hits

Greetings from Puerto Rico

 • 11.02.2018, 20:28

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God søndag! Håper alle har hatt en fin fastelaven og fått spist noen deilige boller i dag? Selv må jeg si at jeg ikke angrer på å velge bort bollene for varmen her nede, og uansett lagde jeg meg boller på torsdagskvelden så jeg fikk min dose da, og passet på at han jeg bor sammen med kunne få noe å kose seg med mens jeg er borte.

Dagen i går gikk veldig fort da mesteparten av dagen gikk bort til reise. Det var ikke nærmere 4 vi kom oss til leiligheten og hadde derfor bare tid til en kort tur i nærområdet, før vi spiste middag og bare slappet før vi sovnet som en stein. Analysen på klokken min viste at jeg sovnet ganske nøyaktig klokken 00.00, og sov i hele 9 og en halv time?! Noen var utslitt vil jeg tro.

Dagen i dag har bydd på mye mer heldigvis, hvor vi har gått en lang tur fra leilighetkomplekset, ned til Puerto Rico dalen og helt til Amadores stranden (?).  Skrittelleren min passerte derfor 10 000, noe jeg er veldig glad for og lenge siden det sist skjedde. Ellers har vi fått ligget litt i solen på terassen og bare lot varmen og d-vitaminen trenge inn i huden.

Nå skal jeg springe til middag, og deler muligens på formiddagen i morgen noen bilder jeg klarte å få tatt mens vi gikk tur! God kveld videre!

Nå klarer jeg nesten ikke å vente mer!

 • 01.02.2018, 17:16

Det er allerede februar, ikke at jeg skjønner hvor de 31 dagene i januar ble av (noen som er sikker på at det var 31 og ikke 13?) Helt siden juli har jeg gledet meg til nettopp februar, og for dem som har lest bloggen min fra dag én, vet at i februar drar jeg på "rehabiliteringstur". Ms-sykepleieren mener at jeg er en av dem som burde fått sydentur om vinteren på blå resept, men dessverre er ikke dette tilfelle og da må vi ta saken i egne hender.

Ikke denne lørdagen, men lørdag 10. februar sitter jeg derfor på flyet til Gran Canaria! Tidligere har jeg bare vært i Spania, men nå er det en spansk øy som står for tur, og etter å ha fulgt med på værmeldingene i hele januar ser jeg at denne gangen kommer det til å være varmere og bedre for meg, noe som er etterlengtet. Det har vært rundt 20 grader og sol de fleste dagene i januar, og det er også mulig at det kan bli enda varmere også på de to ukene jeg er der nede.

Jeg er ikke den som orker å ligge på stranden i hele dager, så jeg ser virkelig frem til å utforske hele øyen, noe som vi faktisk har tenkt til å få gjort. Vi har leid oss en bil i noen dager hvor vi har tenkt å ta oss rundtur på øyen, besøke Palmitos park og gå på, forhåpentligvis, mange turer opp i fjell og andre spennende steder. Ikke bare får jeg en sol og varme boozt jeg sårt trenger, men vi har også tenkt å sette rullestolen igjen i Norge, så bena skal virkelig få komme seg i aktivitet igjen før jeg kommer hjem og kan begynne med trening.

Har du vært på Gran Canaria? Og om ja, har du noe å anbefale?

Veldig blandet følelse

 • 31.01.2018, 16:18

Ved en tilfeldighet i går oppdaget jeg at det hadde kommet inn ett svar fra Haukeland. Helt ærlig klarer jeg ikke å bestemme meg for hva jeg følte om det, for jeg er både lettet og skuffet på en gang. Jeg fulgte alle kriteriene utenom ett - de nye lesjonene mine i julen var ikke aktive eller kontrastladde og jeg trengte derfor ikke en kortisonbehandling for å stoppe aktiviteten. Ellers var jeg innenfor de andre kriteriene.

Heldigvis var det medisindag igjen i dag, og jeg fikk snakket med MS-sykepleieren min om svaret jeg hadde lest, og hun tok videre kontakt med nevrolog. Pr i dag skal jeg fortsette på Tysabri som jeg har gått på i snart 3 år, men de kommer til å ha en tettere oppfølgning på meg når det kommer til MR. Blir bare én lesjon aktiv, noen som er mulig, er det nok til at jeg må få kortison og derfor utfyller alle kriteriene til Haukeland.

Selv om jeg ble veldig skuffet over at jeg ikke fikk bli med i studien for nå, er jeg også lettet over at jeg får enda lengre tid på meg å fordøye en potensiell mulig stamcelle/lemtrada fremtid. Jeg får bare ta dette som ett tegn på at for nå var ikke dette min skjebne, men kanskje om noen måneder, noen år, eller om det skal være noe helt annet. MS forskningen er konstant i utvikling og bare i dag ble det annonsert en ny medisin på markedet som også er tilgjengelig for de som i svak grad har en annen type MS. Dette er altså den første medisinen for Primær progressiv MS.

Tilbake til rutinen

 • 15.01.2018, 15:01

Etter et skikkelig feriemodus i forrige uke kjenner jeg meg veldig klar nå for å ta fatt på skole igjen. De fleste av skolebøkene mine ligger enda i Førre, men av de to jeg har i Stavanger har jeg nå satt opp en plan for gjennomføring. En liste med alle kapitlene slik at jeg får en fullstendig oversikt, og en liste med alle ukene fra nå frem til eksamen hvor jeg da skal plotte inn hva planen min for hver uke er. Klarer jeg mer enn hva jeg har satt opp for hver uke tror jeg det kan bli veldig bra, men jeg kan ihvertfall ikke gjøre mindre enn hva jeg ser for meg. Nesten som jeg angrer litt for at jeg ikke begynte å lese på norsk og naturfag allerede i desember, men gjort er gjort og nå må jeg betale for det med å jobbe hardere enn noen gang. Jeg er ihvertfall giret på å ta fatt på disse tingene igjen og bare få dem av veien, og egentlig skaffe meg en skikkelig hverdagsrutine igjen.

Tror egentlig jeg aldri sa noe om hvordan resultatet etter matten i november var? Om ikke var jeg utrolig glad og fornøyd da jeg gikk ut av eksamenslokalet. Egentlig skjønte jeg nesten ikke hvordan i alle dager jeg hadde klart å svare på så og si alt. Og at jeg ikke fikk noe om funksjoner, kapittelet jeg hoppet helt over i boken, forstår jeg fortsatt ikke, men jeg var overlykkelig. I januar fikk jeg karakteren tilbake og jeg må bare si at jeg er utrolig stolt og fornøyd med meg selv. Selv om det ikke var en toppkarakter var det det i mitt hodet. Jeg har ikke hatt skoleundervisning, bare gått litt fort gjennom ting med naboen min, fått hjelp av pappa og ellers har jeg klart alt på egenhånd. Og jeg vet også at innsatsen min på slutten ikke var så optimal for jeg stresset bare om at jeg ikke kom til å komme meg gjennom boka, noe jeg faktisk ikke gjorde heller. Så å få karakteren 4 er i mitt hodet helt fantastisk når målet mitt bare var å bestå.

Synes du det var godt å få tilbake en rutine etter nyttår?

Denne ukens #02

 • 14.01.2018, 17:25

Ukens motivasjon: Denne uken var det faktisk en stor motivasjon om at det ikke var noe jeg skulle gjøre. Høres sikkert veldig rart ut, men det har hjulpet meg å slappe av med å vite at det faktisk ikke er noe jeg har måtte gjøre.

Ukens kjiping: Nesten som jeg lurer på om jeg skal få inn ukens uhell(er) for jeg har to kjipinger å snakke om i dag. På onsdag var jeg og foreldrene mine i Stavanger, hvor jeg og pappa skulle plukke opp mamma etter hun hadde vært å gjort noe. Jeg føler egentlig ikke at dette skulle vært mulig, men i slutten på den første tunnelen, som bare er noen hundre meter fra leiligheten min, klarte bilen å ta kvelden. Clutchen sluttet å virke, og vi stod bom fast og lagde trafikkaos. Egentlig veldig flaut, og noe som bare måtte skje med oss.

Det andre skjedde faktisk i går etter jeg skrøt om ingen smerter og stor fremgang. Jeg var nemlig ute av leiligheten for første gang siden jeg kom meg til Stavanger for Kristoffer har jobbet og han ønsket ikke jeg skulle gå ut på egenhånd. Veldig god avgjørelse. For hvem klarte å falle inn i en vegg, strekke magen så navlen verket og slå lillefingeren så den er vond å bevege enda? Jo, det måtte så klart være meg. Derfor var det veldig godt å ha han med meg, og gjør at jeg ikke er så giret på å gå utenfor på egenhånd før stingene er borte.

Tror jeg snart må få meg ett kameracrew til å følge meg i hverdagen, for 2018 har vært veldig interessant og "dramatisk" til nå.

Ukens høydepunkt: Å kunne krysse av en ting på bucket-listen min som jeg egentlig ikke eksisterte på den. Jeg satt nemlig i bilen som var på en bergingsbil. Sykt rar følelse, litt ubehagelig, men og moro å kunne si at jeg har gjort det.

Ukens tanke: Jeg har tatt livet med ro og latt minimalt med ting oppta meg. Derfor har jeg ingen spesiell tanke denne uken og det var bare herlig.

Processed with VSCO with b5 preset

Ukens mest leste innlegg: Innlegget om at jeg tok en avgjørelse om hva jeg ønsker i forbindelse med medisiner. Det kan du lese her.

 

God søndagskveld!

// Instagram: @tanyasjohnsen // Facebook: tanyaablogg //

Livets late dager

 • 13.01.2018, 17:29

De siste dagene har jeg bare levd livet på latsiden. Etter jeg kom meg til Stavanger igjen har jeg både lagt meg og stått opp på helt greie tidspunkt for å være uthvilt til alle døgnets tider. Og jeg må bare si det, det er fantastisk å ikke ønske å sove på dagtid. Da er det faktisk bedre å legge seg litt tidligere og stå opp litt senere.

Jeg har også kommet meg veldig godt etter operasjonen, og opplever minimalt med smerter. Eneste er at jeg må ta litt smertestillende før jeg legger meg for da har jeg gått hele dagen, men det er virkelig noe jeg klarer å leve med. Sårene har også begynt å klø, så tror det er ett godt tegn på at ting holder på å gro, men jeg kjenner jeg er veldig giret til å forhåpentligvis få dem fjernet på torsdag. Det skal egentlig gå 14 dager men etter som jeg opererte på en lørdag og jeg skal begynne å jobbe på fredag hvor jeg må stå oppreist i 6 timer hadde det vært greit å få dem bort først.

Faktisk har jeg gått en hel uke nå uten å sminke meg, og på en måte føles det herlig å slippe å ta på og fjerne sminken, selv om jeg alltid føler meg ett par hakk bedre med sminken på. Det er viktig å ta tid til å beundre seg selv uten masse som skjuler fregner, arr og andre urenheter. Liker å tro at i slike perioder som dette blir huden min mye sunnere og friskere igjen

Ønsker alle en riktig god lørdagskveld!

Nå er det bare til å krysse fingrene

 • 09.01.2018, 21:25

Processed with VSCO with b5 preset

God tirsdag! I dag hadde jeg den etterlengtede praten min med nevrolog. Jeg måtte faktisk le da hun spurte hvordan det fikk med meg for hun hadde lest i papirene om operasjonen min i helgen. Det er godt å vite at selv om hun møter hundrevis av pasienter, tar hun seg tid til å lese alle papirene mine. Veldig betryggende.

Samtalen gikk veldig fort, og jeg merket hva ønsketenkningen var for meg. Derfor skal hun nå, så vidt jeg forstod det, sende hele pasientjournualen min videre til Haukeland for en skikkelig vurdering. Skulle jeg falle innenfor studien er det allikevel de som fikser disse tingene, og derfor er det veldig greit å få høre med dem  fra begynnelsen av. Hva ting ender på nå er derfor sykehuset i Bergen sitt valg, og vi har valgt å krysse fingrene for at jeg passer inn i studien.

Selv om jeg bestemte meg før helgen at jeg ønsket å være en del av forskning de nå holder på med, var det også veldig godt å få vite at jeg kan trekke meg selv etter maskinen har bestemt seg. Derfor om den skulle vise noe jeg virkelig ikke føler meg vell med, kan jeg heller droppe det.

Håper du krysser fingrene for at jeg får bli med i studien!

Denne ukens #01

 • 08.01.2018, 12:47

Ukens motivasjon: Da jeg gjennopptok bloggingen var det veldig motiverende å se hvordan lesertallet økte for hver dag som gikk, og hvor mye jeg har hatt i det siste. 

Ukens kjiping: Må være sykehusbesøket mitt denne helgen som endte opp å få fjernet blindtarmen. Du kommer til å bli dypt savnet, så det er trist jeg ikke fikk skikkelig sagt hade til deg... Nei, nå har jeg kvittet meg med dette problemet, og det kan heldigvis ikke komme igjen.

Ukens høydepunkt: Det er både å komme meg på topp 130 listen her i landet og egentlig bare å få en rutine igjen i hverdagen. Selv fortrekker jeg dager hvor jeg står opp litt tidligere, så det har vært veldig godt å få det til igjen.

Ukens beste film/serie: Jeg har en guilty pleasure med å se på The Kardashians. Omtrent det eneste jeg ser på for tiden, men nærmer seg til til å gå tilbake til en seriene jeg faktisk holdt på med før jeg begynte på en gratismåned på sumo.

Ukens tanke: Hodet mitt har siden torsdag vært opptatt av usikkerheten om jeg skal velge å fortsette på medisinene mine, eller om jeg skal ta sjansen til å bli kandidat til en forskningsprosjekt. Jeg tror jeg har landet på avgjørelsen min, men skal i samtale på tirsdag med nevrolog for å bli helt sikker på dette.

Ukens mest leste innlegg: Innlegget jeg skrev basert på ukens tanke - Når boblen sprekker. Innlegget kan du lese her.

 

// Instagram: @tanyasjohnsen // Facebook: tanyaablogg //

Typisk min flaks

 • 07.01.2018, 07:19

Det er nesten så latterlig at jeg må le av hvor tragisk dette er. Selv vil jeg påstå at jeg har hatt nok med meg selv når det kommer til MSen å få vite at det har skjedd mer, og at jeg skal bestemme meg for ett valg om fremtiden. Det er mer enn nok, er det ikke? Derfor vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte da jeg i går (lørdag) våknet med smerter i magen. Først tenkte jeg at dette var gangsperr for jeg tok en del sit-ups på fredag før jeg la meg, noe jeg ikke har gjort på veldig lenge. Logisk tankegang etter min mening.

Nå er klokken 7, søndag morgen og jeg har sovet i toppen 2 timer i natt. Jeg ligger på sykehuset, første gang uten å ha noen med meg, og jeg har operert ut blindtarmen. Det er så rart hvordan jeg en dag fikk vite ting i forhold til MS'en, og plutselig ligger jeg på sofaen med smerter i magen, spyr nesten 10 ganger på ett par timer på en tom mage, og når natten kommer mangler jeg blindtarmen min.

