Tanya S. Johnsen

Get to know me tag

 • Skrevet: 21.04.2017
 • Klokken: 21:22
 • Kategori: Blogg

I hvilken butikk ville du brukt alle pengene på et kredittkort?
Tror det hadde vært en bokhandel! Jeg elsker bøker og vet at som f.eks med Harry Potter ønsker jeg meg to eksemplarer til av hver eneste bok selv om jeg ble nettopp ferdig med å kjøpe dem. Jeg ønsker dem innbundet på engelsk og illustrert som de holder på med nå. I tillegg er listen min lang med andre bøker jeg kunne tenke meg.

Hva var ditt favoritt TV-program da jeg vokste opp?
Jeg husker jeg elsket noe som het Seventh heaven, så det hver eneste dag etter jeg kom hjem fra skolen med mamma. På Disney likte jeg også veldig godt Hannah Montana og er noe jeg fint kunne sett på enda faktisk!

Hva var din favorittleke som barn?
Ingen faktisk. Jeg likte ikke å leke, og om jeg lekte så var det skole med søskenbarna mine og jeg var alltid den flinke eleven (om du leste gårsdagens innlegg ser du nok at jeg ble påvirket og hadde snill-pike syndrom hvor jeg bare vil ha best mulig karakterer). Det jeg derimot likte som barn var å lese.

Hvor gammel er det eldste skoparet du har?
Her er jeg veldig usikker egentlig. Jeg har ett par svarte Kawasaki som jeg bruker på 17. mai når jeg går i toget jeg tror vi kjøpt i 7. klasse. Ellers kan det være noen Nike sneakers fra rundt samme tid som Kawasako (som jeg tror er eldre), men er usikker på om de er blitt kastet eller hva.

Kan du spille noen instrumenter?
Jeg kan spille flygelhorn, horn, kornett (kunne sikkert klart flere instrumenter i korpset om jeg hadde prøvd), piano så lenge det ikke er akkorder og kan litt blokkfløyte.

Hva er det mest nerdete du gjør på fritiden?
Jeg vet ikke om det kommer under kategorien nerdete, men for øyeblikket bruker jeg store deler av fritiden min til å spille pokemon go igjen. Mange vil også si at korps er veldig nerdete, noe jeg er veldig uenig, men kanskje det trumfer? 

Hva er din favoritt frokostblanding?
Cocopops er noe av det beste jeg vet. Når jeg er på ferie i syden er det gjerne frokost, lunsj, middag og kveldsen min. Da trenger jeg egentlig ikke andre matretter for jeg er såpass fornøyd.

Hva var den verste straffen du har fått på skolen?
Jeg ble en gang sendt på gangen for jeg lo av at det var blitt gjort "hærverk" i klasserommet. Noen hadde tatt teip, vann og fyrstikker på gulvet og åpenbart gikk jeg for langt ved å le av dette.

Hva var kallenavnet ditt i barndommen?
Tannå, så jeg brukte overalt Tanna på spill!

Har du noen merkelige fobier?
Jeg hater og kan ikke fordra tær, får en veldig ekkel følelse i kroppen min av det. Eneste jeg klarer å se på er min egne for jeg har tvunget meg selv til det gjennom mange år fordi jeg må jo klippe neglene etter hvert.

Hva er din favoritt pringles smak?
Den originale

Har du noen gang fått ett dikt eller en sang skrevet om deg?
Ikke som jeg kommer på, men jeg husket på barneskolen drømte jeg om at gutter skulle gjøre det. Var nok en liten romantiker på den tiden.

Henger du toalettpapiret mot eller fra veggen?
Toalettpapiret henger fra veggen slik at der du river er på utsiden.

Hva eller hvem er du "skap" fan av?
Kan vell ikke si jeg er en "skap" fan av dem, for jeg har vært fan veldig lenge, men nå er mye mer uskyldig og jeg gir ikke stort inntrykk om at jeg liker dem - One Direction. Louis Tomlinson fikk faktisk plass på russebuksen min.

Hva er fellestrekket med alle dine crush/forelskelser?
Dette er faktisk ganske morsomt for alle utenom én person på snart 19 år har hatt brunt hår. Beklager gutter, men dere må nesten ha brunt hår for at jeg finner dere attraktivt. Alle forholdene mine har vært med gutter med brunt hår.

Hvor og når hadde du ditt første kyss?
1. desember i 5. klasse i en "skog" hvor jeg og vennegjengen min var veldig ofte. Funfact: Han var den første kjæresten min og heter akkurat det samme som han jeg er i ett forhold med nå.

