hits

tanya s. johnsen

Yes, we did it!

  • Skrevet: 21.06.2017
  • Klokken: 16:44
  • Kategori: Skole

Halleluja! Dagen kom, og dagen gikk. Med en merkelig følelse av "dagen derpå" med en kropp som verker og ett hodet som er flere mil borte, er jeg allikevel veldig glad og stolt. I konvoluttene er det én person med ett vitnemål, som jeg håper kommer til ta han med hvor han ønsker, og i den andre konvolutten ligger det ett kompetansebevis som bare venter på å bli fullført.

For nei, jeg er egentlig ikke ferdig på videregående, men jeg føler meg slik. Jeg har ikke planer om å sitte på skolen og å høre på en lærer flere dager i uken neste år, men heller komme å gå akkurat slikt jeg selv ønsker. På den måten håper og tror jeg at karakterene mine kan klare å heve snittet mitt enda litt om mulig. Uansett om det gjør det eller ikke, var jeg veldig stolt og fornøyd da jeg regnet ut snittet mitt i dag. Tar jeg alle karakterene fra alle årene har jeg 3,6, men om jeg derimot bare ser på den siste karakteren i alle fag har jeg 4,4! Snittet mitt har klart å øke igjen siden ungdomsskolen, og jeg er overlykkelig. Helt ærlig var det en del av meg som aldri trodde at jeg skulle vippe over karakteren 4. Dette fortjener virkelig en is!

Neste år skal jeg kose med (forhåpentligvis) med matte, naturfag og norsk. Jeg har tenkt å gjøre det aller meste på egenhånd, men med en løsning på skolen skal jeg ha en mulighet for å komme å gå slikt jeg ønsker. Det blir ikke telt fravær, jeg må ikke ha prøver eller innlevering, bare melde meg selv opp til eksamen når jeg føler meg klar for det.

Om jeg ikker er redd for å stryke i denne løsningen? Ja og nei. Jeg er redd for at jeg plutselig finner ut at dette vil jeg ikke mer, men jeg er ikke redd fordi jeg vet jeg kan klare dette. For ser du på karakterkortet mitt ser du at fraværet mitt har gått betraktelig ned. Både 1. og 2. klasse fikk jeg fjernet 10 dager hver, men i år tok jeg meg ikke en gang bryet om det. Utrolig mange timer jeg er borte, men av dager er det minimalt. Du kan også se hvordan karakterene mine har gått opp, og det er fordi viljestyrken min er her. 2. klasse som var mitt dårligste år, eksistere den nesten ikke.

Nå skal jeg ta meg en etterlengtet ferie, finne ut hvor jeg ender i sommer, og muligens bruke tid på å finne meg en jobb utenom fagene jeg skal ta. For jeg føler meg veldig giret på å begynne å jobbe!

Jeg ønsker en god sommer til alle sammen!