Senere i dag en gang skal jeg bli skrevet ut, men dessverre får jeg ikke reist til Stavanger med Kristoffer som planen min egentlig var. Jeg skulle også begynne i jobb på fredag, men nå er jeg veldig usikker på hvordan jeg skal gjøre det, og må ringe sjefen min på mandag for å finne en løsning. Så lenge det ikke er tunge løft skal det i teorien gå fint, men jeg kjenner kroppen min med MS og vet at jeg derfor bruker mye lengre tid på å helbrede meg etter ting enn andre, og føler jeg derfor også må være mye mer forsiktig. Fantastisk start på ny jobb?

Nei, nå gleder jeg meg bare til smerter fra operasjonen skal forsvinne, og jeg om to uker kan fjerne stingene mine, men mest av alt gleder jeg meg til å komme meg hjem uansett hvilken side av fjorden det får bli i denne omgang.

Julegaven jeg ønsket å vise

 • 03.01.2018, 21:57

Før julaften slo det meg aldri at jeg skulle dele hva jeg fikk i gaver. Selv om jeg vet mange deler fordi lesere og seere ønsker det, har det bydd meg litt i mot for det føles litt som skryting av hvor heldig akkurat jeg er. Jeg vet det er folk som både får mer og mindre enn meg, og derfor er det like greit å være takknemlig i virkeligheten, istedenfor å dele det for hele verden.

Til tross for tankene mine om at jeg ikke ønsket å dele ting jeg fikk til jul, fant jeg ut at jeg nesten bare måtte dele dette fine armbåndet jeg fikk. Det er bestilt på en awerness nettside med smykker, armbånd hettegensere og mange andre ting til de fleste kroniske/langvarige sykdommer. Jeg er kjempefornøyd over å ha fått det for jeg synes det er en mye finere måte å "vise frem" en sykdom på, enn de vanlige gummiarmbåndene. Det har nå bodd på armen min siden jeg åpnet gaven, og tror nok det kommer til å bli værende på mesteparten av døgnet.

Hva synes du om armbåndet?

Litt slektshistorie

 • 02.01.2018, 19:00

Er det andre enn meg som synes det er veldig interessant med litt slektshistorie og finne ut hvem du er i slekt med, hva de har gjort osv? Jeg synes det er veldig spennende å vite alle disse tingene, og finne ut hvor langt tilbake jeg kan finne noe i familien min. Foreløpig er den eldste på treet mitt fra slutten av 1600 tallet, og jeg tror det skal godt gjøres å finne noe som er enda lengre tilbake i tid.

Nå er det en god stund siden jeg sist kikket på slektstreet mitt etter som jeg klarte å gjøre det helt fult, men nå har jeg endelig (etter å snakket om det i sikkert ett helt år) fått meg en betalt versjon og kan holde på i det uendelige. Den betalte versjonen har også gitt meg muligheten til å finne opp historiske dokumenter på folk i treet mitt, og jeg har funnet et scannet dokument som forteller at oldefaren min sitt søskenbarn ble kalt inn til 1. verdenskrig i USA. Jeg visste jeg hadde slektninger i USA, men jeg har aldri visst når og hadde ihvertfall aldri trodd det skulle eksistert innkallelsesdokumenter i dag fra det?

Akkurat nå er jeg litt i hundre over å ha funnet noe slikt, og tenker jeg bare må plotte inn flere slektninger jeg vet om som ikke har fått plass i treet mitt foreløpig. Hvem vet, kanskje kan vi finne en vikingkonge jeg slekter på til slutt?

Har du drevet med slektsforskning?  Om du skulle vært interessert i å lage ditt eget slektstre er myheritage.no noe jeg virkelig vil anbefale.

 

Hello 2018!

 • 01.01.2018, 17:50

Jeg håper alle hadde en god jul og en god nyttårsaften i går, med forhåpentligvis mye godt å komme i dette nye året - 2018. Selv ser jeg på hver nytt år som en ny mulighet til å ta tak når det kommer til meg selv. Det er ikke slik at jeg har nyttårsforsett som jeg skal prøve på, det gav jeg opp for ganske mange år siden. Nei, jeg synes januar er en fin tid til å komme tilbake til rutiner med både mat, trening og andre ting som gjerne har falt ut i løpet av desember.

Selv om 2017 nå bare forblir ett minne, har jeg mye kjekt å se tilbake til. Jeg har vært på topplisten i Norge for bloggen flere ganger, jeg har fått skrevet kronikk for altomdinhelse.no, blitt intervjuet til både PS jeg har MS og for en spalte i lokalavisen hvor jeg er fra, jeg har reist og opplevd nye ting og mye mer som jeg ikke kommer på nå i farten. Det er mye godt og kjekt å kunne se tilbake på, og jeg er også veldig glad for at jeg har tatt med dere her på bloggen med på en god del av disse tingene.

Nå gleder jeg meg egentlig bare til å ta fatt på det nye året med ett stort smil!

Har du noen nyttårsforsett? Og om du har, hvilke?

 

I siste liten

 • 13.11.2017, 19:32

Herligheten! I morgen er dagen og jeg skal ha min første og siste eksamen før jul. Kjenner jeg er litt småstresset og gruer meg en del, men jeg vet allikevel at det kommer til å gå helt greit. Som en siste liten greie fant jeg på i dag at jeg kanskje burde lage meg en liten regelbok, og fant fort ut at jeg prioriterer det fremfor å sitte og pugge uten å ta til meg noe. Tenker regelboken kan hjelpe meg mye mer på vei enn å bruke kladdebok og skoleboken om hverandre.

Derfor sitter jeg nå på kjøkkenet med en skål med druer, One Direction på ørene (det hjelper mot stress!) og en bitteliten regelbok som jeg driver å plotter inn informasjon om Pytagoras læresetning. Blir jeg ikke ferdig med regelboken tenker jeg det bare får bli slikt, og fikse det ferdig etter eksamen i morgen, men god tid i forveien til neste. Jeg kommer helt garantert til å bestå, og noe annet kommer til å sjokkere meg voldsomt. For meg er det i år viktigere å bestå fagene enn å komme gjennom med fantastiske karakterer, og jeg har virkelig slått meg til ro med deg og tror jeg derfor kan prestere bedre i morgen.

Ønsk meg lykke til!

Forsmak på jul

 • 10.11.2017, 21:10

I går ble strikkegenseren, nisseluen og juletreet tatt frem og pyntet. Så tenker du helt sikkert; "Herregud Tanya, det er jo bare november!" Ja, jeg vet det november, og derfor var jeg såpass flink at jeg pakket det sammen igjen etter jeg var ferdig med å bruke det. Vi eldste i korpset hadde nemlig en liten innspilling i går til en julekalender, og jeg tenkte for å skape litt mer stemning måtte nesten bare treet komme frem. I slike situasjoner som dette var det bare praktisk å ha plastikk juletre stående. Hadde blitt litt vell mye arbeid å gått i en skog og hugget ned ett bare for en time og to?

Det var nesten som været hadde oppdaget mitt lille forsøk på julestemning i går, og i dag bestemte det seg for å falle store mengder med hvite flak fra himmelen. Dessverre la det seg ikke selv om det holdt på i rundt en halvtime, men jeg klarte å få det dokumentert på kameraet før beviset på hva som skjedde smeltet. Resultatet av begge disse tingene er at nå har jeg ekstremt med julestemning, og kan ikke vente til 1. desember og jeg kan begynne å se julekalendere, spise julekaker osv.

Er du klar for jul?

November & tv-produksjon

 • 01.11.2017, 14:48

November har endelig kommet og jeg kjenner meg veldig giret for denne måneden. Jeg har følelsen av at den kommer til å by på mye kjekt og spennende, og håper virkelig den lever opp til mine forventinger! Jeg har konsert, julekalender, starte på juleshow, eksamen, NaNoWriMo og sikkert mye mer i vente og jeg gleder meg. Den aller første kjekke tingen som skjer denne måned skjer faktisk allerede i dag! 

For rundt en måned siden tok jeg og naboen min en spontantur til Oslo. Hun fikk forespørsel om å være med i en tv-produksjon etter som de trengte en humoristisk kvinne med Parkinson, og neste morgning satt vi to på flyet. Det startet først med at jeg spøkte om å bli med henne, men jeg fikk veldig lyst når jeg fikk vite hva dette gikk ut på. Media er tross alt noe jeg har vurdert som en potensiell yrkesretning, og jeg har tidligere vært med i studio og sett på talkshow (Brille og Senkveld med Thomas og Harald) og tenkte derfor at å være med på en helt annen type tv-produksjon kunne være veldig spennende.

Tydeligvis er dagen kommet for at dette skal bli sendt på TV2, nemlig Otto har fått nok. Selv har jeg enda ikke sett noen episoder av programmet, men jeg har sett litt reklame for det og synes det virker som et program som klarer å sette ting på spissen for å poengtere noe. Jeg gleder meg ihvertfall til å få se hvordan redigeringen og helheten på hva jeg var vitne til, etter som jeg syntes det var veldig humoristisk å se på. Heldigvis går det såpass sent i kveld (22.30?) så jeg skal klare å få det med meg på "direkten"! Sier bare en ting: Parkinson = skjelvinger, ting kan ikke gå bra da?

Ønsker deg en riktig god 1. november, og vil anbefale folk å se dagens episode! 

NaNoWriMo #1 - Forberedelser

 • 12.10.2017, 11:34

I disse dager driver jeg ikke bare å forbereder meg til matteeksamen i neste måned, men også til en "skrivekonkurranse" som heter NaNoWriMo - National Novel Writing Month. Det er noe som ble startet allerede i 1999 hvor du hadde én måned i året som skulle brukes til å skrive en bok/historie eller akkurat hva det passet deg, og målet var å få skrevet 50 000 ord på denne måneden som har vært november.

Jeg har elsket å skrive gjennom hele livet mitt, men jeg har virkelig hatet å planlegge hva det skal være. På tentamen skrev jeg historien først og lagde tankekart etterpå for å vise hvordan jeg hadde brukt det, etter som forberedelsene tydeligvis var veldig viktig for å få skrevet en god historie. Derfor er det veldig rart at jeg har viet meg selv en hel måned for å forberede meg selv, men jeg har funnet ut at forberedelsene er jo halve moroa! 

Foreløpig har jeg funnet ut hva tanken bak boken er, funnet noen innholdsmomenter jeg ønsker å ha med og begynt på å lage karakterene mine. Det gjenstår enda veldig mye før jeg er klar til å begynne å skrive, men er spennende å bare se hvordan historien min endres litt etter litt etter hvert som jeg tenker på karakterer, steder, bakgrunnen til mennesker osv.

Tror dette kan være ett fint lite avbrekk for meg i dagene mot eksamen hvor jeg ikke sliter meg for mye ut med faglig stoff, men også har en mulighet til å uttrykke meg kreativt. Blir også spennende å se om jeg klarer å skrive 1667 (!) ord til dagen!

Har du hørt om NaNoWriMo?

Et spennende bokprosjekt!

 • 29.09.2017, 21:24

En stund etter jeg fikk diagnosen min kom naboen min til meg og fortalte meg at hun ønsket å hjelpe meg. Selv hadde hun hatt en veldig god støttespiller med sin Parkinsondiagnose, og derfor ville hun stille opp for meg. De siste to årene har jeg vært med på en liten reise med henne. Hun har hatt humoristiske forestillinger om sykdommen i hele landet, hun har vært en fantastisk samtalepartner for meg og i vår fikk hun en hjerneoperasjon som har hjulpet å roe ned symptomene.

I disse tider er det begynt ett bokprosjekt om Vibeke og hennes reise med Parkinson. Det siste året har Lovise Gard fotografert ulike ting Vibeke har vært med på, og nå samles dette til en inspirerende fotobok om livet med Parkinson. Jeg tror den boken kan hjelpe og inspirere andre med Parkinson og gjerne andre sykdommer med å finne en positiv sti i livet sitt. 

Ønsker du å støtte arbeidet om å få boken publisert, og hjelpe å realisere prosjektet kan du gjerne gi en liten penge gave her. Jeg tror virkelig den kan hjelpe å forbedre andre sin hverdag, og derfor synes jeg det er så viktig at dette blir en virkelighet og ikke bare en visjon.

Ønsker deg en riktig god fredagskveld!

Det finnes håp!

 • 26.09.2017, 20:20

Jeg har skreket og bannet i hodet mitt. Hatt ett sterkt behov til å kaste bøkene ut vinduet eller spyle de ned i do. Lurt på hvilken idiot det var som valgte å være en deltidselev, og skulle nå gå gjennom et helt pensum på noen måneder. Etter all frustrasjon, og litt hårtap, kan jeg endelig skryte å si at jeg har kommet meg gjennom kapittel 1, med grei forståelse om hva jeg holder på med! Matten min var veldig rusten, og har tatt meg lang tid til å forstå ting jeg tok med en gang før. Det er kanskje det som var mest krevende - å ikke kunne lengre hva jeg var så god i.

Nå håper jeg at tempoet mitt kan gå litt raskere etter som eksamen meldte seg en måned tidligere enn hva jeg trodde. Det krever litt mer av meg, og jeg har langt ifra så god tid på meg som jeg trodde. Allikevel skal jeg ikke gi opp kampen mot boka, for jeg kom meg gjennom et helt kapittel med likninger, brøk, prosent og standardtall. Da bør ikke det som kommer etter være så vanskelig? 

Ønsker deg en riktig god tirsdagskveld

God morgen fra London!

 • 10.09.2017, 10:25

Nå er det en god stund siden sist jeg blogget og tok dere med på en del av livet mitt. I dette øyeblikket forandres det etter som jeg er i London, vært her i 2 dager og er her til i morgen kveld. Jeg beklager for fraværet mitt, men i perioder mister jeg all inspirasjon, og plutselig kommer det tilbake igjen og jeg kan ikke vente til å få skrevet neste innlegg, og det er slikt jeg har det nå.

Jeg prøver å få filmet litt fra denne turen, men etter som vi konstant gjør noe og jeg som oftest har tankene mine ett annet sted er jeg redd det kanskje blir litt vagt med innhold. I går var vi på Proms in the Park i Hyde Park, hadde med meg kameraet og var så sikker på at jeg skulle filme. Gjorde jeg det? Nei. Klarte å ta ett bilde og to heldigvis før det ble for mørkt. Uansett må jeg bare si det var en helt fantastisk opplevelse å være på den konserten. Anbefaler alle som vil reise til London i September å prøve å få seg en billett!

I dag tar vi turen til det jeg tror kommer til å bli årets største begivenhet, og skal prøve å oppdatere dere om det i kveld. Jeg er så giret på å dra dit at det skulle ikke vært lov. Fra jeg var 4 år (!!!) har jeg vært en stor Harry Potter fan, og i dag skal vi på Studio tour! Tror ikke livet kunne blitt stort bedre enn hva jeg har det nå.

Ønsker alle en riktig god søndag!

Nå starter det!

