hits

tanya s. johnsen

Tidenes største skippertak

  • Skrevet: 14.05.2018
  • Klokken: 17:42
  • Kategori: Blogg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dere husker hvordan jeg var så klar for eksamen da jeg kom hjem fra Gran Canaria? Jeg var giret, glad og på vei til å gripe dagene og jobbe med norsk, matte og naturfag for alle pengene, eller hvordan det ordtaket går. Jeg søkte på mange linjer på både BI og UIS og var veldig sikker på at jeg virkelig ville og følte meg klar for å kunne studere til høsten om det var statsvitenskap, sosionom, eller en av de andre mange tingene jeg søkte på.

På ett tidspunkt er noe som skjer som kalles livet. Livet har for vane å endre på planer, gode som dårlige. I mitt tilfelle begynte jeg å få masse ulike symptomer og problemer i hverdagen min, selv om jeg tviholdt på at formen min var mye bedre og jeg prøvde å gå turer nesten daglig. Skrittelleren ble igjen bestevennen min og vi gikk over målstreken med over 10 000 skritt med jevnlig mellomrom. Men det ble også det eneste jeg fikk meg gjennom om dagene - følelsen å passere 10 000 skritt, og jeg gjorde nesten alt for det. En gang stod jeg og marsjerte på badet i en halvtime for jeg var såpass nærme at jeg ikke klarte å legge meg til å sove før det ble nok skritt.

Med helseutfordringene som stadig ble verre, gikk også tiden mye raskere. For plutselig var vi allerede kommet godt på vei inn i mai og jeg kikket på kalenderen og innså at det var under to uker til eksamen. Og studieplanen jeg hadde lagd meg? Vell jeg hadde jo kommet meg gjennom norsk VG1 boka. De fem andre bøkene jeg skulle gjennom spør du? Vell på fredag startet jeg tidenes største skippertak, og på 4 dager har jeg kommet meg gjennom hele naturfag VG1. Og i kveld når jeg kommer meg tilbake til Førre må jeg starte på den mest intense forberedelsesuken jeg noen gang kunne sett for meg.

På fredag gikk jeg litt i kjelleren da jeg oppdaget hvor kort tid jeg egentlig har på meg, og jeg lurte på hvilken idiot som satte seg opp til å jobbe når hun visste hun egentlig burde sitte med nesa så langt inn i bøkene som det var mulig.  Heldigvis har jeg en veldig sterk viljestyrke som sier at selv om dette virker uoverkommelig, skal jeg bevise for meg selv at det umulige er mulig. Jeg skal komme meg gjennom denne intense uken med forberedelse, før jeg skal inn i en uke med eksamener, ha fri i noen dager og så avslutte med den femte, og siste, eksamenen min i starten av juni. 

Skulle du være nysgjerrig har jeg matte 22. mai, sidemål 24. mai, hovedmål 25. mai, naturfag 28. mai og norsk muntlig 5. juni. Heldigvis vet jeg at når eksamenene er over kan jeg nyte livet med NM oppkjøring som avsluttes med at korpset skal sitte på scenen i Grieghallen i Bergen siste helg i juni. Jeg har drømt lenge å få sitte og spille på den scenen så er utrolig glad for at korpset fikk dispensasjon slik at jeg kunne bli med!