Hva er det verste dyret du har hatt?
Kan ikke påstå at jeg har hatt dyr, men hadde noen andre sine fisker i ett år og må si at jeg ikke var akkurat imponert over levetiden!

 • Skrevet: 21.04.2017
 • Klokken: 21:22
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6

Mine mest leste blogginnlegg

 • Skrevet: 14.04.2017
 • Klokken: 12:02
 • Kategori: Blogg

Tenkte det kunne være morsomt å se på de mest leste innleggene jeg har på bloggen, og de innleggene som har fått lesertallet mitt til å skyte til himmels i perioder. Det er ihvertfall interessant for meg, for det viser jo at det er ting folk interesserer seg åpenbart for. Hva er din favoritt blant mine innlegg?

Helvetesdagen
Ett innlegg om dagen da jeg fikk diagnosen MS, og hvordan jeg følte meg oversett av helsepersonell. Dette er kanskje ett av de mest personlige innleggene jeg har skrevet, for jeg viser en del følelser i dette innlegget.

Vil du ansette meg?
Ett innlegg om at jeg i grunn trenger en jobb. Dessverre var det ingen som hyret meg, så kjenner du noen som trenger folk er fortsatt all informasjonen i dette innlegget relevant. Tror det bare er alderen min som har endret seg.

Det er ikke løsningen
Ett innlegg om at jeg synes mange med MS flykter fra sykdommen og tror løsningen på livet bare er å få stamcellebehandling.

Nå må du stå opp!
Dette innlegget tror jeg gjorde at flere forstod fatiguen min, spesielt med tanke på at jeg prøvde på å gjøre en morsom vri på utmattelsen. Dette innlegget sammen med helvetesdagen var 2 av 3 innlegg som kom i ett magasin som heter Ung med MS.

Ha en fortsatt fin påskeferie!

 

 

Facebook HER, Instagram HER 

 • Skrevet: 14.04.2017
 • Klokken: 12:02
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

En overveldende følelse

 • Skrevet: 28.03.2017
 • Klokken: 16:25
 • Kategori: BloggDa jeg sendte inn kronikken min håpte jeg at jeg hadde fått til at den skulle være litt sterk, men mest av alt at folk kunne kjenne seg igjen eller å forstå situasjonen min. Jeg håpte noen skulle ta seg tid til å lese den, og kanskje få noen tilbakemeldinger på at jeg skriver bra, men jeg så ikke for meg at i nåværende situasjon har den nærmere 300 delinger og jeg har ikke telling på hvor mange gode tilbakemeldinger jeg har fått både på meg som person og vordan jeg har håndtert ting, samt skrivingen min.

Det er ingen hemmelighet at er det noe jeg elsker så er det å skrive og ha muligheten til å uttrykke meg, derfor må jeg også si at da jeg våknet etter hvilen min i dag og fant en melding fra naboen min hvor jeg kunne melde meg opp på gratis skrivekurs for å bli frilans magasinjournalist var jeg overlykkelig. Det er faktisk en ting jeg har tenkt på etter som hver gang noen har spurt meg om jeg ønsker å bli journalist har jeg svart "ikke egentlig, jeg vil kunne være merkbar i teksten". Og vell det har slått meg at de som skriver i magasiner, men det er jo overhode ikke mulig for meg som bare er meg og ikke aner hvordan jeg skal få til å selge videre tekster jeg skriver. Derfor har det vell i grunn bare blitt lagt langt bak i hjernen ett sted som jeg ikke skulle titte mer på.

Men da naboen min sendte i dag link hvor jeg kunne melde meg på ett skrivekurs, da fant jeg ut at jaggumeg skulle jeg gjøre det. Så får vi se da om at jeg en dag blir å finne i ett magasin, en nettside eller i avis om noe som ikke omhandler MSen min. For selv om jeg elsker å dele den biten av meg selv hadde det også vært så utrolig spennende å få gjort noe helt annet. For jeg har veldig mange tanker i hodet, tanker jeg gjerne kunne delt på en større platform enn min egen blogg.

Så vil jeg også avslutte dagens innlegg med å takke for alle som klikket seg inn på bloggen min, og folk som har sendt seg sin sykdommshistorie! Begge deler inspirerer meg på to vidt forskjellige måter, og det setter jeg virkelig pris på.

Kronikk ung med MS

 • Skrevet: 28.03.2017
 • Klokken: 16:25
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Året som gikk

 • Skrevet: 02.01.2017
 • Klokken: 17:34
 • Kategori: Blogg

Et år er over, og ett nytt år har allerede startet. Mange har klagd over hvor forferdelig 2016 har vært, mens jeg er faktisk veldig fornøyd med hvordan det er blitt, og vet at jeg ikke kunne gjort det stort bedre. Her er en kort oppsummering av mitt år; 

I februar deltok jeg i NM med voksekorpset, og bare noen dager etterpå dro jeg, mamma, mormor og morfar til Spania og ble der i noen uker. Jeg kom hjem igjen  tidsnok til at skolekorpset skulle delta i RM hvor vi gjorde det relativt bra.