 • 20.08.2017, 15:16

Hele den siste uka gikk virkelig fort for meg, og nå er det søndag og 4 dager siden jeg møtte opp på Vardafjell. Jeg måtte møte opp for å få skoleplassen min, så nå gjelder det å få gjennom en søknad om at jeg kan være hospitant. Per i dag er jeg ikke helt sikker på om at det er nødvendig for meg å gå gjennom 1. klasse pensumet, men for min egen del tror jeg det er veldig greit. Norsken har holdt på i 3 år, så det henger nok på hverandre, og matten har jeg ikke rørt på 3 hele år! Derfor er det greit for min del å få en liten oppfriskning og begynne på det som er lettest først.

Bladde nettopp gjennom bøkene for første gang, og det virket både kjekt og litt overveldende samtidig. Tror nok dette skal bli veldig bra, men må bare ordne meg pensum for første klasse før jeg tenker å begynne sånn skikkelig.

Ønsker alle sammen lykke til med dette skoleåret!

En liten bussbommert

 • 10.08.2017, 19:41

Det er litt rart hvordan samfunnet holder på å bli kontantløs, noe jeg og Kristoffer merket i dag. Vi skulle ta bussen for å hente bilen hans, og for to personer og 10 minutter med busstur ble det 110 norske kroner! Hjemme i Haugesund kunne vi ta bussen for en 10-er i hele sentrum, og det var under 40 kroner for meg å ta bussen hjemmenfra til Haugesund. Nei, her fikk vi avgifter for å betale i kontakt, og måtte derfor lange ut med 55 kroner hver, 20 kroner mer enn hva det ville kostet om vi betalte på en app. Allerede lært av den feilen så vi har ordnet oss busskort, og håper vi slipper å gjøre en slik bommert igjen.

Ellers trives vi bare bedre og bedre her i leiligheten. For hver dag føles det litt mer som vi bor her, og ikke bare er på ferie, noe som er veldig greit da skolene begynner i neste uke. Synes alt er så spennende - Kristoffer på høyskolen og begynner på bachelor, og meg som skal være privatist og ta noen av favorittfagene mine fra ungdomsskolen. Litt rart, men jeg gleder meg også til en rutine som er mer enn å sove, spise, gå turer og se bones. Forhåpentligvis får vi gjort mye av det samme da også, men kjekt å ha litt "viktigere" ting å gjøre i tillegg.

Gleder du deg til skolestart neste uke? 

 

En liten oppdatering

 • 03.08.2017, 13:02

Da vi var på visning i leiligheten reagerte vi på at interiøret var annerledes enn hva det var på bildene på finn. Nå må jeg nesten bare si at det var et stort sjokk da vi overtok leiligheten, for nesten hele leiligheten var annerledes. På visning var det bare en bitteliten bokhylle, men nå er det så mye hylleplass her i stuen at vi vet nesten ikke hva vi skal bruke det til! Vi har to store bokhyller og en som har halve størrelsen. Ikke at jeg klager, det betyr bare at jeg kan få meg ekstremt mange bøker.

Foreløpig har vi tatt med oss omtrent bare klær, så gjør at alt føles veldig tomt og lite personlig. Satser på at ved hjelp av bøker, planter og bilder på veggene kommer det til å bli mye mer hjemmekoselig. På grunn av at det er så tomt legger jeg ikke ut noe særlig med bilder til å begynne med, kjekkere når det faktisk er kommet litt ting rundt omkring vil jeg tro?

Vi trives ihvertfall veldig godt her i leiligheten, og går mye turer rundt omkring for å bli kjent med området. Det eneste som mangler nå er å få persienner i taket slik at jeg slipper å våkne med solen, og at noen skal komme å hjelpe oss med vaskemaskinen som ikke ønsker å bli åpnet.

Flyttedag!

 • 01.08.2017, 10:58

Dagen er endelig kommet! I går feiret vi bursdagen min, og i dag flytter jeg til Stavanger! De siste dagene har jeg hatt litt mareritt om leiligheten, og i dag våknet jeg lenge før alarmen min skulle ringe. Like greit egentlig da jeg ikke begynte å pakke før jeg skulle legge meg i går. Tenker jeg skal prøve å få filmet til en vlog om flyttingen, men om det skulle bli slikt at jeg ikke gjennomfører det, kommer jeg uansett til å oppdatere mye fra prosessen her på bloggen.

Nei jeg må nesten gjøre meg ferdig nå. Vi skal kjøre om en time, og jeg har enda litt rydding og pakket som gjenstår.

Følelsen av sommer!

 • 23.07.2017, 21:12

Som en virkelig god nordmann må jeg gjøre jobben om å snakke om været. For været har vært forferdelig i mange uker, hvor f.eks Bergen klarte å ta regnvær-rekord i juni. Derfor er det på tide å skryte og si at sommeren er endelig ankommet! De siste dagene har solen skint og temperaturen stiger støtt og stadig. Det er ikke ofte jeg faktisk tar meg bryet å legge meg ned på en solseng, for som oftest er solen borte før 10 minutter er gått. Nei, i dag lå jeg nok nærmere 2 timer så nå er kroppen min rik på D-vitamin, litt rødfarge og forhåpentligvis resulterer det i en litt mørkere farge på kroppen.

Jeg er strålende fornøyd med dagen som inneholdt både sol, is og grilling. Kunne virkelig ikke fått det bedre vil jeg tro. Hvordan har din søndag vært?

Et lite hade

 • 22.07.2017, 16:09

Det er rart hvordan du møter noen mennesker, blir kjent for så og bare si hade en dag og dra hver til sitt. I går møttes jeg og noen av venninne mine i klassen for en siste kveld sammen før folk flytter for de ulike skolene de skal gå på. Det er i de øyeblikkene det går opp for meg hvor fort tiden egentlig går. Det er allerede en måned siden vitnemålsutdeling, og litt under en måned til skolene starter. Forhåpentligvis får vi alle tid i julen slik at vi kan møtes igjen da.

Nei jeg gleder meg virkelig til den dagen vi kommer til å samles igjen og høre hvordan ting har blitt.

Min brutale sannhet om sommerferie

 • 18.07.2017, 21:17Vi er kommet halvveis inn i ferien allerede, men skal jeg være helt ærlig var jeg ferdig allerede etter den første uken. På papiret har jeg ikke hatt ferie i en måned enda, men i teorien har jeg hatt i nesten 2 måneder, etter som jeg har ikke hatt noe faglig, utenom eksamen etter 16. mai. Derfor begynner disse dagene å gå meg på nervene.

I år reiser jeg ikke, og det gjør meg ingenting. Jeg skal tross alt reise i september, og jeg var i Spania i vinter. Og det å være lei av ferien har ingenting med det å gjøre. Nei, fra jeg var liten av kjedet jeg meg helt grønn etter 4 uker og syntes det var på tide å komme meg tilbake på skolen. For jeg er en person som elsker å ha litt rutine i hverdagen, og prøver så godt jeg kan nå med å planlegge dagene mine med å stå opp tidlig og rydding. Jeg ønsker å ha noe som gjør at jeg må stå opp, og ha noe på ettermiddagen slik at jeg kan se tilbake og tenke "hvor blir dagene av?"

Nå kan jeg ikke vente til 17. august hvor jeg må møte opp på skolen for å få skolebøkene og ta sakene i mine egne hender. Med skole å fokusere på (både på egenhånd og med privatlærer) tror jeg at dagene mine ikke kommer til å bli slikt som dette. For selv om jeg ikke må møte opp på en skole er det noe med at jeg MÅ jobbe og være produktiv i løpet av dagene.

Hadde ting vært opp til meg ville jeg aldri latt en sommerferie vare i mer enn 4 uker, en passelig lengde etter min mening. De resisterende ukene kunne heller blitt fordelt ut på året slik at elevene oftere kan få en liten pustepause som de kan trenge til tider.

Hva synes du egentlig om at ferien er i 8 uker?

Tusen hjertelig takk!

 • 16.07.2017, 14:41

Det var en helt syk, men også fantastisk følelse i går da jeg publiserte innlegget mitt og bare så hvordan leserne strømmet på. I det siste har lesertallet mitt økt en god del, men så mye hadde jeg helt ærlig ikke trodd at jeg skulle få! Over 400 (!!!!) mennesker klikket inn på bloggen min om at det er 3 år siden jeg fikk MS-diagnosen. Ikke bare har mange lest, men det er også mange som har gitt meg positive tilbakemeldinger hvor de skryter synet mitt på livet. De kommentarene går ikke på bloggen, men heller meg som person og gjør det hele enda mer fantastisk.

Jeg har lyst å takke alle og enhver som klikket inn i går og ga meg muligheten for å komme på plass 76 i Norge! Det er veldig stort for meg, og gir meg inspirasjon og motivasjon til å jobbe enda mer med bloggen. Så kanskje havner jeg så høyt på listen fast en dag? Det hadde virkelig vært noe. Nå er jeg ihvertfall i himmelen og tror at det kommer jeg til å være en god stund til.

Instagram her, Facebook her.

Denne uken #27

 • 09.07.2017, 16:23

Ukens høydepunkt:
Det var å få leiligheten vi ønsket med en gang, så kontrakten er allerede skrevet under og vi er nesten klare til å overta den! Kommer til å komme skikkelige bilder og muligens video fra leiligheten, men for nå kan dere nøye dere med disse to bildene fra finn.


Ukens nedtur:
Kan ikke komme på noen særlig nedtur jeg har hatt denne uken. Føler alt har gått ganske bra!

Ukens innlegg:
Innlegget om at vi fikk leiligheten som du kan finne her.Ukens tanke: 
Føler jeg har mange baller i luften på en gang så det finnes ikke én klar tanke, men veldig mange. Jeg tenker på ha jeg skal pakke, at jeg må rydde rommet mitt, at jeg må søke jobber - finne jobber å søke på, huske at vi må ordne strøm og soneparkering osv osv. Listen er veldig lang med tanker som svirrer rundt, og jeg gleder meg til å få ting litt mer på plass som gjør at jeg kan tenke litt klarere. 

Ukens irritasjon:

En megler vi egentlig hadde avtalt vi skulle møte når vi var i Stavanger for han skulle vise oss flere leiligheter, men vi hørte aldri fra han.

Ukens sang: 
I det siste har jeg hørt en del på sanger jeg hadde dillen på på ungdomsskolen. When I was your man var en av favorittene mine.

Akkurat nå:
Ser jeg på sesong 6 av pretty little liars og skal snart til å rydde på rommet mitt.

 

Hvordan har din uke vært?

Leilighet i boks!

 • 05.07.2017, 14:40

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg trodde virkelig ikke at denne prosessen skulle ta så kort tid. Slikt jeg har sett det for meg kom vi til å se mange leiligheter, vurdere dem opp mot hverandre og få noen dagers tenketid. Ikke at vi skulle dra til Stavanger, ende opp med å se på bare én leilighet og så nå få beskjed om at vi skal få leie den? Da vi kom til leiligheten i går var jeg skikkelig spent på om den faktisk var så bra som finn-annonsen viste, og jeg kan si med en gang at jeg likte den enda bedre i virkeligheten. Megler sa med en gang til oss at det allerede var kommet tilbud på den, men han hadde holdt det tilbake på grunn av oss. Derfor måtte vi jo være rask i avgjørelsen og spurte etter frist til i dag klokken 12, men allerede på kveldstid i går så skrev vi til han at vi ønsket den.

Kjenner meg veldig giret nå, og gleder meg helt ekstremt til overtagelse som jeg tror er den 1. august. Leiekontrakten får vi i morgen, så nå gjenstår det bare å finne oss jobber igjen før vi er klar til å flytte!

Nei nå kribler det i hele kroppen og jeg må finne noe å bruke all energien min på nå. Klarer ihvertfall ikke å sitte i ro.

Jeg er så spent!

 • 03.07.2017, 19:14I morgen tar vi turen til Stavanger og jeg er både spent, gira og veldig nervøs! Forhåpentligvis er det tre leiligheter vi får sett i morgen, i tillegg til en fjerde jeg nettopp sendte mail til etter som jeg falt helt pladask for da jeg så den på finn. Er vi heldig så har eieren mulighet allerede i morgen til å ta oss med, noe som er veldig greit så vi slipper å ha flere turer til og fra Stavanger før vi faktisk flytter.

Satser også på at det blir en veldig fin dag så vi kan tilbringe litt tid i sentrum og se hvor ting er og bli litt bedre kjent med byen. Når jeg er der pleier jeg bare å være på akkurat de samme stedene, så kjekt å kunne få utforsket litt mer enn vanlig. Det eksisterer vell mer en Kuppelhallen, Stavanger konserthus, Egon og Starbucks?

Ønsk oss lykke til! Går ting etter planen så finner vi oss en leilighet allerede i morgen.

Denne ukens #26

 • 02.07.2017, 16:53

Ukens høydepunkt:
Det har vært helt vanvittig fint vær og veldig varmt! Dessverre har jeg ikke utnyttet det optimalt, men kjenner jeg bare smiler med tanken på hvor fint det egentlig har vært. Flere dager har det vært over 20 grader! Hvem trenger syden når du har Norge på sitt beste?

Ukens nedtur:
De siste dagene har våknet skikkelig kvalm, og spesielt når du våkner klokken 6 om morgningen hvor du ikke klarer å ligge eller sitte! Kroppen er ikke i slaget og jeg får heller ikke nok søvn,

Ukens innlegg:
Jeg har faktisk bare skrevet ett innlegg denne uken før i dag. Shame on me. Du finner det her.Ukens tanke:
Tankene mine for øyeblikket omhandler omtrent konstant å finne leilighet. Det er nesten eneste som står i hodet mitt, så håper vi finner i neste uke så jeg får plass til andre tanker også.

Ukens irritasjon:
Jeg var faktisk på nippet til å skrive ett innlegg om dette, nettopp folk sin holdning til røykeloven nå også går ut over el-sigaretter. Jeg er nå ikke en røyker, men jeg visste faktisk ikke at frem til i går kunne de røyke inne og steder hvor det ikke var oppmerking

Ukens sang: 

Akkurat nå:
Sitter jeg i sengen for meg selv og ser på How I met your mother samtidig som jeg skriver dette innlegget. Helt ærlig vet jeg ikke hvorfor jeg ser på denne serien, men har bestemt meg for at jeg skal komme meg gjennom alle 9 sesongen! Det er jo viktig med ambisjoner og mål i livet?

 

Hvordan har din uke vært?

En spennende prosess i livet

 • 01.07.2017, 16:24

Nå begynner en spennende prosess i livet mitt. Det har seg slikt at jeg flytter sammen med Kristoffer nå i sommer. Han har allerede fått en skoleplass i Stavanger, og mulig for at han får flere ved det felles opptaket. Jeg håper og tror at folk vil synes det er interessant å bli med i denne prosessen, det er jo ikke helt normale omstendigheter akkurat vil jeg selv påstå.

