hits

tanya s. johnsen

GC: Los Azulejos, Agaete, Galdar & Firgas

Tirsdag, aka vår første dag på veien bestemte vi oss for å få en tur rundt hele øya. Ganske god idé, men det jeg virkelig ikke var obs på når jeg skulle lese kart underveis var vest-siden av øya har fjeller. Og ikke søte små fjeller, men fjeller som fikk meg til å tenke at turene inn til Hardanger var null stress. Dette er virkelig noe å være obs på om du skulle finne ut at du vil ta deg en rundtur på Gran Canaria, men jeg overlevde - tror jeg.

Los Azulejos
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turen vår startet i Puerto Rico, og et stykke etter Mogán kom vi til denne fjellveggen. Fant ut at jeg nesten bare måtte dele den for jeg syntes det var virkelig interessant hvordan fjellet har oksidert og blitt turkis og rødt enkelte steder, noe jeg ikke har sett tidligere. Virkelig ett syn å få med seg om du skulle finne på å ta en slik kjøretur, og turen skulle gå forbi disse fjellene uansett.

Agaete
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vårt første stopp på turen var havnebyen Agaete. Selv må jeg bare si at jeg følte den var veldig greskinspirert med det hvite, blå og og gule detaljene på bygningene, og var kjempe fint lite område vi havnet i. Her er det også mulig å ta båten over til Tenerif om ønske skulle komme. Vi stoppet her for å finne oss lunsj, men kan ikke skryte på så stort utvalg for dem som ikke spiser fisk, da til og med pomfrien luktet og smakte litt svakt av fisk. Ikke fikk jeg stort utbytte av denne byen, og la ikke så mye mer merke til ting, for på dette punktet var magen min helt ødelagt og eneste jeg tenkte på var å komme meg tilbake til leiligheten for å legge meg i sengen og sove.

Galdar
Når vi kom til denne byen en knappe mil lengre vekke var magen min litt bedre, og jeg orket å gå mye rundt omkring for å få sett litt. På dette tidspunktet var det siesta noe som betyr lukkede dører og tomme gater. Allikevel var det veldig positivt inntrykk jeg fikk av denne fargerike byen. For Agaete som var en typisk hvit by, var husene i denne byen fargerike, og det var heller vanskelig å finne bygg som var hvite. Vi fikk også bare sett utsiden av Santiagokirken, selv om jeg gjerne skulle ha gått innenfor, for jeg har lest at den skal være ganske fin, og verdt ett besøk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det som også er veldig interessant med Galdar er at byen har plassert seg på en vulkan. Navnet Galdar betyr også kongelig, noe som er veldig praktisk med tanke på at det en gang var hovedstaden til øya.

Firgas:
Siste del på etappen måtte jeg melde pass, og mens de andre tok jeg en rask tur rundt ble jeg værende i bilen. Vi hadde kjørt opp i fjellene igjen så magen tullet seg, og på dette tidspunktet hadde også smertestillende jeg hadde startet dagen med for lengst forlatt kroppen så jeg hostet, var full av feber, tett i nesen og hadde det virkelig ikke godt med meg selv. Veldig synd at jeg skulle gå glipp av denne byen etter som det er vannkilden til hele øyen, og har en fontene som renner nedover gatene. Om jeg en annen gang skal reise til Gran Canaria håper jeg at jeg får en mulighet å kjøre til denne byen igjen, men da vil jeg heller kjøre på østsiden av øyen hvor det er motorvei det aller meste av strekningen.