I mai ble det veldig travelt med at klassen min dro på studietur til Oslo hvor jeg var på Brille, Senkveld med Thomas og Harald og fikk gjort mye annet kjekt før 17. mai og notene til NM i skolekorps ble delt ut. I juni deltok nemlig Førre Musikkorps i NM med et speisalkomponert stykke til oss - The Dordistone som tar utgangspunkt i en historie fra Førre. I denne perioden ble jeg også kontaktet for å være med i ett magasin om å være ung med MS, og skrev innlegg som kom med.

Sommeren var ganske rolig, men jeg brukte mye tid på kjøretimer for å få dem ferdig til jeg ble 18 og tok sertifikatet i slutten av august. Kjæresten min tok en måned tidligere enn meg, noe som gjorde at det var mange sene kvelder med kjøring. Jeg ble også kontaktet av dagbladet for å bli med i en liten del av en større artikkel om å være åpen om sykdom på sosiale medier.

Høsten gikk fort som bare det med at jeg begynte i 3. klasse, dro til Tjøme på MS-leir en helg, høstferien dro korpset til Manchester og voksenkorpset deltok i Siddis Brass hvor jeg faktisk spilte solo på det ene stykket. Jeg husker ikke nøyaktig når, men var rundt denne tiden jeg fikk det ferdige resultatet av Ung med MS i posten.

Alt i alt var dette et godt år hvor jeg fikk opplevd utrolig mye spennende, og jeg bare gleder meg til å virkelig ta fatt på 2017. De neste dagene har jeg tenkt å planlegge en del om hva jeg vil gjøre med bloggen, hvor jeg vil komme med den, og hva som må til. Så får jeg virkelig håpe at jeg klarer å gjennomføre dette.

 • Skrevet: 02.01.2017
 • Klokken: 17:34
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4

I'm back

 • Skrevet: 05.07.2016
 • Klokken: 16:54
 • Kategori: Blogg

Det har vært litt tamt her på bloggen, men her om dagen fikk jeg en kommentar som inspirerte meg til å skrive igjen. Kommentaren fortalte egentlig det jeg ønsket å høre, og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å blogge. På grunn av hva jeg formidler her har jeg også fått bli med på noe jeg gleder meg til å kunne dele med dere, så snart jeg får det ferdige resultat i posten.

Jeg håper jeg blir flinkere nå til å oppdatere hverdagen min, selv om jeg for øyeblikket synes den er uinteressant, og jeg håper dere tar dere tid til å klikke inn og legge igjen en kommentar. Det betyr virkelig mye for meg!

 • Skrevet: 05.07.2016
 • Klokken: 16:54
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Konkurranse - Ukens blogg

 • Skrevet: 22.05.2016
 • Klokken: 16:02
 • Kategori: Blogg

Kjører en ukens blogg konkurranse for første gang her. Synes slike konkurranser er en fin måte for å oppdage mindre anerkjente bloggere med kanskje bedre innhold en de som faktisk er på topplisten! Jeg kommer til å velge ut en til to blogger som jeg deler her om noen dager, hvor jeg skriver litt om bloggen og hvorfor de ble valgt. 

For å bli med i konkurransen kan du like facebooksiden min her, og legg igjen en kommentar under dette innlegget. Husk å legge med en link til bloggen din.

Ha en fin dag!

 • Skrevet: 22.05.2016
 • Klokken: 16:02
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Tusen takk!

 • Skrevet: 24.04.2016
 • Klokken: 21:03
 • Kategori: Blogg

Skriving er noe som er en stor del av meg, etter som jeg alltid har likt å uttrykke meg og si min mening. Det at så mange i det siste har valgt å trykke seg inn på bloggen min, lese hva jeg skriver og gi meg tilbakemeldinger. En vanvittig kjekk og god følelse! Jeg blir så takknemlig for det, og vet ikke hvordan jeg skal få det forklart. så takk til dere - dere gjør dagene mine bedre!

I neste uke har jeg veldig mye på programmet (ting som må bli gjort), men jeg skal prøve så godt jeg kan å få skrevet noen litt skikkelige innlegg da også. I mellomtiden håper jeg dere tar dere tid til å dele bloggen min med venner og betjente!

 • Skrevet: 24.04.2016
 • Klokken: 21:03
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
hits