hits

tanya s. johnsen

En gledelig gjenforening

 • Skrevet: 22.06.2017
 • Klokken: 18:45
 • Kategori: BloggI gledesrus da jeg fant ut at jeg ikke kom opp i muntlig eksamen i forrige uke, bestemte jeg meg for at jeg kunne endelig formatere macen min. Jeg har slitt i nesten 2 år med dårlig plass, og funnet ut at det virkelig var på tide. Dessverre betydde det at jeg kom til å miste alle de fancy programmene jeg har hatt de siste årene, men noe måtte gjøres da jeg alltid måtte slette alt innhold på macen før jeg kunne redigere noe. Noe gikk ihvertfall galt da jeg skulle formatere den, og du kan ikke spørre meg hva for det vet jeg ikke, bare at jeg kjørte til Eplehuset og leverte den inn.

Da jeg fikk beskjed en uke etter jeg leverte den inn at de måtte skifte skjerm kjente jeg svetten komme. Virkelig ikke en kostnad jeg var så giret på, men heldigvis kom problemene mine under reklamasjon og jeg kunne få den tilbake igjen i dag som god så ny. Det er rart hvor handikap jeg har følt meg uten å ha macbooken som jeg kan ta med meg over alt. Jeg liker å gjøre mange ting på én gang, spesielt om jeg sitter i ro, så har vært rart å plutselig måtte planlegge når på døgnet når det passet meg å blogge eller gjøre annet.

Nå kan jeg heldigvis og forhåpentligvis komme til ett mer blogghverdag igjen som jeg har savnet virkelig. Jeg planlegger også å begynne med youtube snart (muligens) så gjerne abonner på meg her.

 • Skrevet: 22.06.2017
 • Klokken: 18:45
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Yes, we did it!

 • Skrevet: 21.06.2017
 • Klokken: 16:44
 • Kategori: Skole

Halleluja! Dagen kom, og dagen gikk. Med en merkelig følelse av "dagen derpå" med en kropp som verker og ett hodet som er flere mil borte, er jeg allikevel veldig glad og stolt. I konvoluttene er det én person med ett vitnemål, som jeg håper kommer til ta han med hvor han ønsker, og i den andre konvolutten ligger det ett kompetansebevis som bare venter på å bli fullført.

For nei, jeg er egentlig ikke ferdig på videregående, men jeg føler meg slik. Jeg har ikke planer om å sitte på skolen og å høre på en lærer flere dager i uken neste år, men heller komme å gå akkurat slikt jeg selv ønsker. På den måten håper og tror jeg at karakterene mine kan klare å heve snittet mitt enda litt om mulig. Uansett om det gjør det eller ikke, var jeg veldig stolt og fornøyd da jeg regnet ut snittet mitt i dag. Tar jeg alle karakterene fra alle årene har jeg 3,6, men om jeg derimot bare ser på den siste karakteren i alle fag har jeg 4,4! Snittet mitt har klart å øke igjen siden ungdomsskolen, og jeg er overlykkelig. Helt ærlig var det en del av meg som aldri trodde at jeg skulle vippe over karakteren 4. Dette fortjener virkelig en is!

Neste år skal jeg kose med (forhåpentligvis) med matte, naturfag og norsk. Jeg har tenkt å gjøre det aller meste på egenhånd, men med en løsning på skolen skal jeg ha en mulighet for å komme å gå slikt jeg ønsker. Det blir ikke telt fravær, jeg må ikke ha prøver eller innlevering, bare melde meg selv opp til eksamen når jeg føler meg klar for det.

Om jeg ikker er redd for å stryke i denne løsningen? Ja og nei. Jeg er redd for at jeg plutselig finner ut at dette vil jeg ikke mer, men jeg er ikke redd fordi jeg vet jeg kan klare dette. For ser du på karakterkortet mitt ser du at fraværet mitt har gått betraktelig ned. Både 1. og 2. klasse fikk jeg fjernet 10 dager hver, men i år tok jeg meg ikke en gang bryet om det. Utrolig mange timer jeg er borte, men av dager er det minimalt. Du kan også se hvordan karakterene mine har gått opp, og det er fordi viljestyrken min er her. 2. klasse som var mitt dårligste år, eksistere den nesten ikke.

Nå skal jeg ta meg en etterlengtet ferie, finne ut hvor jeg ender i sommer, og muligens bruke tid på å finne meg en jobb utenom fagene jeg skal ta. For jeg føler meg veldig giret på å begynne å jobbe!

Jeg ønsker en god sommer til alle sammen!

