hits

tanya s. johnsen

GC: Roque Nublo & Teror

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Roque Nublo er den største stenen helt til høyre på dette bildet.

Se for deg at du setter deg i bilen og kjører oppover fjellet. Hver gang du tror du er fremme må du kjøre litt til. Bare litt til. Fordi du har ett ønske om å komme på 1700 meters høyde, for å se ett landemerke. Og når du endelig kommer helt til topps og skal parkere før du skal gå det siste stykket, eksisterer det ikke noe sted å parkere. Alt du kan gjøre er å kikke lengselsfullt bort til tingen du ønsket å gå til. Kjipt? Tro meg, det var det. Jeg hadde nemlig ett ønske om å se Roque Nublo som er Gran Canaria sitt landemerke, en sten som er 80 meter høy, og allerede nesten 2000 meter over havet. Dessverre hadde vi en litt for stor bil, og kjørte muligens litt for sent fra Puerto Rico for da vi kom frem var det stappfullt over alt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fjellandskap mellom Roque Nublo og Cruz de Tejeda

Etter ett mislykket forsøk på å se Roque Nublo fortsatte vi turen videre hvor vi stoppet i Cruz de Tejeda for lunsj.På denne turen var vi oppe på 1600 meters høyde og hadde så lite som 9 grader! Første dagen med bil hadde vi kjørt rundt hele øya, men denne dagen kjørte vi gjennom på midten. Roque Nublo er ganske nærme midten av øyen, så etter vi var ferdig der oppe kjørte vi bare videre nord til vi kom til Teror.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som de fleste andre steder så var det siesta da vi ankom denne byen, men jeg tror den nærmet seg over etter som noen butikker var åpne så vi fikk kikket litt. Like før vi hadde tenkt å sette oss i bilen igjen hadde vi veldig flaks, for akkurat da ble kirken åpnet for at folk kunne komme inn å se. Jeg er en av de personene som synes det er så interessant å gå inn i kirker, spesielt i kirker fra katolske land. De har en helt fantastisk utsmykking som jeg aldri har sett maken til her i Norge, og er noe jeg elsker å få med meg.