hits

tanya s. johnsen

Et lite tilbakeblikkDet er nesten surrealistisk å tenke at i dag er det nøyaktig 3 år siden vi hadde vitnemålsutdeling da jeg gikk ut av ungdomsskolen, og i morgen er det igjen vitnemålsutdeling - denne gangen for videregående. Hvor har tiden egentlig blitt av? For helt ærlig føler jeg ikke at jeg har gått 3 år på videregående, spesielt med tanke på at jeg husker kanskje bare halve tiden.

Da vi gikk ut av 10ende var jeg kanskje ikke så trist som jeg føler at jeg er nå når jeg ser tilbake. På det tidspunktet følte jeg meg veldig ferdig allerede i mars måned. Allikevel kan jeg helt ærlig si at jeg felte en tåre da vi sa hade til lærerne og dro på blåtur. Og det kom en liten tåre til i øyenkroken neste morgningen da jeg gikk av bussen fra turen trinnet hadde vært på hele natten. Men omtrent fra det øyeblikket da jeg gikk inn døren hjemme til sommeren var over hadde jeg ikke tid til å sørge eller tenke tilbake til skolen. Det var andre ting som opptok tiden min.

Jeg tror det gikk en halvtime nesten fra jeg kom hjem til vi fikk en telefon hjemme som skulle forandre livet mitt. Det var snakk om en potensiell betennelse i hjernen min. Dette var ikke én måned en gang før diagnosen min kom, men heldigvis var det ingen betennelse slikt som legene fryktet aller først.

Førstkommende helg deltok jeg i Norgesmesterskapet før jeg etter noen dager reiste til Kreta og tilbragte ett par uker i varmere strøk. Det var i tiden på Kreta beskjeden som gjorde at jeg i morgen skal stå i bunad igjen foran en haug med mennesker med ett ark i hånden kom, for det var da jeg fikk vite at jeg fikk plass på medier & kommunikasjon. Midt i travle dager hvor jeg prøvde å få mest mulig brunfarge, oppdage mest mulig og å skrive en kommentar til avisen om hunder uten bånd.

Det er surrealistisk å tenke på alle de personene jeg kjente på den tiden, som stod meg nær og jeg ikke kunne tenke meg forut, plutselig er blitt fjerne og vi så vidt hilser på hverandre. Det er kanskje derfor jeg synes at i morgen blir skummel. For nå er det ikke snakk om ulike videregående skoler i distriktet, men heller ulike høyskoler og universitetet over hele og til andre land.

LagreLagre