 • Skrevet: 21.06.2017
 • Klokken: 16:44
 • Kategori: Skole
 • Kommentarer: 0

Et lite tilbakeblikkDet er nesten surrealistisk å tenke at i dag er det nøyaktig 3 år siden vi hadde vitnemålsutdeling da jeg gikk ut av ungdomsskolen, og i morgen er det igjen vitnemålsutdeling - denne gangen for videregående. Hvor har tiden egentlig blitt av? For helt ærlig føler jeg ikke at jeg har gått 3 år på videregående, spesielt med tanke på at jeg husker kanskje bare halve tiden.

Da vi gikk ut av 10ende var jeg kanskje ikke så trist som jeg føler at jeg er nå når jeg ser tilbake. På det tidspunktet følte jeg meg veldig ferdig allerede i mars måned. Allikevel kan jeg helt ærlig si at jeg felte en tåre da vi sa hade til lærerne og dro på blåtur. Og det kom en liten tåre til i øyenkroken neste morgningen da jeg gikk av bussen fra turen trinnet hadde vært på hele natten. Men omtrent fra det øyeblikket da jeg gikk inn døren hjemme til sommeren var over hadde jeg ikke tid til å sørge eller tenke tilbake til skolen. Det var andre ting som opptok tiden min.

Jeg tror det gikk en halvtime nesten fra jeg kom hjem til vi fikk en telefon hjemme som skulle forandre livet mitt. Det var snakk om en potensiell betennelse i hjernen min. Dette var ikke én måned en gang før diagnosen min kom, men heldigvis var det ingen betennelse slikt som legene fryktet aller først.

Førstkommende helg deltok jeg i Norgesmesterskapet før jeg etter noen dager reiste til Kreta og tilbragte ett par uker i varmere strøk. Det var i tiden på Kreta beskjeden som gjorde at jeg i morgen skal stå i bunad igjen foran en haug med mennesker med ett ark i hånden kom, for det var da jeg fikk vite at jeg fikk plass på medier & kommunikasjon. Midt i travle dager hvor jeg prøvde å få mest mulig brunfarge, oppdage mest mulig og å skrive en kommentar til avisen om hunder uten bånd.

Det er surrealistisk å tenke på alle de personene jeg kjente på den tiden, som stod meg nær og jeg ikke kunne tenke meg forut, plutselig er blitt fjerne og vi så vidt hilser på hverandre. Det er kanskje derfor jeg synes at i morgen blir skummel. For nå er det ikke snakk om ulike videregående skoler i distriktet, men heller ulike høyskoler og universitetet over hele og til andre land.

LagreLagre

Utekos

 • Skrevet: 17.06.2017
 • Klokken: 15:30
 • Kategori: Interiør

//BETALT INNLEGG

Sommerferien er til å ta og føle på nå. De som går på skole merker det med at i neste uke er det skoleavslutninger, og den siste tiden har det nok vært veldig slappe dager. Dager som har gått til filmer, klasseturer og mye annet kjekke ting. Egentlig det aller meste utenom faglige ting, hvis du ser bort i fra eksamener som en god del har vært gjennom.

Med ett forhåpentligvis litt sprekere oppmøte med sol kommer det en del grilling og utekos. Da er det en ting som er veldig viktig; nemlig hagemøbler! Enten der er til å spise den herlige grillmaten du nettopp har tilberedt, eller om det er for å ligge å sole deg i hagen. Uansett så kommer du deg ikke unna å ha en eller annen form for hagemøbel.

Selv elsker jeg når folk har paviljong eller en form for vinterstue, og er noe jeg virkelig ønsker å få meg selv en gang i fremtiden. Dessverre blir det fremtiden, og i mellomtiden får jeg bare hente inspirasjon fra de aller fleste. Finne ut hva jeg liker veldig godt, og hva jeg ikke liker i det hele tatt. Så på den måten er det kanskje like greit at hagemøbler ikke er noe jeg får kjøpt med det samme. I mellomtiden får jeg heller se på hvordan folk utnytter sin hage på det beste.

 • Skrevet: 17.06.2017
 • Klokken: 15:30
 • Kategori: Interiør
 • Kommentarer: 0

Lettelse

 • Skrevet: 12.06.2017
 • Klokken: 13:34
 • Kategori: BloggI innlegget mitt på lørdag skrev jeg at jeg har hatt medieeksamen, og skulle opp igjen i dag. Fagene det stod mellom var bildet og historie, men historielæreren min hadde allerede hatt en klasse oppe som gjorde det urealistisk at det skulle bli relevant å få. Derfor har jeg brukt hele helgen på å forberede meg mentalt til å komme opp i bildet faget, noe som tilsvarer medieeksamen igjen. Så da dagen kom og skolen var samlet i kantinen for å høre trekket ble jeg veldig sjokkert og overrasket da klassen min kom opp i både matte og norsk, og ikke ett fag jeg hadde. Jeg ble ikke trukket opp i muntlig eksamen.