I neste uke skal vi på visning, vi er på konstant jakt etter deltidsjobber (vet du om noe så er det bare til å skrike høyt ut til oss) og etter vi finner oss ett sted så gjenstår hele flytteprosessen. Dette tenker jeg kan være kjekt å få filmet en del, om noen er interessert i det. Med mange ting som skal på plass før vi faktisk flytter er jeg veldig glad for at vi har over en hel måned på oss til skolestart faktisk kommer. Det er veldig greit å komme i en rutine i en ny leilighet før han begynner slik at dagene ikke er helt kaotiske.

Selv om jeg skal flytte ut nå, har jeg allerede bestemt meg for en rutine hvor jeg hver uke tilbringer ihvertfall én natt her hjemme. Det er fordi jeg har en ordning med skolen hvor jeg kan komme og gå, og fordi naboen min skal hjelpe meg med fagene hun selv har undervist i. På den måten tror jeg at jeg lettere klarer å få gjennomført de fagene som skal bli gjort dette skoleåret.

Kjenner meg litt nervøs for hele greia. Har ingen erfaring med dette, og sist vi flyttet var jeg faktisk ikke med på flytteprosessen selv en gang! Så dette blir spennende!

Skal/har du flyttet ut hjemmenfra? Hvordan var det for deg?

En gledelig gjenforening

 • 22.06.2017, 18:45I gledesrus da jeg fant ut at jeg ikke kom opp i muntlig eksamen i forrige uke, bestemte jeg meg for at jeg kunne endelig formatere macen min. Jeg har slitt i nesten 2 år med dårlig plass, og funnet ut at det virkelig var på tide. Dessverre betydde det at jeg kom til å miste alle de fancy programmene jeg har hatt de siste årene, men noe måtte gjøres da jeg alltid måtte slette alt innhold på macen før jeg kunne redigere noe. Noe gikk ihvertfall galt da jeg skulle formatere den, og du kan ikke spørre meg hva for det vet jeg ikke, bare at jeg kjørte til Eplehuset og leverte den inn.

Da jeg fikk beskjed en uke etter jeg leverte den inn at de måtte skifte skjerm kjente jeg svetten komme. Virkelig ikke en kostnad jeg var så giret på, men heldigvis kom problemene mine under reklamasjon og jeg kunne få den tilbake igjen i dag som god så ny. Det er rart hvor handikap jeg har følt meg uten å ha macbooken som jeg kan ta med meg over alt. Jeg liker å gjøre mange ting på én gang, spesielt om jeg sitter i ro, så har vært rart å plutselig måtte planlegge når på døgnet når det passet meg å blogge eller gjøre annet.

Nå kan jeg heldigvis og forhåpentligvis komme til ett mer blogghverdag igjen som jeg har savnet virkelig. Jeg planlegger også å begynne med youtube snart (muligens) så gjerne abonner på meg her.

Lettelse

 • 12.06.2017, 13:34I innlegget mitt på lørdag skrev jeg at jeg har hatt medieeksamen, og skulle opp igjen i dag. Fagene det stod mellom var bildet og historie, men historielæreren min hadde allerede hatt en klasse oppe som gjorde det urealistisk at det skulle bli relevant å få. Derfor har jeg brukt hele helgen på å forberede meg mentalt til å komme opp i bildet faget, noe som tilsvarer medieeksamen igjen. Så da dagen kom og skolen var samlet i kantinen for å høre trekket ble jeg veldig sjokkert og overrasket da klassen min kom opp i både matte og norsk, og ikke ett fag jeg hadde. Jeg ble ikke trukket opp i muntlig eksamen.

Jeg føler meg veldig lettet over å ha sluppet eksamen etter som jeg vet ikke hvor godt kroppen min hadde håndtert den. Allerede er jeg helt utslitt og jeg har mye igjen å gjøre med korpset de neste ukene før NM den 24. juni. Derfor er det godt å vite at jeg slipper å slite meg selv enda mer ut, og heller kan prioritere søvn, slappe av og øve.

Har du kommet opp i muntlig eksamen? Om du har, hvilket fag?

En liten dvale

 • 28.05.2017, 13:38Herligheten mai måned har gått vanvittig fort! Tror dette bare er det tredje innlegget mitt denne måneden, men det forundret ikke meg selv egentlig. Hvert år når jeg kommer til denne måneden er den alltid fullstappet med ting som skjer og som jeg må få gjort, og i år var det nesten mer enn vanlig. Ikke bare det, men etter 17. mai klarte jeg å bli syk og få ørebetennelse, og i går våknet jeg opp fra dvalen jeg har vært siden den tid. Etter over en uke i dvale er energien min nesten på topp, og jeg føler meg klar til å klare alt. Deriblant å blogge.

Kjenner jeg også må finne meg en hverdagsrutine for å ikke sulle vekk hver eneste dag lengre. Bortsett fra to eksamener, skoleavslutningen og én skoledag denne uken som kommer har jeg så og si sommerferie allerede og da er det så lett at det ikke skjer noe - dagene bare går. I slike perioder får jeg virkelig dårlig samvittighet ovenfor meg selv, så i år skal jeg virkelig prøve å finne noe å gjøre. Jeg kan ikke legge meg midt på natten og stå opp etter 12 hver eneste dag!

Ha en riktig god søndag!

En god natts søvn

 • 02.05.2017, 18:33Eller kanskje var det ikke en så voldsom god natts søvn jeg hadde i går, men den var veldig koselig! Jeg og K bestemte oss for i helgen at vi skulle overnatte i bilen hans på parkeringsplassen utenfor skolen som en russeknute. Etter konfirmasjon på søndag hadde vi en skikkelig vårrengjøring inni bilen, og i gårkveld før vi dro stappet vi bilen full av dyner, puter, pledd og sengemadrassen hans.

Var veldig rar, men også en vanvittig kjekk følelse å ligge i bagasjerommet på en bil utenfor skolen etter midnatt å se på Bones. Føltes nesten som om vi campet, og selv om jeg aldri har likt camping var dette veldig kjekt. Dessverre ble det bare 4 timer søvn på meg i natt etter som jeg våknet opp klokken 5 og da hadde jeg ikke mulighet til å sovne igjen.

Har vell lov til å være ekstra stolt over meg selv som med 4 timer søvn har vært på skolen, gjort ferdig og levert inn prøveeksamen samt vært på korpset og nå lager middag? Og kanskje løsningen min ikke er å sove 10 timer i døgnet, men bare 4? Det føles ihvertfall som at de dagene jeg har veldig lite søvn jeg er mest produktiv, men det er nok bare en tilfeldighet.

Jeg vil anbefale alle som har muligheten til å overnatte i en bil, gjøre det skikkelig koselig, og bare nyte livet. Selv er jeg åpen for å gjøre det flere ganger!

Livets late dager

 • 27.04.2017, 20:19

Det er rart hvordan det konstant blir for meg at når jeg først har mye tid, har jeg ikke tid til noe. Jeg vet ikke om det er jeg som bare tenker for meg selv at jeg ikke må gjøre det med en gang, for jeg har jo god tid, eller om det er at jeg føler selv jeg har så mye å få gjort at jeg vet ikke hvor jeg skal starte en gang. Uansett hva det er så er det ett stort problem.

Forrige uke kom jeg meg heldigvis gjennom målet mitt for historien, men nå ligger jeg dessverre bakpå igjen. Skal prøve å få gjort noe så snart jeg har skrevet ferdig dette innlegget. Derimot har jeg klart å gjøre meg "ferdig" med mediaprøveeksamen som har levering på mandag. Jeg har fått lagd hele produktet mitt ferdig nå, og i morgen etter skolen skal jeg få filmet en video hvor jeg demonstrerer produktet mitt.Ser selv at jeg har forbedringspotensialer, og ting jeg kunne gjort enda bedre, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med produktet mitt! Det skal være en boks med ferdig tomatsuppe, kokt makaroni, litt ost og tortillachips i porsjonstørrelse. Middagstips til alle; det er vanvittig godt! Poenget mitt er at det skal være lett og lage, og produktene skal allerede være ferdig, bare tomatsuppen som må varmes opp før du tilsetter de andre tingene.

Men nå skal jeg få gjort litt historie, og i morgen har jeg tenkt å skrive klart mer enn ett innlegg så snart jeg er ferdig med å filme til media. Jeg liker å legge ut hver dag, og sitter bare igjen med en dårlig samvittighet for å ikke gjøre det.

LagreLagre

Get to know me tag

 • 21.04.2017, 21:22

I hvilken butikk ville du brukt alle pengene på et kredittkort?
Tror det hadde vært en bokhandel! Jeg elsker bøker og vet at som f.eks med Harry Potter ønsker jeg meg to eksemplarer til av hver eneste bok selv om jeg ble nettopp ferdig med å kjøpe dem. Jeg ønsker dem innbundet på engelsk og illustrert som de holder på med nå. I tillegg er listen min lang med andre bøker jeg kunne tenke meg.

Hva var ditt favoritt TV-program da jeg vokste opp?
Jeg husker jeg elsket noe som het Seventh heaven, så det hver eneste dag etter jeg kom hjem fra skolen med mamma. På Disney likte jeg også veldig godt Hannah Montana og er noe jeg fint kunne sett på enda faktisk!

Hva var din favorittleke som barn?
Ingen faktisk. Jeg likte ikke å leke, og om jeg lekte så var det skole med søskenbarna mine og jeg var alltid den flinke eleven (om du leste gårsdagens innlegg ser du nok at jeg ble påvirket og hadde snill-pike syndrom hvor jeg bare vil ha best mulig karakterer). Det jeg derimot likte som barn var å lese.

Hvor gammel er det eldste skoparet du har?
Her er jeg veldig usikker egentlig. Jeg har ett par svarte Kawasaki som jeg bruker på 17. mai når jeg går i toget jeg tror vi kjøpt i 7. klasse. Ellers kan det være noen Nike sneakers fra rundt samme tid som Kawasako (som jeg tror er eldre), men er usikker på om de er blitt kastet eller hva.

Kan du spille noen instrumenter?
Jeg kan spille flygelhorn, horn, kornett (kunne sikkert klart flere instrumenter i korpset om jeg hadde prøvd), piano så lenge det ikke er akkorder og kan litt blokkfløyte.

Hva er det mest nerdete du gjør på fritiden?
Jeg vet ikke om det kommer under kategorien nerdete, men for øyeblikket bruker jeg store deler av fritiden min til å spille pokemon go igjen. Mange vil også si at korps er veldig nerdete, noe jeg er veldig uenig, men kanskje det trumfer? 

Hva er din favoritt frokostblanding?
Cocopops er noe av det beste jeg vet. Når jeg er på ferie i syden er det gjerne frokost, lunsj, middag og kveldsen min. Da trenger jeg egentlig ikke andre matretter for jeg er såpass fornøyd.

Hva var den verste straffen du har fått på skolen?
Jeg ble en gang sendt på gangen for jeg lo av at det var blitt gjort "hærverk" i klasserommet. Noen hadde tatt teip, vann og fyrstikker på gulvet og åpenbart gikk jeg for langt ved å le av dette.

Hva var kallenavnet ditt i barndommen?
Tannå, så jeg brukte overalt Tanna på spill!

Har du noen merkelige fobier?
Jeg hater og kan ikke fordra tær, får en veldig ekkel følelse i kroppen min av det. Eneste jeg klarer å se på er min egne for jeg har tvunget meg selv til det gjennom mange år fordi jeg må jo klippe neglene etter hvert.

Hva er din favoritt pringles smak?
Den originale

Har du noen gang fått ett dikt eller en sang skrevet om deg?
Ikke som jeg kommer på, men jeg husket på barneskolen drømte jeg om at gutter skulle gjøre det. Var nok en liten romantiker på den tiden.

Henger du toalettpapiret mot eller fra veggen?
Toalettpapiret henger fra veggen slik at der du river er på utsiden.

Hva eller hvem er du "skap" fan av?
Kan vell ikke si jeg er en "skap" fan av dem, for jeg har vært fan veldig lenge, men nå er mye mer uskyldig og jeg gir ikke stort inntrykk om at jeg liker dem - One Direction. Louis Tomlinson fikk faktisk plass på russebuksen min.

Hva er fellestrekket med alle dine crush/forelskelser?
Dette er faktisk ganske morsomt for alle utenom én person på snart 19 år har hatt brunt hår. Beklager gutter, men dere må nesten ha brunt hår for at jeg finner dere attraktivt. Alle forholdene mine har vært med gutter med brunt hår.

Hvor og når hadde du ditt første kyss?
1. desember i 5. klasse i en "skog" hvor jeg og vennegjengen min var veldig ofte. Funfact: Han var den første kjæresten min og heter akkurat det samme som han jeg er i ett forhold med nå.

Hva er det verste dyret du har hatt?
Kan ikke påstå at jeg har hatt dyr, men hadde noen andre sine fisker i ett år og må si at jeg ikke var akkurat imponert over levetiden!

Konsentrasjonsvansker

 • 20.04.2017, 20:06

I flere dager nå har jeg prøvd å øve på historie, noe som til nå ikke har gått særlig bra. Jeg har fått muligheten til å ta en ekstra prøve for å få til en 5'er på karakterkortet, så det er viktigere enn noen gang at jeg øver og lærer meg alt i god tid. For meg har det veldig mye å si for det mentale at jeg ender opp med en karakter jeg føler jeg har gjort meg fortjent til, dette er ett fag jeg har elsket så lenge jeg kan huske og jeg har bare to fag dette året, så det føles rett at jeg må ha 5'eren, selv om mange nok mener at jeg burde være fornøyd med karakteren 4. Og ja, det bør jeg. Men ulikt mange andre har jeg fått 5'ere i historie gjennom hele ungdomsskolen, vært nærme 6'ere, og når det er fag jeg interesserer meg så mye i kan jeg ekstremt mye. Derfor har det mye med mitt forhold til dette faget, og ikke andre sitt forhold.

Kanskje er det verre at jeg har lagt så mye press på meg selv for den éne prøven, for nå har jeg konsentrasjonsvansker. Nå i skrivende stund har jeg nettopp planlagt mange steder jeg skal kontakte for gevinster for noe vi i Førre Musikkorps skal gjøre, og da tankekartet mitt var ferdig fant jeg ut at jeg måtte jo blogge. Hadde en god del lesere i går, og det vil jeg såklart opprettholde! Så da sitter jeg bare her da, oppgitt over meg selv og hodet mitt som fokuserer på så mange ting som ikke er det jeg føler det burde være.

Noen som har tips til ting å gjøre når konsentrasjonen er borte?

 

Facebook HER, Instagram HER 

Mine mest leste blogginnlegg

 • 14.04.2017, 12:02

Tenkte det kunne være morsomt å se på de mest leste innleggene jeg har på bloggen, og de innleggene som har fått lesertallet mitt til å skyte til himmels i perioder. Det er ihvertfall interessant for meg, for det viser jo at det er ting folk interesserer seg åpenbart for. Hva er din favoritt blant mine innlegg?

Helvetesdagen
Ett innlegg om dagen da jeg fikk diagnosen MS, og hvordan jeg følte meg oversett av helsepersonell. Dette er kanskje ett av de mest personlige innleggene jeg har skrevet, for jeg viser en del følelser i dette innlegget.

