hits

tanya s. johnsen

Korps på menyen - eller planen?

 • Skrevet: 30.01.2017
 • Klokken: 22:41
 • Kategori: Blogg

Det merkes at det bare er 5 dager til jeg sitter på scenen i Grieghallen og spiller under årets NM i brass. Siden fredag som var til den kommende er det planlagt øvelser hver eneste dag, i tillegg til at jeg fortsatt har litt puttel som må fikses på egenhånd og at jeg ikke klarer å spille gjennom soloen min nok ganger på egenhånd.

Kroppen verker og går på underskudd av søvn med øvelser og ting på sykehuset, men allikevel tror jeg ikke jeg har hatt slik spilleglede før som jeg har i dette øyeblikket. Etter 9 timer øvelse totalt i helgen og 3 i dag, tok jeg meg allikevel nesten en time på egenhånd. Siden jul har jeg klart å legge meg til gode øvelses vaner hvor jeg kanskje bare går 1-2 dager i uken uten å ha øvd.

Jeg vet jeg kommer til å være veldig fornøyd og stolt med meg selv når jeg går av scenen på fredag, uansett hvordan resultat viser seg på lørdag. For jeg har da overlevd en uke med intens øving, i tillegg til at jeg har lagt så mye arbeid i dette hjemme. Om jeg ikke er stolt over å holdt ut og overtalt kroppen min til å se at dette er bra for meg, da vet jeg ikke hva jeg skal være stolt over.

 • Skrevet: 30.01.2017
 • Klokken: 22:41
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Nevropsykologisk testing

 • Skrevet: 24.01.2017
 • Klokken: 20:57
 • Kategori: Blogg

God tirsdag! I dag begynte jeg for tredje gang på noe som heter nevropsykologisk testing på sykehuset. Aller første gangen var vell ett halvt år etter jeg fikk diagnosen. Da klarte jeg ikke å gjennomføre testene, og for nøyaktig ett år siden gikk jeg gjennom hele prosessen på nytt og fullførte. Etter store plager med hodet og hukommelsestap siste månedene ble det bestemt at jeg skulle tilbake nå for å kartlegge om det var blitt forandring siden sist de testet meg.

I utgangspunktet skulle jeg bare være på sykehuset i dag og på fredag for å bli ferdig, men ser allerede nå at det mest sannsynlig blir en dag nummer 3 og gjerne 4. Jeg måtte gi meg med testene da jeg så vidt var kommet halvveis gjennom dagens økt. De er så psykisk utmattende etter som jeg må konstant være på, at jeg til slutt satt der og omtrent sovnet. Kjempet for harde livet mot øyelokkene for å svare på alt som ble spurt.

Jeg fikk utdelt brikker med farger på og skulle legge dem likt som en tegning viste på tid, ramse opp tall i ulike rekkefølger (samme som ble sagt, baklengs og stigende), få en historie opplest og si den så godt som mulig ordrett flere ganger, huske 20 forskjellige ansikter for å så se ansikter og si om det var ett jeg skulle huske eller ikke, osv. Du forstår nok tegningen på hvordan det fungerte og hvorfor jeg ikke hopper av glede av at jeg har skaffet meg ihvertfall en ekstra dag. Det er slitsomt.

 • Skrevet: 24.01.2017
 • Klokken: 20:57
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Oppsummering & uke 4

 • Skrevet: 22.01.2017
 • Klokken: 19:35
 • Kategori: Blogg

Det har allerede gått nesten en hel uke (jeg la ut det forrige innlegget på tirsdag) så jeg føler tiden har gått veldig fort. Jeg har klart å gjøre nesten alle målene mine med å gå på tredemøllen hver eneste dag bortsett fra onsdag som er min fridag etter som jeg har 5 timer med korps. Jeg hadde også 2 dager denne uken hvor jeg ikke øve på soloen min for jeg hadde korps og for jeg var dårlig.

Jeg har konkludert med at kosthold og skole er noe jeg ikke kan gjøre like godt hver eneste uke, og tenker at de heller kan bli byttet ut innimellom. Denne uken er det uaktuelt for meg f.eks å fokusere på skole etter som jeg skal ha medisiner som gjør at jeg er dårlig og fordi jeg skal bli testet på sykehuset i nesten to hele dager. Det er såpass utmattende, så å få til noe mer skal litt til. Det er også grunnen for at jeg ikke har økt skikkelig på tredemøllen som jeg først hadde tenkt til, for jeg har også seminar hele helgen og må prioritere krefter etter det.

Ellers kom jeg meg ganske godt i mål synes jeg med forrige uke, og håper jeg får til en like god uke eller bedre nå. Håper alle har hatt en fin søndag, og ønsker dere en riktig fin uke!


