hits

Klar for pensjonisttilværelsen?

  • 03.04.2017, 22:00For enkelte folk er korps noe av det teiteste og kjedeligste du kunne drømme deg om å være med i, men spør du oss som spiller i korps finnes det nesten ingenting som er bedre. For oss er helheten og hver ting individuelt fantastisk. Menneskene du møter, opplevelsene, samholdet, prosessen, konkurransenervene. Alt sammen.

Da jeg begynte i 3. klasse ønsket jeg så inderlig sterkt å begynne i skolekorpset at jeg begynte på kulturskolen. Det kan ikke sammenlignes en gang. Vi var en liten gruppe som spilte kornett sammen én onsdag i uken. Eller det kan sammenlignes med aspiranten og junioren, men langt ifra seniorkorpset. Da jeg begynte i 4. klasse var jeg endelig stor nok til å begynne i korpset, så i min gruppe var det meg og to gutter. En måned etter var det en gjeng som begynte, men i en egen gruppe. Før vi var ferdig med barneskolen hadde alle de sluttet.

Videregående virket det som om mitt kull ble testet. I løpet av to år var begge de to andre sluttet, og jeg stod alene igjen som den eldste i korpset. Det var egentlig kjekt å faktisk være den eldste, og ikke blant de eldste. Så i går kom dagen da jeg alene stod foran korpset og mottok 10-års vimpelen. 10 år i det beste skolekorpset i distriktet - det er litt av en bragd, eller hva? Ser vi på Rogalandsmesterskapet har jeg bare vært med på 1. og 2. plasser, og det synes jeg er vanvittig kult å kunne tenke på.

Om 3 måneder er NM for skolekorps over, og det vil også si tiden min i Førre Musikkorps. Selv om det var en bragd å få 10 år, er det også trist - for det vil si at mine 10 år snart er omme og jeg må sette fra meg instrumentet igjen på skolen. Så er jeg klar for pensjonisttilværelsen i alder av nesten 19 år? Ikke egentlig. Jeg har også som mange før meg en drøm om å gå ut av korpset som landets beste, så jeg tror ikke jeg hadde vært klar før jeg hadde den tittelen.

Men kanskje kommer jeg en dag tilbake og får nok en 10-års vimpel, men denne gang for arbeid i styret. Vi vet jo aldri, men Førre Musikkorps er jeg ikke ferdig med.

Vi tok med pokalen hjem

  • 20.03.2017, 13:58

Korps er gøy, og det er noe jeg liker å gjøre. Førre Musikkorps er ett korps jeg er utrolig stolt over å si at jeg har spilt i i 10 år. Vi har ett samhold som er fantastisk som gjør at vi får til fantastiske ting - som å være blant landets beste skolekorps innen Brass. I går var vi i RM og vi klarte å få med oss pokalen med 2. plass, 1. divisjon inngravert på. I år ble vi ikke best i Rogaland, men det gjør meg ingenting. For til en forandring konkurrerte vi også om å være best på Haugalandet, og det ble vi. Med 3 poeng over det neste korpset som hører til på Karmøy.

Jeg har lyst å skryte over hver enkelt av musikantene i korpset og få det forstått for alle hvorfor hver og en av dem var viktige for oss i går, og få frem hvorfor vi ikke kunne greid oss foruten en av dem, men det skal jeg ikke for da blir dette innlegget veldig langt. Istedenfor vil jeg skryte og si at korpsnivået vi har begynt å få i Rogaland er ekstremt, og som forhåpentligvis gir korpsene i Hordaland en utfordring i NM.

I løpet av helgen gjorde korpsene på Haugaland en fantastisk jobb. Jeg har ikke telt hvor mange korps som var i aksjon, men det jeg vet var at det var 3 ulike korps som vant i sin divisjon - 2 i brass og 1 i janitsjar, i tillegg til mange andre gode plasseringer korpsene her stod for. Det var til og med 2 korps fra Karmøy som i år deltok i 1. divisjon i tillegg til oss mot stavanger korpsene.

I år tok vi i Førre Musikkorps, Sevland Skolekorps, Torvastad skolekorps, Åkra skolekorps og Solvang & Skåredalen skolekorps pokalen med seg hjem, og derfor vil jeg også si at korps er kult. For haugalendingene hadde 3 av 7 førsteplasser. 

Vlog - England

  • 21.10.2016, 16:31

Her har dere videoen fra England! Håper dere liker den, og gjerne legger igjen en tommel opp og abonner på meg på youtube for flerevideoer. Vil anbefale dere å trykke på tannhjulet og ta opp kvaliteten til det høyeste for ett best mulig resultat.

Snart springer jeg ut dørene for å dra på gresskarutskjæring med skolekorpset, og Frakkagjerd sitt skolekorps. Tror det kommer til å bli en hyggelig fredagskveld, hvor vi forhåpentligvis blir litt mer kjent med hverandre, etter som de aller fleste av deres musikanter spiller også i vårt korps. Da er det viktig å knytte bånd slik at alle blir trygge på hverandre og våger å spille foran resten av korpset.

Hva skal du i kveld?

Teaser - Juleshow

  • 20.10.2016, 11:39

Hvert år arrangerer skolekorpset mitt, Førre Musikkorps, ett juleshow hvor vi spiller mye ulikt. Meningen er at det skal være noe for alle; gamle og unge, voksne og barn. Familier skal kunne komme å se på, men at også vennene til oss musikanter skal ha gleden av å se det. Noe jeg mener det gjør - for det er julemusikk som de aller fleste vil like og synes er koselig. For meg er det ihvertfall ikke jul før vi har hatt juleshow!

I går da jeg våknet fant jeg ut at jeg ville allerede nå dele med omverden at i år skulle korpset ha show igjen, etter vi i fjor droppet det til fordel for en annen konsert. Jeg håper det ihvertfall faller i smak for folk med en teaser, og ikke bare en plakat - som vi også kommer til å lage etter hvert. Kommer nok til å skrive litt mer om juleshowet på bloggen etter som det er noe jeg er veldig glad i - og det er jo en del av livet mitt, noe som er trist etter som det er siste år jeg sitter der som medlem i korpset.

Bor du på haugalandet, og gjerne lengre vekke, og ikke vet hva du skal gjøre enten 16. eller 17. desember - så er juleshowet vårt i gang ihvertfall! Det blir spilt julesanger, solister som synger og litt show - noe for enhver. 

NB: Vil anbefale folk å ta på høyest oppløsning når de skal se videoen.

Om meg

Tanya S. Johnsen

19 år gammel jente med MS som blogger om livet sitt.

Søk i bloggen

Kategorier


ArkivBloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no