Vil du ansette meg?
Ett innlegg om at jeg i grunn trenger en jobb. Dessverre var det ingen som hyret meg, så kjenner du noen som trenger folk er fortsatt all informasjonen i dette innlegget relevant. Tror det bare er alderen min som har endret seg.

Det er ikke løsningen
Ett innlegg om at jeg synes mange med MS flykter fra sykdommen og tror løsningen på livet bare er å få stamcellebehandling.

Nå må du stå opp!
Dette innlegget tror jeg gjorde at flere forstod fatiguen min, spesielt med tanke på at jeg prøvde på å gjøre en morsom vri på utmattelsen. Dette innlegget sammen med helvetesdagen var 2 av 3 innlegg som kom i ett magasin som heter Ung med MS.

Ha en fortsatt fin påskeferie!

 

 

Facebook HER, Instagram HER 

Uken som har gått - UKE 13

 • 09.04.2017, 19:40

Ukens høydepunkt: Det er veldig vanskelig for meg å velge ett ukens høydepunkt nå etter som de siste dagene var veldig kjekke. Allikevel tror jeg at jeg ender opp på at vi hadde suprise-gullbryllup for besteforeldrene mine i går, og var veldig kjekt å se at det faktisk var en overraskelse, i tillegg til at det var veldig koselig å gjøre noe slikt for dem.

Ukens craving: Jeg har hatt utrolig lyst på nudler, sterke nudler siste dagene. Eller jeg har opplevd det en del i siste måneden at jeg har ett behov, men jeg aner ikke hvor jeg finner den smaken jeg kjenner i munnen min og jeg ikke vet hvordan jeg skal forklare. Om noen vet om noen thai/sterke nudler så setter jeg pris på tilbakemelding.

Ukens nedtur: Jeg har hatt feber hele denne uka og er heldigvis på bedringens vei nå! Har derfor vært minimalt på skolen og flere dager bare lå jeg langflat og ikke orket å bevege meg omtrent.

Ukens opptur: Få pyntet russebuksen min helt ferdig etter jeg begynte på den forrige søndag! Eneste problemet er at en del av strykemerkene er så tykke at de slipper buksen noen steder, men slik får det bare bli, at jeg heller stryker litt over innimellom.

Ukens låt: Spillelisten min for øyeblikket florerer av Ed Sheeran sin nye plate. Om jeg skal velge ut én tror jeg det er Castle on the Hill jeg hører aller mest på.

Ukens tanke: Jeg har tenkt en del på bloggen og om jeg skal skrive en del om russetiden og lurer egentlig på om det hadde vært interessant. Det kommer jo til å påvirke en del av hverdagen min fra nå av, så det er vel egentlig naturlig at jeg skriver en del om det, da dette er en livsstilsblogg.

En overveldende følelse

 • 28.03.2017, 16:25Da jeg sendte inn kronikken min håpte jeg at jeg hadde fått til at den skulle være litt sterk, men mest av alt at folk kunne kjenne seg igjen eller å forstå situasjonen min. Jeg håpte noen skulle ta seg tid til å lese den, og kanskje få noen tilbakemeldinger på at jeg skriver bra, men jeg så ikke for meg at i nåværende situasjon har den nærmere 300 delinger og jeg har ikke telling på hvor mange gode tilbakemeldinger jeg har fått både på meg som person og vordan jeg har håndtert ting, samt skrivingen min.

Det er ingen hemmelighet at er det noe jeg elsker så er det å skrive og ha muligheten til å uttrykke meg, derfor må jeg også si at da jeg våknet etter hvilen min i dag og fant en melding fra naboen min hvor jeg kunne melde meg opp på gratis skrivekurs for å bli frilans magasinjournalist var jeg overlykkelig. Det er faktisk en ting jeg har tenkt på etter som hver gang noen har spurt meg om jeg ønsker å bli journalist har jeg svart "ikke egentlig, jeg vil kunne være merkbar i teksten". Og vell det har slått meg at de som skriver i magasiner, men det er jo overhode ikke mulig for meg som bare er meg og ikke aner hvordan jeg skal få til å selge videre tekster jeg skriver. Derfor har det vell i grunn bare blitt lagt langt bak i hjernen ett sted som jeg ikke skulle titte mer på.

Men da naboen min sendte i dag link hvor jeg kunne melde meg på ett skrivekurs, da fant jeg ut at jaggumeg skulle jeg gjøre det. Så får vi se da om at jeg en dag blir å finne i ett magasin, en nettside eller i avis om noe som ikke omhandler MSen min. For selv om jeg elsker å dele den biten av meg selv hadde det også vært så utrolig spennende å få gjort noe helt annet. For jeg har veldig mange tanker i hodet, tanker jeg gjerne kunne delt på en større platform enn min egen blogg.

Så vil jeg også avslutte dagens innlegg med å takke for alle som klikket seg inn på bloggen min, og folk som har sendt seg sin sykdommshistorie! Begge deler inspirerer meg på to vidt forskjellige måter, og det setter jeg virkelig pris på.

Kronikk ung med MS

Hjemme igjen

 • 09.03.2017, 20:57Tankene mine har vært ett helt annet sted en bloggen siden den forrige posten min her. De siste dagene mine i Spania fokuserte jeg på å få mest mulig ut av dagene hvor jeg slappet av og prøvde å få siste rest av sol. Da jeg kom hjem har hodet mitt også vært ett helt annet sted enn hvor det burde være. Det har resultert at fra min side på øvelsene har det ikke vært det beste hvor jeg har kommet inn på feil sted, spilt feil toner osv osv, selv om jeg egentlig kan de tingene.

Fant også ut at jeg kunne fortelle dere noe spennende jeg skal få være med på. MS forbundet kontaktet meg i ferien om jeg var interessert i å skrive en kronikk til en nettside om det å være ung med MS. Tankene mine har vært en del på dette ihvertfall, for jeg føler at teksten min bør være veldig god, og bruker faktisk enda mer tid enn jeg gjør på de innleggene mine her som jeg kaller for "skikkelige". Har kommet nesten 400 ord på vei, så håper virkelig den blir bra, og jeg føler meg ferdig med den før 22. mars som er deadline. Kommer til å dele mer om dette etter hvert.

Håper alle har en riktig fin torsdagskveld!

Snikfotografering i Alicante

 • 04.03.2017, 13:32Tenkte jeg kunne dele ett par bilder av snikfotografering jeg har tatt på de to turene vi har hatt i Alicante som jeg har vært veldig fornøyd med.
Hva synes du om bildene?

Marked

 • 02.03.2017, 18:47Endelig var det torsdag - og ett av de tingene vi alltid må gjøre når vi først er her fant sted, nemlig det ukentlige markedet. Da vi landet for en uke siden kjørte vi forbi akkurat til å se at de holdt på å pakke sammen, og derfor benyttet vi tiden til å dra tidlig i dag for å være sikker på at vi fikk sett alt og kjøpe det vi trengte.

I tillegg til en del frukt klarte jeg også å ende opp med en ny veske, og må si det var morsomt når selgerene er så ivrig etter å selge veskene sine til oss at de pruter på eget initiativ. Vesken jeg endte opp med ville selgeren opprinnelig ha 20 euro for, men etter flere forslag gikk jeg for 10 euro. Selv om jeg syntes den var veldig fin var jeg ikke helt overbevist med en gang, og ble det ikke før jeg fant ut at en 700 sider lang bok kunne få plass i den. Bokhjertet mitt er lykkelig for en veske er ikke god om den ikke kan ta med seg en bok to!

Ønsker alle en riktig fin torsdagskveld!

Årets første bad!

 • 01.03.2017, 20:30

Må nok skuffe å si at dette var årets første tådypp, og det nærmer seg ikke tid for at jeg skal ha årets første bad, om det i det hele tatt kommer. For bortsett fra syden med fine strender og gjennomsiktig vann, er jeg ikke den som springer uti først. Om det hjelper så har jeg fått årets første røde ansikt - etter flere timer ute og gått i mot solen lenge, har jeg klart å bli tilnærmet en menneskelig tomat. Får bare satse på at brunfargen gjemmer seg bak det, for det hadde jeg virkelig satt pris på.Etter som vi gikk fra stranden og helt til senteret her i Gran Alacant (som er noen km å gå) feiret jeg meg selv med å få en svart vanlig kulepenn, og jordbær. Har fått ett mystisk utslett på hånden, og etter som jeg har spist over halve pakken allerede får vi vell bare se om det er jordbær som er synderen? Om det ikke er blitt verre i morgen skal jeg feire med å kjøpe jordbær på markedet. Jordbær er livet.

Greetings from Spain

 • 24.02.2017, 21:56Det siste innlegget mitt mener jeg å huske var at jeg var syk, men håpte på at jeg kom på skolen for å ta historieprøven. Update: Jeg klarte det ikke, og fikk det utsatt, noe som gjorde at jeg fikk øvd og hadde hodet til å konsentrere meg (klarte til og med å få en 5er!). Nå derimot befinner jeg meg i Spania, og kom hit i går. Må bare si hvor utrolig stor temperaturforskjell det var: Dro hjemmenfra med en halv grad og det snødde da vi kjørte, til å komme til 18 grader.

Mens jeg er her i Spania kommer jeg til å gå mye turer (forhåpentligvis vil formen min tillate det), lese og jeg har ett ønske om å forbedre spansken min. Har med meg Spansk på reisen, og muligens finner jeg meg en video på youtube hvor de snakker. Er alltid mye kjekkere å være i ett land hvor du kan gjøre deg forstått. Kommer nok også til å blogge mye mer fremover, samt jeg filmer til en vlog som jeg redigerer når jeg kommer hjem og håper dere vil like.

Håper alle som har hatt vinterferie har hatt det fint, og god ferie til de som fikk det i dag!

Den som venter på noe godt...

 • 09.02.2017, 18:02

Av en eller annen grunn bestemte været seg som var begynt å gå mot "varmere" tider, å brått vende. De siste dagene har det vært minusgrader, noe som ikke er så godt for kroppen min som generelt ikke var så god for tiden. Konsekvensen av temperaturendringen er at jeg til nå bare har kommet meg opp av sengen én gang denne uken, og sover på langt på dag for jeg verker og konstant er trøtt og sliten. I morgen begynner jeg heldigvis sent så gjør at jeg skal ha sjans for å komme meg til historieprøven.

Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Om 2 uker befinner jeg meg i de varmere strøk, Spania, og selv om det ikke kommer til å være sydentemperatur vet jeg at det kommer til å gjør veldig godt for kroppen min. Jeg trenger virkelig den turen, og de siste to årene på dette tidspunktet har jeg vært der.

Jeg gleder meg til ett avbrekk fra kulden, og fra å føle at jeg ikke får til skolen. Slikt som det er nå er det bare ett stort fravær for øyeblikket, og selv om jeg vet det er godkjent, er det fortsatt fortvilende å se. Derfor kommer det til å bli herlig å ha en vinterferie og noen dager ekstra der nede.

Lykkerus

 • 08.02.2017, 20:16Da jeg postet ett innlegg i går om Kiss goodbye to MS hadde jeg virkelig ikke planer eller tanker om at det kunne engasjere folk, men noe må det ha gjort etter som jeg fikk over 100 lesere på ett slikt innlegg. Det betyr virkelig mye for meg å sette fokus på MS og gjerne lære andre om sykdommen i samme slengen. Med tanke på at hvert år er det 400 mennesker i Norge som får diagnosen, er det viktig at dette er noe folk setter seg inn i og forstår med tiden.

Jeg er litt i lykkerus også for å se hvordan bloggen min vokser og vokser i på-periodene mine, noe som gjør at jeg virkelig skal kutte ned på av-periodene. Bare de siste dagene har leserne mine økt jevnlig for hver dag, og det gir meg så mye inspirasjon at jeg bare vil skrive de aller beste innleggene. Dette er så klart litt krevende etter som jeg ikke egentlig helt er sikker på hva som mine lesere liker best, og dette er noe jeg kommer til å jobbe mye med for å finne ut av.

Nå skal jeg bruke tid på å få planlagt innlegg jeg har lyst å skrive, og som jeg også håper at kan falle i smak! 

 

Bergen & NM

 • 05.02.2017, 21:39

God søndagskveld! Det er bare noen timer siden jeg kom hjem fra en langhelg i Bergen hvor jeg har deltatt på NM i brass - årets største begivenhet for voksenkorps vil jeg tro. Vi satt på scenen på fredagskvelden, og ikke før i gårkveld vi fikk resultatet - 12 plass med 88 poeng, noe som dessverre betydde nedrykk for oss på grunn av nye regler. Allikevel er jeg fornøyd over hvordan vi låt på scenen, og tror det er viktigere enn hva dommerene mener. Opptaket vårt kan du høre her.

Lørdag brukte jeg og mamma dagen på Fløyen, nyte Bergen og hva det har å by på, med mulighet til å ta dagen helt med ro. I etterkant lurer jeg på hvor mye med ro jeg hadde etter som jeg klarte over 11 tusen skritt, og mellom klokken 12 og da jeg la meg natt til søndag hadde jeg fått over 2000 til. Kjekt hadde vi det ihvertfall, og hadde en rolig start på dagen før vi kjørte hjem igjen til Førre.Håper alle har hatt en riktig fin helg, og ønsker dere en god uke! Jeg kommer nok til å legge ut en ny ukesplan i morgen.

Korps på menyen - eller planen?

 • 30.01.2017, 22:41

Det merkes at det bare er 5 dager til jeg sitter på scenen i Grieghallen og spiller under årets NM i brass. Siden fredag som var til den kommende er det planlagt øvelser hver eneste dag, i tillegg til at jeg fortsatt har litt puttel som må fikses på egenhånd og at jeg ikke klarer å spille gjennom soloen min nok ganger på egenhånd.

Kroppen verker og går på underskudd av søvn med øvelser og ting på sykehuset, men allikevel tror jeg ikke jeg har hatt slik spilleglede før som jeg har i dette øyeblikket. Etter 9 timer øvelse totalt i helgen og 3 i dag, tok jeg meg allikevel nesten en time på egenhånd. Siden jul har jeg klart å legge meg til gode øvelses vaner hvor jeg kanskje bare går 1-2 dager i uken uten å ha øvd.

Jeg vet jeg kommer til å være veldig fornøyd og stolt med meg selv når jeg går av scenen på fredag, uansett hvordan resultat viser seg på lørdag. For jeg har da overlevd en uke med intens øving, i tillegg til at jeg har lagt så mye arbeid i dette hjemme. Om jeg ikke er stolt over å holdt ut og overtalt kroppen min til å se at dette er bra for meg, da vet jeg ikke hva jeg skal være stolt over.