 

 • Skrevet: 22.01.2017
 • Klokken: 19:35
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Min hjelp i hverdagen

De aller fleste trenger en eller annen form for kosttilskudd. I utgangspunktet trenger jeg omega3 for jeg ikke spiser fisk og jern for lavt jernnivå noe som resulterer i svimmelhet. Etter MSen fikk jeg store problemer med skjelvinger i kroppen, og begynte også å ta magnesiumtabletter. På det meste tok jeg 5 tabletter om dagen som bare var kosttilskudd (hadde dette bare vært frukt og grønt...), i tillegg til andre tabletter, og jeg burde nok hatt Vitamin D også.

Som du sikker skjønner så ble det veldig mye, og ikke spesielt kjekt å sove borte hvor folk fikk se den store medisinboksen min. Og selv om jeg var flink og tok alt hver eneste dag, kjente jeg jo at det ikke var nok for kroppen min. Skjelvingene mine var der enda, jeg opplevde til tider å bli svimmel osv. Etter jeg begynte med noe som heter Xtend fra Zinzino tar jeg fortsatt 4 tabletter om dagen, men nå er det 2 om morgningen og to om kvelden. Jeg kan heller ikke huske sist kroppen min var i så god form etter jeg fikk MS, som da jeg begynte på disse.

Tro meg, jeg var ganske skeptisk da broren min fortalte meg om disse tablettene som tydeligvis kunne "kurere" og fortalte at moren til en kompis gikk på dem, og hun ble mye bedre med sin MS på grunn av dem. Det var ikke før etter en måned og tablettene han hadde stående hjemme var blitt tom, og jeg gikk noen dager uten dem at jeg forstod hvor god de hadde vært for kroppen. Plutselig var alle skjelvingene tilbake, og jeg var like dårlig som før jeg begynte på magnesium til å begynne med. Jeg klarte ikke å holde oppe instrumentet omtrent en gang, for kroppen min var så utslitt.

Det neste steget for meg er å begynne med en olje som blandes ut i vann i tillegg. De to produktene sammen skal fungere ganske bra sammen, men jeg kjenner det sitter langt inni meg etter som jeg mener det er flytende medisin. Jeg har smakt sitronsmaken, og den er virkelig ikke galen, så nå gjenstår det å få det mentale på plass.

Kombinert og hver for seg har begge produktene en rekke med vitaminer og andre ting som kroppen din trenger for å fungere skikkelig. Det er bra for de som er syke og friske, og etter min mening er det virkelig å anbefale. Det oppleves ikke forandring nå du begynner på tingene, men stopper de kan jeg garantere at det merkes på kroppen. De to siste ukene har jeg vært veldig dårlig til å ta om kvelden, og jeg kjenner at skjelvingene mine er tilbake i en svak grad.

Du kan finne alle produktene deres her.

Få orden på "livet"

 • Skrevet: 17.01.2017
 • Klokken: 17:56
 • Kategori: Blogg

Jeg har lenge lurt på hvordan i alle dager jeg skal få meg selv til å gjøre ting som jeg vet er bra for meg, men ikke eier motivasjon til? I det siste har jeg blitt veldig glad i å lage slike "informasjonsbilder" som forteller kort og godt hva som skal gjøres, og står veldig tydelig. Det slo meg helt plutselig at det kanskje skulle være ett forsøk for min egen del å se om dette kunne hjelpe meg til å gå på tredemøllen hver dag for å komme meg i form. Om det hjalp å dele for alle at jeg bare skal spise snop på lørdager osv.

Ikke bare er slike informasjonsbilder oversiktelige, men jeg føler at om jeg deler dette for offentligheten blir det med ett mye viktigere, og det legger mye mer press på meg for å få det til og gjøre det som står. Det er nemlig ikke umulige oppgaver jeg gir meg selv, og ved å dele dette på bloggen bør jeg få det til! Tenker dette også kan være kjekt å se på søndagene om jeg har fått det til, og komme ut med en ny uke.Hvilke metoder bruker du for å få deg selv til å gjøre ting?

 • Skrevet: 17.01.2017
 • Klokken: 17:56
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Søndagstur

 • Skrevet: 15.01.2017
 • Klokken: 18:30
 • Kategori: Blogg

Etter gårsdagens innlegg har jeg faktisk klart å gå to turer til, i tillegg til den korte jeg hadde i går i forbindelse med at jeg filmet til medieprosjektet mitt. Er virkelig stolt over meg selv som kom meg gjennom en tur i Førre i natt og i tillegg til en tur mot Eikeskog i dag. Gikk ikke hele veien frem og tilbake, men kom oss nesten halvveis før jeg gikk tilbake til parkeringsplassen hvor jeg stod parkert. 

