hits

tanya s. johnsen

Hva er bulletjournal?

Bulletjournal er ett system jeg kom over da jeg var i Spania. Det er ett kalendersystem som er tilpasset deg og ditt behov. Da mener jeg ikke slik som personlig almanakk som du bestiller, men her er det du som gjør og lager alt. Ønsker du en oversikt over hver måned, uke og dag lager du det, ønsker du bare å ha en oversikt over måneden slik som bildet mitt over her, gjør du det. Systemet er lagd slik at det blir til underveis, og hver eneste bok er unik.

Det eneste som er nødvendig er å ha en bok å skrive i, linjert, blank, ruter eller dotter, alt etter slik du ønsker det. Jeg har brukt en blank Moleskin, men gikk ikke lange tiden før jeg forstod at for mitt behov er nok en dottete mye bedre og det som skal kjøpes når denne boken er fullskrevet. Ellers trenger du noe å skrive med, og gjerne en linjal om du ønsker rette linjer. Det må ikke være spesielle ting, og kan gjerne være det som ligger i en skuff til vanlig. Jeg synes det er veldig praktisk å ha noen farger utenom slik at du kan fargekode og gjøre andre spennende ting.

Jeg kommer til å skrive konkrete innlegg om alle tingene, men raskt nevnt liker jeg å ha en månedlig oversikt, en ukentlig oversikt og skrive hver dag ned hva som skal gjøres. Ellers synes jeg det er kjempe kjekt å følge med på ulike ting som vanene mine - hvor ofte spiser jeg ikke snop, øver på instrumentet, går tur osv. Denne måneden prøver jeg noe nytt ved å ta mer generelle ting som går på helsen min - hvor mye sover jeg,hvordan er humør, aktivitet og den daglige formen?

For meg er dette ett system som jeg synes fungerer veldig bra. For i tillegg til alle disse tingene kan du skrive notater, tegne, lime inn bilder og egentlig akkurat hva du vil. Jeg gikk fra å ha ganske kreative sider til å begynne med, til å ha litt mer stilrene nå, men slikt varierer fra uke til uke basert på humøret mitt og hva jeg tar meg tid til å gjøre.

Det som jeg synes er den største fordelen er at jeg kan gå en uke uten å gjøre noe, for så å starte på neste side. Det blir ikke hull, og det er nettopp de hullene som demotiverer meg til å fortsette og grunnen til at almanakker aldri har fungert mer enn august-oktober for min del.