hits

tanya s. johnsen

2018 uflaksen fortsetter

  • Skrevet: 09.06.2018
  • Klokken: 16:40
  • Kategori: Blogg

Etter den siste eksamenen min føles det som jeg har gått under jorden. Jeg har snakket minimalt med folk, ikke gjort noe spesielt på sosiale medier, og jeg har vært helt stille her på bloggen. Jeg har virkelig bare trengt tid til å la ting synke inn hos meg. Og selv om det er fem dager siden nå, har jeg enda ikke fordøyd det skikkelig, og det hele er rett og slett vondt, og litt vanskelig å snakke om på en måte.

Jeg kan bare si det rett ut, rive plasteret av såret: Jeg får ikke studiekompetansen i år. Ikke for jeg strøyk på en eksamen, for de muntlige vet jeg ihvertfall jeg har bestått. Det er så idiotisk å si det, men jeg får ikke studiekompetansen for jeg hadde meldt meg opp til feil eksamen, noe jeg ikke visste før jeg gikk inn til sensor på den aller siste.

Vardafjell hadde ikke informert meg om at norsk muntlig var nødvendig for å få studiekompetanse, de hadde bare spesifisert til meg og sagt at jeg måtte huske å melde meg opp til skriftlig hovedmål og sidemål. Heldigvis ploppet det opp en beskjed på privatistweb da jeg meldte meg opp til skriftlig, som fortalte at for å få studiekompetanse er også norsk muntlig en nødvendighet. Derfor meldte jeg meg opp til ett fag som het "Norsk, muntlig". Det jeg ikke var klar over var de ulike fagkodene, og at det var to ulike eksamener jeg kunne ta. På hovedmål, sidemål og naturfag var det bare ett valg, og matten var spesifisert "Matte 2 P-Y", ergo en helt menneskelig feil og utrolig kjipt. Jeg fikk også vite at jeg var ikke den eneste som hadde gjort denne feilen den dagen.

Så nå sitter jeg her skuffet og irritert, som jeg har gjort i nesten en uke. Jeg hadde endelig bestemt meg for hva jeg ønsket å studere; Entreprenørskap og ha sosiale medier og digital markedsføring som valgfag det andre året. I ett desperat forsøk kontaktet jeg også BI for å høre om jeg kvalifiserer meg for en dispensasjon, men basert på hva som skjedde så tviler de på det. Jeg har alltid prøvd å se det positive i alt, men akkurat nå sliter jeg. 2018 har vært ett år med ekstremt mye uflaks for min del, og jeg hadde virkelig håpt at nå skulle ting endelig gå min vei..

Jeg må nok dessverre komme opp med en plan B.