hits

tanya s. johnsen

GC: Maspalomas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å spise italiensk pizza med fyrtårn til utsikt og springe opp sanddynene. Maspalomas er virkelig ett vakkert syn.

Maspalomas var ganske tidlig i biltur-planleggingen et stort must for meg da jeg oppdaget at det eksisterte skikkelige sanddyner der. Jeg har prøvd å finne ut av opprinnelsen til sanddynene, men det er med uten hell. Det jeg vet er at østkysten er ikke så alt for langt fra Vest-Sahara, men jeg vet ikke om det er realistisk og mulig at sanden faktisk kommer fra Sahara på en naturlig måte? Gran Canaria er en øy som har ganske mange vulkaner på seg, og jeg vil påstå at naturen er preget av dette, men disse sanddynene minner ikke om noen annen strand jeg har sett her nede - utenom én. Det er en liten strand mellom Puerto Rico og Mogán hvor de har hentet sanden fra Saharaørkenen, og disse to har den samme gylne, nesten litt gullfargede følelsen i kontrast til alle andre strender som enten er grålig eller veldig lyse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå kan jeg ihvertfall krysse av å se sanddyner, og å løpe opp sanddyner på listen min om ting å gjøre før jeg dør. Egentlig var tanken mer faktisk Sahara, men jeg tenker at jeg får bare ta dette som jeg fikk, for det er ganske nærme etter min konklusjon med ca 200 km fra kyst til kyst (jeg googlet avstanden til GC og Afrika og det er dette tallet wikipedia gav meg).

Har du sett sanddyner?

 • Skrevet: 24.02.2018
 • Klokken: 13:44
 • Kategori: Reise & turer
 • Kommentarer: 1

GC: Siste dagen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrige innlegg jeg skrev skrøt jeg om skyfri himmel og 23 grader i skyggen, og i dagens innlegg må jeg bite meg selv i halen og si at det blåser kraftig, kommet flere regnbyer og "bare" 18 grader ute. På en måte skal jeg ikke klage for jeg har hatt ganske bra vær hele tiden mens jeg har vært her nede, men i dag er det min siste dag her og da hadde det vært en smule kjekkere om jeg kunne fått de siste solstrålene på kroppen min.

Nå skal jeg ihvertfall skifte ut av pysjen, gå ut og få i meg litt lunsj, før jeg kommer meg tilbake til leiligheten for å prøve å få ferdig innleggene jeg har tenkt på i over en uke. Innleggene ble helt nedprioritert da jeg fant ut at jeg ville mye heller sitte ute å få mest mulig sol på kroppen, fremfor å sitte inne og krangle med nettet for å se om det ville la meg laste opp bilder. Bildet for dette innlegget tok meg nesten 10 minutter før det ville laste seg opp. Om internett vil samarbeide kommer jeg til å forhåndspublisere innlegg både i morgen og søndag, om ikke kommer nok ikke innlegg før til neste uke mest sannsynlig.

Må faktisk skryte over meg selv og fortelle at jeg, utrolig nok, har jobbet med skole her nede. Jeg er nemlig bare 50 sider igjen med tekstsamling fra å lest hele vg1 norsk-boken min (på nesten 500 sider), og er klar for å gå videre til neste bok når jeg kommer hjem til Norge.

Ønsker du å få med deg når jeg publiserer innlegg er det bare til å følge bloggen min på facebook!

// Instagram: @tanyasjohnsen // Facebook: tanyaablogg //

 • Skrevet: 23.02.2018
 • Klokken: 13:55
 • Kategori: Reise & turer
 • Kommentarer: 0

GC: Los Azulejos, Agaete, Galdar & Firgas

Tirsdag, aka vår første dag på veien bestemte vi oss for å få en tur rundt hele øya. Ganske god idé, men det jeg virkelig ikke var obs på når jeg skulle lese kart underveis var vest-siden av øya har fjeller. Og ikke søte små fjeller, men fjeller som fikk meg til å tenke at turene inn til Hardanger var null stress. Dette er virkelig noe å være obs på om du skulle finne ut at du vil ta deg en rundtur på Gran Canaria, men jeg overlevde - tror jeg.