Nevropsykologisk testing

 • 24.01.2017, 20:57

God tirsdag! I dag begynte jeg for tredje gang på noe som heter nevropsykologisk testing på sykehuset. Aller første gangen var vell ett halvt år etter jeg fikk diagnosen. Da klarte jeg ikke å gjennomføre testene, og for nøyaktig ett år siden gikk jeg gjennom hele prosessen på nytt og fullførte. Etter store plager med hodet og hukommelsestap siste månedene ble det bestemt at jeg skulle tilbake nå for å kartlegge om det var blitt forandring siden sist de testet meg.

I utgangspunktet skulle jeg bare være på sykehuset i dag og på fredag for å bli ferdig, men ser allerede nå at det mest sannsynlig blir en dag nummer 3 og gjerne 4. Jeg måtte gi meg med testene da jeg så vidt var kommet halvveis gjennom dagens økt. De er så psykisk utmattende etter som jeg må konstant være på, at jeg til slutt satt der og omtrent sovnet. Kjempet for harde livet mot øyelokkene for å svare på alt som ble spurt.

Jeg fikk utdelt brikker med farger på og skulle legge dem likt som en tegning viste på tid, ramse opp tall i ulike rekkefølger (samme som ble sagt, baklengs og stigende), få en historie opplest og si den så godt som mulig ordrett flere ganger, huske 20 forskjellige ansikter for å så se ansikter og si om det var ett jeg skulle huske eller ikke, osv. Du forstår nok tegningen på hvordan det fungerte og hvorfor jeg ikke hopper av glede av at jeg har skaffet meg ihvertfall en ekstra dag. Det er slitsomt.

Oppsummering & uke 4

 • 22.01.2017, 19:35

Det har allerede gått nesten en hel uke (jeg la ut det forrige innlegget på tirsdag) så jeg føler tiden har gått veldig fort. Jeg har klart å gjøre nesten alle målene mine med å gå på tredemøllen hver eneste dag bortsett fra onsdag som er min fridag etter som jeg har 5 timer med korps. Jeg hadde også 2 dager denne uken hvor jeg ikke øve på soloen min for jeg hadde korps og for jeg var dårlig.

Jeg har konkludert med at kosthold og skole er noe jeg ikke kan gjøre like godt hver eneste uke, og tenker at de heller kan bli byttet ut innimellom. Denne uken er det uaktuelt for meg f.eks å fokusere på skole etter som jeg skal ha medisiner som gjør at jeg er dårlig og fordi jeg skal bli testet på sykehuset i nesten to hele dager. Det er såpass utmattende, så å få til noe mer skal litt til. Det er også grunnen for at jeg ikke har økt skikkelig på tredemøllen som jeg først hadde tenkt til, for jeg har også seminar hele helgen og må prioritere krefter etter det.

Ellers kom jeg meg ganske godt i mål synes jeg med forrige uke, og håper jeg får til en like god uke eller bedre nå. Håper alle har hatt en fin søndag, og ønsker dere en riktig fin uke!


 

Få orden på "livet"

 • 17.01.2017, 17:56

Jeg har lenge lurt på hvordan i alle dager jeg skal få meg selv til å gjøre ting som jeg vet er bra for meg, men ikke eier motivasjon til? I det siste har jeg blitt veldig glad i å lage slike "informasjonsbilder" som forteller kort og godt hva som skal gjøres, og står veldig tydelig. Det slo meg helt plutselig at det kanskje skulle være ett forsøk for min egen del å se om dette kunne hjelpe meg til å gå på tredemøllen hver dag for å komme meg i form. Om det hjalp å dele for alle at jeg bare skal spise snop på lørdager osv.

Ikke bare er slike informasjonsbilder oversiktelige, men jeg føler at om jeg deler dette for offentligheten blir det med ett mye viktigere, og det legger mye mer press på meg for å få det til og gjøre det som står. Det er nemlig ikke umulige oppgaver jeg gir meg selv, og ved å dele dette på bloggen bør jeg få det til! Tenker dette også kan være kjekt å se på søndagene om jeg har fått det til, og komme ut med en ny uke.Hvilke metoder bruker du for å få deg selv til å gjøre ting?

Søndagstur

 • 15.01.2017, 18:30

Etter gårsdagens innlegg har jeg faktisk klart å gå to turer til, i tillegg til den korte jeg hadde i går i forbindelse med at jeg filmet til medieprosjektet mitt. Er virkelig stolt over meg selv som kom meg gjennom en tur i Førre i natt og i tillegg til en tur mot Eikeskog i dag. Gikk ikke hele veien frem og tilbake, men kom oss nesten halvveis før jeg gikk tilbake til parkeringsplassen hvor jeg stod parkert. 

Underveis på turen i dag hadde jeg med meg kameraet mitt etter som jeg holder på å filme til en del av medieprosjektet mitt, som jeg ikke gjorde i går. På en måte er det to separerte oppgaven som allikevel henger sammen, etter som alt jeg gjør i dette prosjektet handler om youtube. Derfor er det ikke lenge til jeg deler en ny youtubevideo med dere, om folk er interessert i å se!Ha en riktig god søndagskveld, og kos dere med en ny uke!

Snø & foran skjema

 • 14.01.2017, 19:52Snø er noe av det beste jeg vet. Selv om det er kaldt kan solen oppleves varm, den er fin å se på, du kan lage ting i den, og bare generelt landskap blir plutselig mye finere enn før. Jeg var hos en venninne på Vea i gårkveld, og da jeg kjørte snødde det både der og i Haugesund hadde det kommet ett ganske godt lag. Jo mer jeg nærmet meg hjemme i Førre ble det mindre og mindre snø i sikte, så jeg utbrøt faktisk i bilen at jeg griner snart om det ikke kommer snø. Det eneste som kunne minne om snø var store klumper med slaps som var blitt til is.

Heldigvis våknet jeg opp til snø i dag. Med ett glemte jeg de vonde bena mine, og at jeg kanskje var sur og gretten da jeg våknet, fordi utenfor rommet mitt er det kommet et hvit lag. Jeg benyttet dagen godt ved å filme sultne ender som ble matet i Andedammen, og dro til Dragavikå hvor jeg filmet en intro til medieprosjekt på skolen. Tok ikke lange tiden fra jeg kom hjem til at den var ferdig redigert heller, og er klar til å leverest - flere dager før mitt skjema! Helt utrolig at jeg som normalt må ha utsettelser fordi jeg ikke klarer å bli ferdig, er klar nesten en uke før innlevering.

Håper alle benytter dagene med snø på en best mulig måte - det er tross alt ikke mange vi får av dem, ihvertfall ikke på vestlandet!

Året som gikk

 • 02.01.2017, 17:34

Et år er over, og ett nytt år har allerede startet. Mange har klagd over hvor forferdelig 2016 har vært, mens jeg er faktisk veldig fornøyd med hvordan det er blitt, og vet at jeg ikke kunne gjort det stort bedre. Her er en kort oppsummering av mitt år; 

I februar deltok jeg i NM med voksekorpset, og bare noen dager etterpå dro jeg, mamma, mormor og morfar til Spania og ble der i noen uker. Jeg kom hjem igjen  tidsnok til at skolekorpset skulle delta i RM hvor vi gjorde det relativt bra.

I mai ble det veldig travelt med at klassen min dro på studietur til Oslo hvor jeg var på Brille, Senkveld med Thomas og Harald og fikk gjort mye annet kjekt før 17. mai og notene til NM i skolekorps ble delt ut. I juni deltok nemlig Førre Musikkorps i NM med et speisalkomponert stykke til oss - The Dordistone som tar utgangspunkt i en historie fra Førre. I denne perioden ble jeg også kontaktet for å være med i ett magasin om å være ung med MS, og skrev innlegg som kom med.

Sommeren var ganske rolig, men jeg brukte mye tid på kjøretimer for å få dem ferdig til jeg ble 18 og tok sertifikatet i slutten av august. Kjæresten min tok en måned tidligere enn meg, noe som gjorde at det var mange sene kvelder med kjøring. Jeg ble også kontaktet av dagbladet for å bli med i en liten del av en større artikkel om å være åpen om sykdom på sosiale medier.

Høsten gikk fort som bare det med at jeg begynte i 3. klasse, dro til Tjøme på MS-leir en helg, høstferien dro korpset til Manchester og voksenkorpset deltok i Siddis Brass hvor jeg faktisk spilte solo på det ene stykket. Jeg husker ikke nøyaktig når, men var rundt denne tiden jeg fikk det ferdige resultatet av Ung med MS i posten.

Alt i alt var dette et godt år hvor jeg fikk opplevd utrolig mye spennende, og jeg bare gleder meg til å virkelig ta fatt på 2017. De neste dagene har jeg tenkt å planlegge en del om hva jeg vil gjøre med bloggen, hvor jeg vil komme med den, og hva som må til. Så får jeg virkelig håpe at jeg klarer å gjennomføre dette.

10 desember

 • 10.12.2016, 18:48

Jeg beklager virkelig over at jeg ikke har klart å følge opp julekalenderen, slik som jeg ønsket og planla. Planer for en god del av dagene var lagt og påbegynt, men dessverre har det vist seg at jeg ikke har overskudd for å holde på med det. Det tar rett og slett for mye energi ifra meg, selv om det gir meg en stor glede av å skrive de korte historiene.

Dagen i går brukte jeg en stund på sykehuset for jeg har fått problemer med en spesiell hodepine og en hukommelse lik en ert. Tvilsomt det er noe gale med meg, men allikevel vil de sende meg i MR, og jeg skal bli henvist til Nevropsykolog for å få testet hodet og hukommelsen, noe jeg gjorde for rundt ett år siden. Positivet er vell at nå har de ett grunnlag for å se om hukommelsen min er svekket eller ikke. For alt jeg vet har hodet mitt kludret seg til for jeg er utslitt og ikke får slappet skikkelig av før juleferien faktisk begynner.

Jeg skal gjøre mitt beste til å allikevel oppdatere bloggen min med julerelaterte ting ut måneden, men tror jeg ikke har muligheten dessverre for historiene.

Ha en riktig god lørdagskveld, den 10. desember! 

I'm Lovegood

 • 25.10.2016, 15:19


Som en start på russetiden arrangeres det hvert år utkledningsdager på de fleste skolene for russen. I går trappet jeg opp på skolen i rosa pysj, pute under armen og en krone for å være en Trøtt Tornerose. Temaet var altså forbokstaven, og det var noe av beste jeg klarte å komme på der og da. I dag derimot gjorde jeg mye mer ut av det og kledde meg opp som en karakter i favoritt film/boken min - nemlig Luna Lovegood i Harry Potter. Ikke bare er hun personen jeg ligner mest på på utseende av karakterene, men hun er også i det huset jeg kommer i. på alle tester jeg tar. 

Brillene hun har på seg fant jeg en mal på google som jeg skrev ut, limte på papp og la på aluminiumsfolie på. Du ser det kanskje ikke, men de er på hodet mitt på bildet over, men lyset gjorde at det forsvant litt. Ellers skrev jeg også ut Ravnklo-logoen som jeg brukte teip for å feste på jakken, og resten fant jeg i mitt garderobeskap, bortsett fra slipset som jeg lånte fra pappa.

Selv ble jeg veldig fornøyd med resultatet, og det va faktisk lettere å få til enn hva jeg hadde trodd. Jeg aner ikke om folk forstod hvem jeg var, men jeg følte meg ihvertfall som Luna Lovegood, og det eneste som manglet var at det faktisk kom magi ut av pinnen jeg hadde til tryllestav.

Hva synes du om kostymet mitt? Og hva/hvem ville du kledd deg som? 

LagreLagre

Redigering & planlegging

 • 18.10.2016, 20:56

God kveld!

En stund nå har jeg gått å tenkt på om jeg skulle kjøpe meg en iMac, og i dag kom dagen da jeg trippet inn på Eplehuset og kom ut igjen med en stor pc "under armen". Dette tror jeg kan være med på å hjelpe meg å gjøre bloggingen mer skikkelig, og det å bli flinkere til å lage videoer. Derfor akkurat nå sitter jeg og redigerer vlogen fra Manchester, samtidig som jeg leser litt rundt og prøver å finne ut hvordan jeg skal bli en flink blogger. Hva som skiller seg ut, og hva som skal til for at dere vil klikke dere inn på akkurat denne bloggen, og ikke hvilken som helst annen.

Kjenner jeg er veldig giret og inspirert for øyeblikket, og håper virkelig dette fungerer! Blant de tingene jeg har lest meg opp på er det å finne litt mer ut hva dere lesere ønsker å ha. Derfor håper jeg virkelig dere vil legge igjen en kommentar på innlegget om hva dere ønsker jeg skal dele. F.eks så redigerer jeg nå englandsvideoen, men er noen interessert i å se hva jeg kjøpte meg? 

Håper noen vil ta seg tid til å legge igjen en kommentar om tips, for jeg ønsker virkelig å skrive hva dere - leserne mine - vil ha!

Tilbake fra ferie

 • 17.10.2016, 17:38Heisann og hoppsann!

Høstferien er dessverre allerede over, for i dag var det tilbake til skolen, selv om jeg ikke helt var der i dag med lysten. Jeg hadde en kjempekjekk uke i England med skolekorpset hvor vi var i Manchester, og dro en dag til Liverpool. God mat, godt selskap og kjekke opplevelser er vell egentlig en ganske grei oppsummering av hvordan uken var, og bildene gir også en liten smakebit.

Gjennom hele uken filmet jeg for harde livet, men dessverre må jeg nesten vente litt med å få den redigert. Pcen min har bestemt seg for at jeg ikke skal ha mer lagringsplass igjen på den (selv om jeg ikke har noe liggende), og jeg må derfor vente til jeg har en bedre løsning. Derfor håper jeg dere kommer til å sette pris på den, selv om det kanskje tar litt tid før den kommer.

Hva har du gjort i ferien? 

MS leir

 • 20.09.2016, 19:42

Den siste tiden har det vært helt stille fra min side, og det beklager jeg virkelig. Formen har ikke vært den beste, og jeg har vært veldig mye opptatt. I helgen som var var jeg i Tjøme, like utenfor Tønsberg på en MS leir hvor vi var 7 jenter mellom 16 og 18 år. Hadde det utrolig koselig, og lagde en liten video, som jeg tror jeg ble litt fornøyd med resultatet. Jeg har valgt å ikke vise dem noe særlig med tanke på at det er veldig ulikt om hvor åpne de er om sykdommen, og jeg føler det da blir dumt og plutselig vise at de var på leiren.

Håper dere koser dere med videoen, og om det falt i smak lager jeg muligens en når jeg er på korpstur i høstferien! :)

Befriende følelse

 • 26.08.2016, 19:41YES DA! Jeg er ikke en person som er så voldsomt nervøs eller gruer meg til ting. Er aldri slik før jeg skal spille for korpset, skal holde en presentasjon fra klassen eller noe slikt. Men i går? I går var jeg så nervøs at jeg skalv for jeg hadde oppkjøring. Heldigvis bestod jeg, og har nå nesten levd i bilen det siste døgnet. Har aldri opplevd noe så befriende som å kunne kjøre rundt på egenhånd.

Jeg vet bloggingen har vært litt dårlig i det siste, men dette jobber jeg med! Har planer om å begynne å skrive daglig igjen og ikke bare oppdatere om livet mitt en gang og to i uken.