Jeg føler meg veldig lettet over å ha sluppet eksamen etter som jeg vet ikke hvor godt kroppen min hadde håndtert den. Allerede er jeg helt utslitt og jeg har mye igjen å gjøre med korpset de neste ukene før NM den 24. juni. Derfor er det godt å vite at jeg slipper å slite meg selv enda mer ut, og heller kan prioritere søvn, slappe av og øve.

Har du kommet opp i muntlig eksamen? Om du har, hvilket fag?

 • Skrevet: 12.06.2017
 • Klokken: 13:34
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1

Et ønske om badekar

 • Skrevet: 10.06.2017
 • Klokken: 11:40
 • Kategori: Interiør

//Reklame

Jeg er rett og slett utslitt etter å hatt medieeksamen de siste dagene og det kommer ikke til å bli så mye bedre med seminar hele denne helgen og ny eksamen som starter allerede mandag. Det er en påkjenning de aller fleste nok kjenner på og jeg kjenner at kroppen min lengter å legge seg ned å bløtlegges. Helst i ett badekar. Dessverre har jeg ikke ett badekar, og kan bare drømme og late som om jeg er i en av de situasjonene kvinner gjør i filmer - masse stearinlys, roser og kanskje ett glass med prosecco i hånden. Oppleves langt ifra galt! 

Nei, jeg tror jeg skal se lengselsfullt på bilder av badekar som f.eks dette fra bygghjemme!

 

 • Skrevet: 10.06.2017
 • Klokken: 11:40
 • Kategori: Interiør
 • Kommentarer: 2

PS jeg har MS

Jeg tror jeg aldri får sagt det nok ganger at det er så iherdig viktig for meg å videreformidle sykdommen min til andre, slik at de som ikke vet kan lære. Derfor er det veldig stort for meg da jeg har fått slike muligheter som å skrive kronikk om sykdommen min, og i går da jeg ble intervjuet av PS jeg har MS. Intervjuet går en del på hvordan det var for meg som russ, men også litt på det generelle men min situasjon som MS syk. Det kan du lese her eller ved å trykket på bildet.

Hvis du først klikker deg inn på siden vil jeg også anbefale deg å lese historiene til noen mennesker de har brukt i en fotoutstilling for å knekke fordommer. Tror det kan være lærerikt for de aller fleste, med eller uten en sykdom! 

Ønsker deg en riktig god torsdag!

Hva er bulletjournal?

Bulletjournal er ett system jeg kom over da jeg var i Spania. Det er ett kalendersystem som er tilpasset deg og ditt behov. Da mener jeg ikke slik som personlig almanakk som du bestiller, men her er det du som gjør og lager alt. Ønsker du en oversikt over hver måned, uke og dag lager du det, ønsker du bare å ha en oversikt over måneden slik som bildet mitt over her, gjør du det. Systemet er lagd slik at det blir til underveis, og hver eneste bok er unik.

Det eneste som er nødvendig er å ha en bok å skrive i, linjert, blank, ruter eller dotter, alt etter slik du ønsker det. Jeg har brukt en blank Moleskin, men gikk ikke lange tiden før jeg forstod at for mitt behov er nok en dottete mye bedre og det som skal kjøpes når denne boken er fullskrevet. Ellers trenger du noe å skrive med, og gjerne en linjal om du ønsker rette linjer. Det må ikke være spesielle ting, og kan gjerne være det som ligger i en skuff til vanlig. Jeg synes det er veldig praktisk å ha noen farger utenom slik at du kan fargekode og gjøre andre spennende ting.

Jeg kommer til å skrive konkrete innlegg om alle tingene, men raskt nevnt liker jeg å ha en månedlig oversikt, en ukentlig oversikt og skrive hver dag ned hva som skal gjøres. Ellers synes jeg det er kjempe kjekt å følge med på ulike ting som vanene mine - hvor ofte spiser jeg ikke snop, øver på instrumentet, går tur osv. Denne måneden prøver jeg noe nytt ved å ta mer generelle ting som går på helsen min - hvor mye sover jeg,hvordan er humør, aktivitet og den daglige formen?

For meg er dette ett system som jeg synes fungerer veldig bra. For i tillegg til alle disse tingene kan du skrive notater, tegne, lime inn bilder og egentlig akkurat hva du vil. Jeg gikk fra å ha ganske kreative sider til å begynne med, til å ha litt mer stilrene nå, men slikt varierer fra uke til uke basert på humøret mitt og hva jeg tar meg tid til å gjøre.

Det som jeg synes er den største fordelen er at jeg kan gå en uke uten å gjøre noe, for så å starte på neste side. Det blir ikke hull, og det er nettopp de hullene som demotiverer meg til å fortsette og grunnen til at almanakker aldri har fungert mer enn august-oktober for min del.

 • Skrevet: 02.06.2017
 • Klokken: 19:17
 • Kategori: Bulletjournal
 • Kommentarer: 0