Los Azulejos
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turen vår startet i Puerto Rico, og et stykke etter Mogán kom vi til denne fjellveggen. Fant ut at jeg nesten bare måtte dele den for jeg syntes det var virkelig interessant hvordan fjellet har oksidert og blitt turkis og rødt enkelte steder, noe jeg ikke har sett tidligere. Virkelig ett syn å få med seg om du skulle finne på å ta en slik kjøretur, og turen skulle gå forbi disse fjellene uansett.

Agaete
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vårt første stopp på turen var havnebyen Agaete. Selv må jeg bare si at jeg følte den var veldig greskinspirert med det hvite, blå og og gule detaljene på bygningene, og var kjempe fint lite område vi havnet i. Her er det også mulig å ta båten over til Tenerif om ønske skulle komme. Vi stoppet her for å finne oss lunsj, men kan ikke skryte på så stort utvalg for dem som ikke spiser fisk, da til og med pomfrien luktet og smakte litt svakt av fisk. Ikke fikk jeg stort utbytte av denne byen, og la ikke så mye mer merke til ting, for på dette punktet var magen min helt ødelagt og eneste jeg tenkte på var å komme meg tilbake til leiligheten for å legge meg i sengen og sove.

Galdar
Når vi kom til denne byen en knappe mil lengre vekke var magen min litt bedre, og jeg orket å gå mye rundt omkring for å få sett litt. På dette tidspunktet var det siesta noe som betyr lukkede dører og tomme gater. Allikevel var det veldig positivt inntrykk jeg fikk av denne fargerike byen. For Agaete som var en typisk hvit by, var husene i denne byen fargerike, og det var heller vanskelig å finne bygg som var hvite. Vi fikk også bare sett utsiden av Santiagokirken, selv om jeg gjerne skulle ha gått innenfor, for jeg har lest at den skal være ganske fin, og verdt ett besøk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det som også er veldig interessant med Galdar er at byen har plassert seg på en vulkan. Navnet Galdar betyr også kongelig, noe som er veldig praktisk med tanke på at det en gang var hovedstaden til øya.

Firgas:
Siste del på etappen måtte jeg melde pass, og mens de andre tok jeg en rask tur rundt ble jeg værende i bilen. Vi hadde kjørt opp i fjellene igjen så magen tullet seg, og på dette tidspunktet hadde også smertestillende jeg hadde startet dagen med for lengst forlatt kroppen så jeg hostet, var full av feber, tett i nesen og hadde det virkelig ikke godt med meg selv. Veldig synd at jeg skulle gå glipp av denne byen etter som det er vannkilden til hele øyen, og har en fontene som renner nedover gatene. Om jeg en annen gang skal reise til Gran Canaria håper jeg at jeg får en mulighet å kjøre til denne byen igjen, men da vil jeg heller kjøre på østsiden av øyen hvor det er motorvei det aller meste av strekningen.

 • Skrevet: 17.02.2018
 • Klokken: 19:26
 • Kategori: Reise & turer
 • Kommentarer: 0

GC: Nyter livet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fra nå av kommer jeg til å merke alle Gran Canaria relevant innlegg for GC i starten.

Skyfri himmel, sol og 23 grader. I skrivende stund nærmer klokken seg 13 med raske skritt her nede, og jeg har ikke kommet meg lengre enn til terrassen og planen for dager er å ikke komme så voldsomt mye lengre enn det også. For over en uke siden begynte jeg å kjenne i halsen at en liten forkjølelse var på vei, og jeg trodde virkelig at den kom til å gå fort over, noe jeg tok kraftig feil i. Hele tiden her nede har jeg slitt med tett nese, vond hals, veldig mye hosting og feber. Heldigvis har de to siste dagene begynt å få meg på bedringens vei, og feberen er nesten borte og samme med smertene i halsen. Allikevel har jeg ett stort behov for en dag nå hvor jeg bare skal slappe av og ta livet med ro, for at kroppen skal få lege seg mest mulig.

