hits

tanya s. johnsen

Hva er bulletjournal?

Bulletjournal er ett system jeg kom over da jeg var i Spania. Det er ett kalendersystem som er tilpasset deg og ditt behov. Da mener jeg ikke slik som personlig almanakk som du bestiller, men her er det du som gjør og lager alt. Ønsker du en oversikt over hver måned, uke og dag lager du det, ønsker du bare å ha en oversikt over måneden slik som bildet mitt over her, gjør du det. Systemet er lagd slik at det blir til underveis, og hver eneste bok er unik.

Det eneste som er nødvendig er å ha en bok å skrive i, linjert, blank, ruter eller dotter, alt etter slik du ønsker det. Jeg har brukt en blank Moleskin, men gikk ikke lange tiden før jeg forstod at for mitt behov er nok en dottete mye bedre og det som skal kjøpes når denne boken er fullskrevet. Ellers trenger du noe å skrive med, og gjerne en linjal om du ønsker rette linjer. Det må ikke være spesielle ting, og kan gjerne være det som ligger i en skuff til vanlig. Jeg synes det er veldig praktisk å ha noen farger utenom slik at du kan fargekode og gjøre andre spennende ting.

Jeg kommer til å skrive konkrete innlegg om alle tingene, men raskt nevnt liker jeg å ha en månedlig oversikt, en ukentlig oversikt og skrive hver dag ned hva som skal gjøres. Ellers synes jeg det er kjempe kjekt å følge med på ulike ting som vanene mine - hvor ofte spiser jeg ikke snop, øver på instrumentet, går tur osv. Denne måneden prøver jeg noe nytt ved å ta mer generelle ting som går på helsen min - hvor mye sover jeg,hvordan er humør, aktivitet og den daglige formen?

For meg er dette ett system som jeg synes fungerer veldig bra. For i tillegg til alle disse tingene kan du skrive notater, tegne, lime inn bilder og egentlig akkurat hva du vil. Jeg gikk fra å ha ganske kreative sider til å begynne med, til å ha litt mer stilrene nå, men slikt varierer fra uke til uke basert på humøret mitt og hva jeg tar meg tid til å gjøre.

Det som jeg synes er den største fordelen er at jeg kan gå en uke uten å gjøre noe, for så å starte på neste side. Det blir ikke hull, og det er nettopp de hullene som demotiverer meg til å fortsette og grunnen til at almanakker aldri har fungert mer enn august-oktober for min del.

  • Skrevet: 02.06.2017
  • Klokken: 19:17
  • Kategori: Bulletjournal
  • Kommentarer: 0

BulletjournalDet er søndag, og da tenkte jeg at jeg kunne dele med dere hvordan jeg har kontroll på hver eneste uke av avtaler og hva jeg har tenkt å få gjort. Da jeg var i Spania oppdaget jeg ett planleggingssystem, om jeg kan kalle det det, som heter Bulletjournal. Det er nesten som en helt vanlig almanakk, men her er det du som er eieren av boken som gjør akkurat hva du vil. Ønsker du en hel side for å skrive ned for en hel dag gjør du det, ønsker du å bare lage dagene som de kommer, gjør du det.

Jeg har prøvd meg litt frem i nesten to måneder hvor jeg vil ha en oversikt over hele måneden, men også over hver uke. Foreløpig har jeg ikke så mye som skjer i løper av en uke, så der formatet jeg har avbildet er det jeg har funnet ut fungerer best for meg. Da har jeg oversikt over hver dag hvor jeg først skriver inn hva som skjer, og etterpå oppgavene jeg har den dagen - om det er å rydde kjøkkenet, vanne blomsten på rommet, vaskesminkekoster, støvsuge, øve på historie osv osv. Jeg fører også en plan over hva jeg ønsker å få gjort i løpet av den uken, og plasserer tingene hvor jeg har tid etter hver som dagene går.

I tillegg så tegner jeg hver kveld hva værmeldingen sier om den dagen. Da blir det gjerne en sky med en liten sol, en sky med regn osv samt jeg også setter inn hva den høyeste og laveste temperaturen skal være. På den måten kan jeg se på om været og temperaturen har noe med hvor mange av oppgavene jeg har fått gjort.

Tenker at neste helg kan jeg lage ett eller flere større innlegg om bulletjournalen min hvor jeg viser alt jeg holder styr på i løpet av en måned - så kanskje noen andre også finner ut at dette kunne vært interessant? Om du er nysgjerrig allerede nå kan du søke opp Bulletjournal på youtube hvor du vil finne mange forskjellige varianter. 

Om noen skulle lure skriver jeg en del på engelsk for å forbedre meg selv i det språket.

Ha en riktig god søndag, og jeg ønsker alle en fin uke!

  • Skrevet: 23.04.2017
  • Klokken: 15:23
  • Kategori: Bulletjournal
  • Kommentarer: 0