg nydiagnosert og på fulltid. Allerede i oktober forstod jeg at dette kjøret var alt for tungt for meg etter som jeg enten var på skolen, korps eller lå hjemme og sov. Etter en innleggelse på sykehuset sa de til meg at jeg burde nok trappe ned på fagene og da bestemte jeg meg for å droppe matte, naturfag og gym. Da stod jeg igjen med media, ptf, norsk og engelsk. Omtrent like mange skoletimer i uken som vanlig studiespesialiserende hadde.

Da 2. klasse begynte var jeg fast bestemt på at jeg skulle klare alle fagene dette året hadde å by på. Det var de samme fagene jeg tok året før og samfunnsfag (matte og naturfag var utgående fag, men resten av klassen hadde gym). Tror jeg holdt meg til november før jeg ikke orket alle fagene mer, men denne gangen var det bare norsk jeg ville kutte ut. Det gjenstod bare ett halvt år til med engelsk, og samfunnsfag ønsket jeg virkelig å ta. Dette var et fag jeg mestret ganske bra på ungdomsskolen, og selv om jeg vet jeg kunne gjort det mye bedre om jeg hadde orket, klarte jeg å bli fornøyd med karakteren.

Det er ikke barebare å begynne å droppe fag på skolen. Det må inn med legeerklæringer, søknader til fylket og prøve å finne en plan og enighet med skolen. Sistnevnte har jeg syntes har vært litt vanskelig etter som to personer på skolen har jeg følt har vært uenige på møter om ting kan las seg gjøre eller ikke. Jeg er ikke helt sikker på hvordan dette skoleåret blir, men slik jeg har forstått kan jeg ikke ta fagene som står på timeplanen i år som jeg mangler fra før. Etter litt søking fant jeg ut at jeg muligens sitter igjen med 10 skoletimer i uken. Det vil da være media og historie. Dette har vært litt uklart om hvordan vi skal få til, men det er slikt jeg antar det vil skje.

Men hva med russetiden? Russetiden er en feiring om at du er ferdig med videregående, og jeg har faktisk blitt så heldig at jeg faktisk får lov til å jukse og ha feiringen min - selv om jeg må gå ett år som privatist etter. Normalt tar du året på nytt om du ikke har fått gjort alle fagene, men vi søkte om en mulighet til å følge klassen min for å ikke føle at jeg henger etter, selv om jeg i realiteten gjør det.

Med all denne fritiden jeg kommer til å få skal jeg prøve å få ordnet med skolen å få tatt matte og naturfag fra første året, og muligens prøve å få meg en jobb utenom. Jeg har virkelig troen på at dette skoleåret kommer til å bli mye bedre for min mentale helse enn de to årene før. Til nå har jeg omtrent ikke vært sosial med klassen i skolehverdagen. Jeg har holdt meg mye til meg selv for jeg har vært dårlig, men jeg tror at dette, og russetiden kan gjøre at jeg føler at jeg passer mye mer inn, og det håper jeg virkelig at skal skje.

 • Skrevet: 06.07.2016
 • Klokken: 20:13
 • Kategori: Skole
 • Kommentarer: 2

I'm back

 • Skrevet: 05.07.2016
 • Klokken: 16:54
 • Kategori: Blogg

Det har vært litt tamt her på bloggen, men her om dagen fikk jeg en kommentar som inspirerte meg til å skrive igjen. Kommentaren fortalte egentlig det jeg ønsket å høre, og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å blogge. På grunn av hva jeg formidler her har jeg også fått bli med på noe jeg gleder meg til å kunne dele med dere, så snart jeg får det ferdige resultat i posten.

Jeg håper jeg blir flinkere nå til å oppdatere hverdagen min, selv om jeg for øyeblikket synes den er uinteressant, og jeg håper dere tar dere tid til å klikke inn og legge igjen en kommentar. Det betyr virkelig mye for meg!

 • Skrevet: 05.07.2016
 • Klokken: 16:54
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2