De siste tre dagene har vi hatt leiebil her nede hvor vi har fått utforsket store deler av øya, og jeg tenker å få skrevet noen innlegg fra alle stedene. Har ikke bestemt meg helt for samleinnlegg for hver dag, eller om jeg skal gi hvert sted ett eget innlegg. Kanskje har dere noen tanker og ønsker om dette? Uansett hva det blir til, tenker jeg å få delt med dere opplevelsene mine.

Ønsker deg en riktig god fredag og en god helg!

 • Skrevet: 16.02.2018
 • Klokken: 13:42
 • Kategori: Reise & turer
 • Kommentarer: 1

Greetings from Puerto Rico

 • Skrevet: 11.02.2018
 • Klokken: 20:28
 • Kategori: Blogg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God søndag! Håper alle har hatt en fin fastelaven og fått spist noen deilige boller i dag? Selv må jeg si at jeg ikke angrer på å velge bort bollene for varmen her nede, og uansett lagde jeg meg boller på torsdagskvelden så jeg fikk min dose da, og passet på at han jeg bor sammen med kunne få noe å kose seg med mens jeg er borte.

Dagen i går gikk veldig fort da mesteparten av dagen gikk bort til reise. Det var ikke nærmere 4 vi kom oss til leiligheten og hadde derfor bare tid til en kort tur i nærområdet, før vi spiste middag og bare slappet før vi sovnet som en stein. Analysen på klokken min viste at jeg sovnet ganske nøyaktig klokken 00.00, og sov i hele 9 og en halv time?! Noen var utslitt vil jeg tro.

Dagen i dag har bydd på mye mer heldigvis, hvor vi har gått en lang tur fra leilighetkomplekset, ned til Puerto Rico dalen og helt til Amadores stranden (?).  Skrittelleren min passerte derfor 10 000, noe jeg er veldig glad for og lenge siden det sist skjedde. Ellers har vi fått ligget litt i solen på terassen og bare lot varmen og d-vitaminen trenge inn i huden.

Nå skal jeg springe til middag, og deler muligens på formiddagen i morgen noen bilder jeg klarte å få tatt mens vi gikk tur! God kveld videre!

 • Skrevet: 11.02.2018
 • Klokken: 20:28
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Nå klarer jeg nesten ikke å vente mer!

 • Skrevet: 01.02.2018
 • Klokken: 17:16
 • Kategori: Blogg

Det er allerede februar, ikke at jeg skjønner hvor de 31 dagene i januar ble av (noen som er sikker på at det var 31 og ikke 13?) Helt siden juli har jeg gledet meg til nettopp februar, og for dem som har lest bloggen min fra dag én, vet at i februar drar jeg på "rehabiliteringstur". Ms-sykepleieren mener at jeg er en av dem som burde fått sydentur om vinteren på blå resept, men dessverre er ikke dette tilfelle og da må vi ta saken i egne hender.

Ikke denne lørdagen, men lørdag 10. februar sitter jeg derfor på flyet til Gran Canaria! Tidligere har jeg bare vært i Spania, men nå er det en spansk øy som står for tur, og etter å ha fulgt med på værmeldingene i hele januar ser jeg at denne gangen kommer det til å være varmere og bedre for meg, noe som er etterlengtet. Det har vært rundt 20 grader og sol de fleste dagene i januar, og det er også mulig at det kan bli enda varmere også på de to ukene jeg er der nede.

Jeg er ikke den som orker å ligge på stranden i hele dager, så jeg ser virkelig frem til å utforske hele øyen, noe som vi faktisk har tenkt til å få gjort. Vi har leid oss en bil i noen dager hvor vi har tenkt å ta oss rundtur på øyen, besøke Palmitos park og gå på, forhåpentligvis, mange turer opp i fjell og andre spennende steder. Ikke bare får jeg en sol og varme boozt jeg sårt trenger, men vi har også tenkt å sette rullestolen igjen i Norge, så bena skal virkelig få komme seg i aktivitet igjen før jeg kommer hjem og kan begynne med trening.

Har du vært på Gran Canaria? Og om ja, har du noe å anbefale?

 • Skrevet: 01.02.2018
 • Klokken: 17:16
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1