Håper alle har en fin fredagskveld!

Tirsdag x2

 • 17.08.2016, 11:55

For min store fortvilelse var det ingen diplomer i siktet da jeg stod opp i dag, derfor prøvde jeg meg på ett nytt forsøk. På grunn av at det var skole og styremøte i går, noe som normalt er på mandager insisterte jeg på å lese ukeplanen min som om det var tirsdag i dag. Var ikke så kjekt da jeg var kommet på skolen klokken 8 og skulle finne historieboken da jeg innså at de andre fant seg norskbøker. I dag skulle jeg nemlig ikke ha time før 13.30! Derfor i dag håper jeg på å få meg en diplom på å være en ivrig elev som kommer når hun egentlig ikke har skole på en god del timer.

Heldigvis kom pappa å hentet meg så jeg fikk sove i ett par timer ekstra, og skal nå legge litt bind på bøker - før jeg drar på skolen igjen. Timeplanen min for øyeblikket gjør at jeg lengter stort etter billappen slik at jeg kan kontrollere selv når jeg skal frem og tilbake fra skolen. Nå skal jeg bare på skolen for å ha én time!

For dere som har dagbladet+ kan dere lese en artikkel jeg er med i her.

Tøff tirsdag

 • 16.08.2016, 22:30Før jeg la meg i går pakket jeg vesken som skulle være klar for dagen i dag. I etterkant fant jeg ut at jeg glemte pennal, men det kunne jeg overleve. Det jeg slet med derimot var at medisinkuren ble avlyst i forrige uke så jeg gikk en uke på overtid. Derfor var det spesielt vanskelig for meg å stå opp idag. Vitende om at etter jeg hadde vært på sykehuset for påfyll, måtte jeg komme meg på skolen til første dag.

Ikke at jeg så frem til å begynne på skolen i dag for formen min, men jeg klarte også å møte opp for seint for det ble forsinkelser på sykehuset. Det faktum at jeg skulle ha medisiner var kanskje en god nok grunn for å ikke møte opp til første skoledag, men jeg følte allikevel at jeg måtte stille opp, og derfor tvang jeg meg gjennom noen timer før jeg ga opp og dro hjem.

Utslitt etter å ha vært på møte i flere timer føler jeg at jeg fortjener diplom og applaus for å både komme for sent og gå tidlig hjem fra skolen - første dag! Det er vell ikke alle som får til?

Hva føler du om skolestart?

Galne dager

 • 01.08.2016, 19:23

Jeg hadde virkelig tenkt å lage ett innlegg i går, men tiden forsvant etter som jeg brukte dagen på å gjøre klart til familieselskapet mitt, ha det og dra i dobbel 18 til noen jeg kjenner. Plutselig var tiden gått og jeg våknet opp i dag til å starte på min første hverdag som 18åring, og tro meg; dagen i dag var effektiv (og jeg skjønner virkelig ikke at jeg har orket alt)! Passet mitt er fornyet, jeg har bestilt meg bankkort og fått noen endringer i nettbanken min samt jeg også har klart å få tatt meg to tatoveringer! Alt dette var ferdig innen klokken var halv 3 så jeg er utslitt, men fornøyd over alt jeg faktisk har fått til å gjøre på én dag. Eneste som gjenstår nå er å kjøpe noe som krever legitimasjon for å sjekke om jeg må vise det frem.

Foreløpig er det tatoveringen nede med ankelen jeg har valgt å vise frem. Den andre kommer jeg til å ta bilde av så snart jeg fjerner plastikken som er om 5 dager så der får dere bare vente i spenning på hva er! Jeg er ihvertfall utrolig fornøyd med de begge to og gleder meg til å se hvordan det blir når blekket har fått satt seg litt bedre og det overflødige forsvinner.

Ha en fin mandagskveld!

Sommerfestival i Vikedal

 • 10.07.2016, 18:57

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjære ungdommer under (og gjerne over) 18 år, jeg har en god nyhet til dere; i går var jeg på Sommerfestival i Vikedal og fant ut at det var mulig å ha det kjempekjekt - uten å drikke! Det mange kanskje ikke visste er at det er mulig å ha det kjekt uten å involvere alkohol, noe som jeg fant ut etter som 18årsdagen min bestemte seg for å komme når alle slike ting er over. Det var kjempekjekt å treffe folk jeg ikke har sett på evigheter igjen, så det var virkelig verdt å dra på!

Neste helg har jeg planer om å dra på Rootsen så håper det bare blir bedre enn hva kvelden i går var. Med hånden på hjertet kan jeg si at det er kjekkere å gå på ting som skjer en lørdagskveld enn å kose seg hjemme med en film, selv om det også er kjekt en gang i blandt!

Hva gjør du denne sommerferien?

I'm back

 • 05.07.2016, 16:54

Det har vært litt tamt her på bloggen, men her om dagen fikk jeg en kommentar som inspirerte meg til å skrive igjen. Kommentaren fortalte egentlig det jeg ønsket å høre, og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å blogge. På grunn av hva jeg formidler her har jeg også fått bli med på noe jeg gleder meg til å kunne dele med dere, så snart jeg får det ferdige resultat i posten.

Jeg håper jeg blir flinkere nå til å oppdatere hverdagen min, selv om jeg for øyeblikket synes den er uinteressant, og jeg håper dere tar dere tid til å klikke inn og legge igjen en kommentar. Det betyr virkelig mye for meg!

Guilty pleasure

 • 23.06.2016, 12:05Kan si det slik at media har gjort meg veldig kresen på foto og filmutstyret mitt, så plutselig var ikke Canon EOS 600D godt nok for meg, selv om jeg ikke har hatt det i så alt for mange år og jeg har elsket det. Har også falt litt for skolens utstyr noe som er problematisk etter som vi ikke får låne over ferien, og helst ikke skal ha det hjemme mer enn én dag om gangen. Kjipt når jeg plutselig får ett ønske om å ta bilder, og jeg har begynt å få litt fotooppdrag. 

I forrige uke fikk jeg meg da bestilt litt kamerautstyr; Canon EOS 70D, Olympuskamera og en ekstra Canon-linse, og i dag våknet jeg til melding om at det ar kommet og klart til å hentes! Gleder meg virkelig til å få prøvd ut utstyret mitt skikkelig. Canonkameraet har jeg brukt en del de to siste årene på skolen, så jeg vet hva jeg kan forvente av det, og jeg mener på at jeg kjøpte den samme linsen som jeg som oftest har brukt på skolen. Derfor er det mer Olympuskameraet jeg er nysgjerrig på. Har hørt ganske mye positivt om det, så dette gleder jeg meg virkelig til å få brukt!

Jeg valgte å kjøpe meg disse to kameraene fordi det ene passer perfekt til portrettbilder, og mer skikkelig oppstilte som skal være gode, mens Olympuskameraet tenker jeg er mer ett kamera jeg kan ha med meg overalt, og er lettere å plassere i vesken fordi det er lite og lett, i motsetning til det andre. Har hørt mange si det er det perfekte feriekameraet fordi det er så lett å ta med. I tillegg så kan jeg nå begynne å lage videoer tenker jeg! :) 

Har du noen erfaringer med disse kameraene?

7. plass i Norge!

 • 19.06.2016, 19:28

Nok en gang vil jeg starte innlegget mitt med livet er herlig, og jeg føler jeg har hangover (selv om jeg ikke vet hvordan det er, og jeg ikke har drukket noe alkohol). Startet dagen i går like før 8 og avsluttet den ikke før 2 i natt. Korpset deltok nemlig på Norgesmesterskap i skolekorps, og var da hele dagen i Stavanger (kom ikke hjem før like før 12), og avsluttet korpsåret med sosialtsamvær. Derfor har dagen i dag blitt en lat dag i sengen og på sofaen, samtidig som jeg faktisk har klart å rydde litt på rommet.

Tilbake til NM; Over på youtube videoen kan dere høre fremførelsen våres i går. Jeg er skikkelig stolt over at vi er det 7ende beste skolekorpset i landet, for korpsnivået i Norge er vanvittig høyt! Tror ikke jeg våger å høre vinnerkorpset om de legger ut sin fremførelse for ikke bare er de Norgesmesterne, men de vant også i EM for bare ett på måneder siden! PS: Hører dere 8.20-8.45 ca hører dere flygelhornsoloen min!

I neste uke kommer jeg til å få ett par ting i posten som jeg gleder meg til å vise dere, så følg med!

Ha en riktig god søndagskveld!

Smoothie love

 • 16.06.2016, 20:35Hva er ikke bedre enn en herlig, kald og frisk smoothie til frokost? Har hatt en ganske herlig å avslappende dag hvor jeg har gjort minimalt - og jeg elsker dette! Etter hvert trenger jeg nok å få meg en rytme for å komme meg gjennom en 8 uker lang ferie uten å ødelegge kroppen min helt fullstendig, men foreløpig liker jeg det slik jeg har det nå.

Har forresten kjøpt meg nytt kamerautstyr så hva synes dere om at det skal begynne å komme videoer på bloggen min innimellom? Da er det først og fremst snakk om vlogs, og så får jeg heller se hva annet jeg gjør etter hvert. Og har dere ønsker er det selvfølgelig bare til å komme med dette. Det blir en del for min egen del om å få enda mer trening med filming og redigering, men håper også at der kan falle i smak hos dere også.

Håper på en tilbakemelding, og ha en ellers flott torsdagskveld!

Beautyblogger?

 • 13.06.2016, 21:14Den siste uken har jeg sett så ekstremt mange videoer av to youtubere jeg har helt falt for. Var i så dårlig form i går at jeg lå oppe til klokken 2 og bare så på sminkevideoene deres, og det samme gjør jeg nå også. Er blitt så inspirert til å sminke meg nå at jeg har brukt store deler av dagen på å søke opp ulike sminkekoster for å finne ut hvor de har gode, men også billige.

Jeg har lenge ønsket å ta en form for kurs for å lære meg hvordan jeg kan legge en fin sminke, skikkelig med skikkelige produkter. Slikt som jeg har det nå er det fort og gale løsninger om morgningen for å ikke se så forferdelig som jeg føler meg, så dette er noe jeg ønsker å forbedre. Hvem vet, plutselig blir jeg så flink til sminke at jeg blir en beautyblogger? 

Har noen anbefalinger på sminkemerker og koster så blir jeg glad for tilbakemelding! 

Endelig helg!

 • 12.06.2016, 17:40

Helgen er vel egentlig over? For de aller fleste ihvertfall, men for meg har den nettopp begynt. Fra fredag til i dag hadde vi seminar med korpset - det er nemlig NM på lørdag(!!) og det krever en del forberedelser. Normalt er det overnatting på skole hele den tiden, men jeg dro hjem like etter vi hadde øvd i går for jeg har nemlig klart å bli syk. For å overleve litt øvelse i dag har jeg måtte tatt flere smertestillende for minimalt med spilletid. Har ett lite håp om at det går over denne natten, for er jeg syk på onsdag får jeg dessverre ikke medisiner for MS'en noe som kroppen min virkelig trenger. Rart hvordan kroppen sier at nå er det på tide med påfyll.

Nå skal jeg ihvertfall nyte de neste dagene med å slappe av og 4 øvelser med korpset før vi drar til Stavanger på lørdag. Gleder meg utrolig mye, og det skal være godt å få NM overstått nå, for kroppen min trenger virkelig en pause. Det som er trist oppi alt dette er at det vil si 2 måneder uten noen form for øvelse før jeg starter på mitt siste år i skolekorpset. Det er sykt å tenke på at neste tirsdag er jeg ferdig med alt for denne gang, og i august skal jeg starte på mitt siste offisielle skoleår på videregående og mitt siste år med korpset.

Ønsker alle sammen en virkelig fin søndagskveld og en fin uke! 

Del 1 ferdig

 • 07.06.2016, 17:26

Det føltes både godt og skummelt da jeg trykket på send til læreren min for ett par timer siden. Tidspresset har vært helt forferdelig. Jeg satt til nesten 12 i natt for å jobbe, bare for å være sikker på at jeg fikk levert inn noe jeg kunne være fornøyd med. Heldigvis er jeg selv veldig fornøyd med den ene av tre plakater jeg har laget, og jeg har faktisk klart å få levert inn noe på minimal tid. Takk gud slike ting skjer så ofte i arbeidslivet, og at dette bare er spesielle tilfeller, og jeg halv 2 i morgen skal jeg få karakteren min.

I går ble det gjettet riktig - jeg har ett tropisk tema på stilen min, noe som kanskje blir forsterket med bilde over som er fremsiden på presentasjonen min. 

Ha en fin tirsdagskveld :)

Teaser

 • 06.06.2016, 17:51

Aloha! Velkommen til min første teaser om medieeksamenen min. Vil si såpass at det er markedsføringsoppgave om en artist jeg har gitt navnet Lolah, og bildet over er en teaser som stilen hennes. Hva tror du den er? I kveld skal jeg jobbe mye mer selve identiteten hennes, så dette kan bli spennende vil jeg tro! Men først blir det fotoshoot til konsertplakaten hennes, og der gjenstår det en del arbeid med skissering.

Selv gleder jeg meg til å se det ferdige resultatet mitt for jeg har litt høye forventninger til meg selv nå, heh! Ønsker dere å se det ferdige produktet på onsdag (kanskje med karakter og tilbakemelding) så er det bare til å legge igjen en kommentar nedfor.

Ønsker alle en fin mandagskveld.

Grillkos og sommerfølelse

 • 04.06.2016, 15:23

Noen få dager ut i juni måned, og været er helt fantastisk! Både i dag og i går har jeg prøvd å få meg litt brunfarge, dessverre uten hell. Får heller håpe på at det kommer i løpet av månedene, hvis ikke skal jeg gå drastisk til verks en gang for å oppleve å faktisk være brun om sommeren. Om noen kjenner til noen gode selvbruningskremer eller spray uten sitrus i dem, setter jeg virkelig pris på tips - jeg begynner å bli desperat!

Det er så godt å kose seg ute på en terrasse, drikke masse kaldt vann og spise grillmat! Kommer sommeren til å fortsette slik som dette kommer den til å bli fantastisk - merk mine ord. Gleder meg allerede til å tenne grillen senere i dag og spise pølser, så det eneste som mangler nå er egentlig en vannis å kose meg med.

Ønsker alle en fin lørdag i finværet!

En uannonsert pause

 • 31.05.2016, 19:56

Plutselig tok jeg meg en liten pause fra bloggingen i en uke, uten noen forvarsel. Jeg mener selv det har vært en god grunn til det - nemlig at jeg har prøvd å holde best mulig fokus på skole og få gjort ting ferdig der. Nå er det bare en uke til jeg skal opp i medieeksamen, og det er en del ting som gjenstår. Gode nyheten er at alt jeg gjorde i forrige uke på skolen har gjort til at det ser ut som jeg består i media, så jeg slipper å ha både 2. klasse og 3. klasse mediafag samtidig neste år.