Underveis på turen i dag hadde jeg med meg kameraet mitt etter som jeg holder på å filme til en del av medieprosjektet mitt, som jeg ikke gjorde i går. På en måte er det to separerte oppgaven som allikevel henger sammen, etter som alt jeg gjør i dette prosjektet handler om youtube. Derfor er det ikke lenge til jeg deler en ny youtubevideo med dere, om folk er interessert i å se!Ha en riktig god søndagskveld, og kos dere med en ny uke!

 • Skrevet: 15.01.2017
 • Klokken: 18:30
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Snø & foran skjema

 • Skrevet: 14.01.2017
 • Klokken: 19:52
 • Kategori: BloggSnø er noe av det beste jeg vet. Selv om det er kaldt kan solen oppleves varm, den er fin å se på, du kan lage ting i den, og bare generelt landskap blir plutselig mye finere enn før. Jeg var hos en venninne på Vea i gårkveld, og da jeg kjørte snødde det både der og i Haugesund hadde det kommet ett ganske godt lag. Jo mer jeg nærmet meg hjemme i Førre ble det mindre og mindre snø i sikte, så jeg utbrøt faktisk i bilen at jeg griner snart om det ikke kommer snø. Det eneste som kunne minne om snø var store klumper med slaps som var blitt til is.

Heldigvis våknet jeg opp til snø i dag. Med ett glemte jeg de vonde bena mine, og at jeg kanskje var sur og gretten da jeg våknet, fordi utenfor rommet mitt er det kommet et hvit lag. Jeg benyttet dagen godt ved å filme sultne ender som ble matet i Andedammen, og dro til Dragavikå hvor jeg filmet en intro til medieprosjekt på skolen. Tok ikke lange tiden fra jeg kom hjem til at den var ferdig redigert heller, og er klar til å leverest - flere dager før mitt skjema! Helt utrolig at jeg som normalt må ha utsettelser fordi jeg ikke klarer å bli ferdig, er klar nesten en uke før innlevering.

Håper alle benytter dagene med snø på en best mulig måte - det er tross alt ikke mange vi får av dem, ihvertfall ikke på vestlandet!

 • Skrevet: 14.01.2017
 • Klokken: 19:52
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6

Året som gikk

 • Skrevet: 02.01.2017
 • Klokken: 17:34
 • Kategori: Blogg

Et år er over, og ett nytt år har allerede startet. Mange har klagd over hvor forferdelig 2016 har vært, mens jeg er faktisk veldig fornøyd med hvordan det er blitt, og vet at jeg ikke kunne gjort det stort bedre. Her er en kort oppsummering av mitt år; 

I februar deltok jeg i NM med voksekorpset, og bare noen dager etterpå dro jeg, mamma, mormor og morfar til Spania og ble der i noen uker. Jeg kom hjem igjen  tidsnok til at skolekorpset skulle delta i RM hvor vi gjorde det relativt bra.

I mai ble det veldig travelt med at klassen min dro på studietur til Oslo hvor jeg var på Brille, Senkveld med Thomas og Harald og fikk gjort mye annet kjekt før 17. mai og notene til NM i skolekorps ble delt ut. I juni deltok nemlig Førre Musikkorps i NM med et speisalkomponert stykke til oss - The Dordistone som tar utgangspunkt i en historie fra Førre. I denne perioden ble jeg også kontaktet for å være med i ett magasin om å være ung med MS, og skrev innlegg som kom med.

Sommeren var ganske rolig, men jeg brukte mye tid på kjøretimer for å få dem ferdig til jeg ble 18 og tok sertifikatet i slutten av august. Kjæresten min tok en måned tidligere enn meg, noe som gjorde at det var mange sene kvelder med kjøring. Jeg ble også kontaktet av dagbladet for å bli med i en liten del av en større artikkel om å være åpen om sykdom på sosiale medier.

Høsten gikk fort som bare det med at jeg begynte i 3. klasse, dro til Tjøme på MS-leir en helg, høstferien dro korpset til Manchester og voksenkorpset deltok i Siddis Brass hvor jeg faktisk spilte solo på det ene stykket. Jeg husker ikke nøyaktig når, men var rundt denne tiden jeg fikk det ferdige resultatet av Ung med MS i posten.

Alt i alt var dette et godt år hvor jeg fikk opplevd utrolig mye spennende, og jeg bare gleder meg til å virkelig ta fatt på 2017. De neste dagene har jeg tenkt å planlegge en del om hva jeg vil gjøre med bloggen, hvor jeg vil komme med den, og hva som må til. Så får jeg virkelig håpe at jeg klarer å gjennomføre dette.

 • Skrevet: 02.01.2017
 • Klokken: 17:34
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4