hits

tanya s. johnsen

BulletjournalDet er søndag, og da tenkte jeg at jeg kunne dele med dere hvordan jeg har kontroll på hver eneste uke av avtaler og hva jeg har tenkt å få gjort. Da jeg var i Spania oppdaget jeg ett planleggingssystem, om jeg kan kalle det det, som heter Bulletjournal. Det er nesten som en helt vanlig almanakk, men her er det du som er eieren av boken som gjør akkurat hva du vil. Ønsker du en hel side for å skrive ned for en hel dag gjør du det, ønsker du å bare lage dagene som de kommer, gjør du det.

Jeg har prøvd meg litt frem i nesten to måneder hvor jeg vil ha en oversikt over hele måneden, men også over hver uke. Foreløpig har jeg ikke så mye som skjer i løper av en uke, så der formatet jeg har avbildet er det jeg har funnet ut fungerer best for meg. Da har jeg oversikt over hver dag hvor jeg først skriver inn hva som skjer, og etterpå oppgavene jeg har den dagen - om det er å rydde kjøkkenet, vanne blomsten på rommet, vaskesminkekoster, støvsuge, øve på historie osv osv. Jeg fører også en plan over hva jeg ønsker å få gjort i løpet av den uken, og plasserer tingene hvor jeg har tid etter hver som dagene går.

I tillegg så tegner jeg hver kveld hva værmeldingen sier om den dagen. Da blir det gjerne en sky med en liten sol, en sky med regn osv samt jeg også setter inn hva den høyeste og laveste temperaturen skal være. På den måten kan jeg se på om været og temperaturen har noe med hvor mange av oppgavene jeg har fått gjort.

Tenker at neste helg kan jeg lage ett eller flere større innlegg om bulletjournalen min hvor jeg viser alt jeg holder styr på i løpet av en måned - så kanskje noen andre også finner ut at dette kunne vært interessant? Om du er nysgjerrig allerede nå kan du søke opp Bulletjournal på youtube hvor du vil finne mange forskjellige varianter. 

Om noen skulle lure skriver jeg en del på engelsk for å forbedre meg selv i det språket.

Ha en riktig god søndag, og jeg ønsker alle en fin uke!