Jeg kjenner at det er godt det bare er 3 uker igjen med skole før ferie, og det er noe jeg virkelig ser frem til. Kroppen min er så og si klar for å gå i dvale allerede nå, noe som er svært upassende med tanke på at jeg faktisk har en eksamen og konkurranse med korpset snart og begge deler trengs forberedelser til. Når ferien kommer skal jeg også bruke mye mer tid på å blogge osv, slikt som jeg gjorde før. Nå må nesten andre ting prioriteres litt først.

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld!

Suprise!!

 • 24.05.2016, 16:52

Yes da folkens! For en stund tilbake fortalte jeg at jeg holdt på å øve til teorien, men jeg enda ikke var sikker på når jeg skulle ta den. I dag stod jeg opp tidligere enn hva jeg normalt må på en tirsdag for å dra til Statens veivesen med Kristoffer. Vi var to veldig fornøyde personer som forlot bygget, og jeg ringte lykkelig til begge foreldrene mine og startet med å si at jeg burde øvd litt mer. Ja, jeg burde øvd mer kanskje, men allikevel klarte jeg å bestå.

Dette gjorde dagen min ganske så god, og jeg har ett positiv syn frem mot sommeren nå for jeg endelig føler jeg mestrer ting. Mediafagene mine har også stått litt i faresonen for karakter, men klarer jeg å gjennomføre opplegget jeg har denne uken så skal det mest sannsynlig ordnes. Torsdag i forrige uke fikk jeg utdelt 4 praktiske oppgaver og 3 prøver som må gjøres, men nå er det bare 1 oppgave og 2 prøver som gjenstår. Gu det er herlig å endelig føle jeg har kontroll på ting!

Ønsker alle en fin dag videre!

Foto wishlist

 • 22.05.2016, 19:45

Olympus E-PL7 m/14-42mm EZ
Jeg har siklet etter dette kamera i over lang tid. Det er en fantastisk størrelse som gjør at det er lett å ta med seg, i motsetning til de speilrefleksen jeg har nå. Da kan jeg skille mellom bilder jeg tar på tur og når jeg virkelig legger sjelen min i hva jeg fotograferer. Har også lest meg frem til at dette kameraet skal ta relativt gode bilder og er lett å håndtere. Så må vi ikke glemme det lekre utseendet! Det er noe som jeg definitivt skal prioritere på å få kjøpt.

Kameralinser
Nærbilder, protrettbilder, landskap osv. Det er så mange ting å ta bilder av og det krever ulike linser. Dessverre tror jeg ikke det finnes en linse enda som er billig og klarer å opprettholde alle disse tingene på en god måte. Så i mellomtiden til den linsen blir oppfunnet må jeg nok ha flest mulig til hvert sitt bruk.

Hvordan jeg skal få råd til disse tingene vet jeg enda ikke, men det skal jeg jobbe med. Som allerede nevnt er Olympuskameraet hovedprioriteten min, så satser på at jeg får inn litt penger til 18-årsdagen min som gjør det til en litt lettere prosess. Håper på at jeg får kjøpt meg det før jeg drar til England i høstferien, så får vi se hva som skjer.

Hvilket kamera har du? Noen anbefalinger/erfaringer du ønsker å dele?

Konkurranse - Ukens blogg

 • 22.05.2016, 16:02

Kjører en ukens blogg konkurranse for første gang her. Synes slike konkurranser er en fin måte for å oppdage mindre anerkjente bloggere med kanskje bedre innhold en de som faktisk er på topplisten! Jeg kommer til å velge ut en til to blogger som jeg deler her om noen dager, hvor jeg skriver litt om bloggen og hvorfor de ble valgt. 

For å bli med i konkurransen kan du like facebooksiden min her, og legg igjen en kommentar under dette innlegget. Husk å legge med en link til bloggen din.

Ha en fin dag!

TB 2003

 • 21.05.2016, 17:46

Vi holder på et stort scanne-prosjekt her i huset, noe som har ført til at vi har funnet frem ganske mange gamle bilder. Over kan du se ett lite utvalg av bilder fra 2003, året jeg ble 5 år gammel! Var jeg ikke en sjarmerende og søt som 4-5åring?

I går var jeg forresten i Stavanger for å få sjekket synsnerven min. Ble veldig overrasket da jeg ble hentet inn en halvtime før timen min egentlig skulle være, og det på ett offentlig sykehus! Det er noe som aldri har skjedd før, for erfaringen min er heller det motsatte. Og da timen min skulle begynne var vi på vei for å forlate sykehuset. Klager ikke på slik effektivitet. Ikke bare ble jeg testet, men jeg fikk svaret med en gang også - synsnerven min er helt fin!

Ønsker alle en riktig god helg!

Dagen derpå

 • 18.05.2016, 20:28

Ja folkens, se nøye på dette bildet. Den éne "klare" personen i dette bildet er meg. Og ser dere mer? Jeg går. Helt til høyre i bildet kan du se en ensom mann som skubber på en rullestol, og det måtte han dessverre gjøre i hele barnetoget. Fikk æren å dytte på meg i morgenposisjonen, men det var alt. Jeg er veldig stolt over meg selv som bet tennene sammen og gikk, selv om jeg angret halvveis opp i første bakke. Etter det merket jeg ikke stort før vi omtrent var ferdig, og jeg visste at snart kunne jeg slenge meg ned i stolen min.

I dag har jeg virkelig en "dagen derpå" følelse i hele kroppen. Bena er utslitt og jeg verker fra topp til tå. Nå er det ikke bare 17. mai feiringen som har slitt meg helt ut, men jeg fikk aldri særlig tid til å få overskudd etter Oslo turen og jeg hadde medisinpåfyll i dag. Sovnet i stolen jeg satt i på sykehuset, noe som min kjære mor avbildet og du kan se på instagrammen min her.

Vil også skryte av meg selv og ungdomsbedriften jeg har vært en del av dette skoleåret. I dag hadde vi vår siste vurdering som gruppe, og vi klarte å få en 6'er!

I min egen seng igjen!

 • 13.05.2016, 21:38

Jeg har hatt en kjempekjekk "uke" i Oslo, men det var veldig godt å komme seg hjem til min egen seng. Borte bra, hjemme best! Når det kommer til stykket sover jeg mye bedre hjemme i den store sengen min. Ikke en liten som er 90 cm bred. Rart at en så liten person som meg er redd for å dette ut av sengen fordi sengen ikke er større! Sov som en sten i løpet av natten og var veldig misfornøyd da jeg ble vekket halv 8 i dagmorges.

Hadde en veldig stor opptur på skolen i dag også. Vi skulle bli trekt til skriftlig eksamen og jeg kom ikke opp i noen, bortsett fra medieeksamenen hele klassen skal ha 6-8 juni. Slepper derfor å pugge på hverken engelsk eller samfunnsfag, så jeg er veldig fornøyd! Nå er det også lang helg, igjen, og det skal nytes! Skal bli herlig å få slappet litt av nå.

Ha en fantastisk helg alle sammen!

Senkveld

 • 11.05.2016, 09:58

Jeddu folkens. Brille på mandag, Senkveld i går. Det er så kjekt å sitte i publikum på slike programmer, ikke bare for jeg ser på de tingene innimellom, men også fordi det er utrolig lærerikt! Ikke vet jeg hva jeg skal bli enda, men alle disse tingene vi gjør her i Oslo er med på å skape en viss formening om hva som kan være interessant å gjøre, og hva som er totalt uaktuelt for meg. TV-produksjon er faktisk den tingen som har gitt meg mest positiv følelse, selv om ting ikke alltid er slik som det ser ut på tv-skjermen.

Foreløpig har vi vært på Filmmuseum, Brille, Fotoworkshop, besøk på Operahuset og jeg og ei i klassen var på Senkveld med naboen min i går. Nå gjenstår det omvisning på P3, musikal, stortinget og muligens besøk på ulike høyskoler for å se om vi ønsker å gå på noen av dem. De to førstnevnte er dagens program, samt shopping.

Nå kan jeg nesten ikke vente til å springe ut i det varme været i bare sommerkjole i dag igjen! Herligheten det er deilig!

Sommefølelse

 • 08.05.2016, 13:05

De siste dagene har det vært helt fantastisk vær! Kroppen min fungerer mye bedre i sol og varme, så dette lover veldig godt. Derfor var jeg en del ute i går, og allerede vært ute en liten tur i dag. Og selv om den fysiske formen min enda ikke er på topp, merkes det også ganske godt psykisk. Det blir lettere for meg å stå opp med at rommet mitt er helt opplyst noe som fører til en mye bedre start på dagen.

Sommerklær, grilling, skating, folk som har vannkrig. Nesten kjipt om dette fine været fortsetter etter jeg kommer hjem fra Oslo og vi begynner å bli trekt ut til eksamen. Kommer jeg ikke opp derimot er jeg bare fornøyd, og da kan det være fint vær! Tror nok ikke det er bare jeg som føler det slikt?

Jeg skal prøve så godt jeg kan å legge igjen innlegg mens jeg er i Oslo. Macen min skal få bli med, men på grunn av så tett program er jeg ikke helt sikker på hvor mye tid jeg egentlig har til å blogge, bortsett fra klokken 11 på kvelden.

Protrettbilde

 • 06.05.2016, 18:25

God start på uken

 • 02.05.2016, 19:51

Dag én denne uken er gjennomført - en og en halv dag igjen på skolen denne uken. Ikke det værste å starte uken med en slik påminnelse! I tillegg fikk vi utdelt timeplan for neste uke når klassen min skal til Oslo. Føler jeg kommer til å leve drømmeuken i storbyen med masse spennende og medierelatert opplegg, før vi kommer hjem igjen til fredagen og fare for å komme opp i eksamen. Med godbiter i vente som å sitte i publikum hos Brille, besøke Stortinget og fotoworkshop med en dokumentarfotograf, kommer denne uken til å gå utrolig fort.

Andre kjekke ting som har gitt meg en veldig god start på uken er å finne ut at jeg ikke har to måneder med skole igjen for i år, og vi har fått litt av NM stykket som blir spesialskrevet til Førre Musikkorps!

Lekne dager i photoshop

 • 29.04.2016, 21:38

På utkikk etter noe nytt å gjøre - gitt opp det siste bildet jeg maler (klarer ikke å bli fornøyd), bestemte jeg meg i går for å prøve å lære meg selv en ny "teknikk" med skrift i photoshop. På disse to årene jeg har gått på media kan jeg ikke skryte på meg at jeg er så flink til å se på youtube videoer for å lære nye ting, men i går gjorde jeg det. Resultatet var at jeg lærte meg å lage "gjennomsiktig" skrift.

Over kan du se resultat av å leke meg litt med med det og røyk effekter jeg har lastet ned for en god stund siden. Hva tenker dere om at jeg deler ting jeg lager?

Øving på teorien

 • 26.04.2016, 20:14

I dag hadde jeg min andre kjøretime, og med hjelp av den gode nyheten at jeg nesten allerede er ferdig med trinn 2, har jeg nå blitt motivert til å øve på teorien! Planen min er å ta den så fort som mulig for å få den ut av hodet, for å fokusere helt og holdent på kjøringen og få den ferdig til bursdagen min. Jeg har bestemt meg for å holde datoene for både teori og oppkjøring hemmelig, frem til de er tatt, for å spare meg for ydmykelsen om det skulle hende jeg strøk. Sett alt for mange som har fortalt alle, og ender opp flau og dum da de ikke får det til.

Én ting er sikkert - jeg skal ta teorien før juli måned starter! Så kryss fingrene for meg!

Tusen takk!

 • 24.04.2016, 21:03

Skriving er noe som er en stor del av meg, etter som jeg alltid har likt å uttrykke meg og si min mening. Det at så mange i det siste har valgt å trykke seg inn på bloggen min, lese hva jeg skriver og gi meg tilbakemeldinger. En vanvittig kjekk og god følelse! Jeg blir så takknemlig for det, og vet ikke hvordan jeg skal få det forklart. så takk til dere - dere gjør dagene mine bedre!

I neste uke har jeg veldig mye på programmet (ting som må bli gjort), men jeg skal prøve så godt jeg kan å få skrevet noen litt skikkelige innlegg da også. I mellomtiden håper jeg dere tar dere tid til å dele bloggen min med venner og betjente!

Mange baller i luften på én gang

 • 21.04.2016, 15:00

For bare noen dager siden kunne jeg klage på at det ikke var noe som skjedde, og at jeg ikke hadde noe bedre å gjøre på enn å se på serier. Hele dagen. På en måte kan du si jeg var ute å kjørte med den meningen der, men det var slik jeg følte det. Det var ikke noe som hadde fått interessen min. Nå i dag vil jeg heller si at jeg vet ikke når jeg skal få tid til å slappe av med tv-serier, etter som det er mye som skal gjøres.

Om ikke alt for lenge tar jeg turen til Sandnes for å treffe en mann med parkinson som jobber med grafisk design. Det er noe jeg virkelig kunne tenkt meg å jobbe med senere i livet, så det var kjempekjekt at han var villig til å la meg og naboen min komme for å snakke med han. Allerede har jeg flere ganger vært på nippet til å starte min egen nettbutikk, helt til jeg finner ut at jeg kanskje ikke har planlagt nok - og jeg foresten ikke er blitt 18 endå, som ofte er ett krav. Plutselig blir jeg så giret av å se hva han holder på med at jeg bestemmer meg for å jukse med alderen min, og si jeg er født i 1997? Hvis du kjente at det knyttet seg innvendig hos deg, så bare slapp av - jeg er kanskje blond utvendig, men jeg er ikke dum!

Noe annet som virkelig har gitt meg positiv energi var en telefonsamtale jeg hadde i går. Håper dette ikke var hemmelighetsstemplet, for jeg klarer virkelig ikke å holde inne gleden min. Jeg har nemlig blitt spurt om å skrive noen blogginnlegg for et magasin om unge med MS, noe som jeg synes var en kjempekjekk oppgave. For en jente fra ett lite sted som Førre er det stort å bli spurt om å gjøre noe slikt, og jeg kommer til å jobbe virkelig med å få ett godt resultat. Her skal det ikke bli noen raske tekster som ikke er lest gjennom før de sendes inn!

Markedsføringsprosjektet mitt blir ikke som planlagt, så selv om jeg kommer til å levere inn andre ting til lærerene mine, har jeg fortsatt tenkt til å gjennomføre det. Det vil si at jeg kommer til å jobbe med å lage en reklamevideo osv så fort jeg har muligheten til det. På ganske kort tid har jeg 4 videoer nå som må lages, og da skal jeg prøve å prioritere dem i rett rekkefølge. Det kommer ikke til å bli lett, men jeg tror jeg må prøve å holde meg selv hardt i skinnet.

Må nesten stille meg selv ett spørsmål - hvem trenger søvn? I dette øyeblikket har jeg så mange ting jeg ønsker og må gjøre, at det nesten frister å nedprioritere slike ting.

Om meg

Tanya S. Johnsen

19 år gammel jente med MS som blogger om livet sitt.

Søk i bloggen

Kategorier


ArkivBloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no