hits

tanya s. johnsen

Hvor for er fort nok?Jeg er ikke den raskeste sjåføren, men jeg er heller ikke den tregeste. Faktisk er det slik at står det ett 70 skilt, kjører jeg i 70-72, for jeg gjør så godt jeg kan å følge fartsgrensen. Jeg vet at den kan være irriterende for andre om du kjører for sent, og jeg har også blitt fortalt at du som oftest kan gå opp 2-3 km etter som tallet vanligvis viser mer enn hva det faktisk er. Jeg har forståelsen for hvorfor fartsgrensen er slik den er. Det er basert på bebyggelse og hvilken type vei det er, så kjører du fortere setter du både deg selv om andre i unødvendig fare.

Jeg kan forstå at noen mennesker synes det er kjekkere med litt mer fart og spenning. Jeg kan forstå at noen liker å tøye grensene - men da lurer jeg egentlig på hvor for er fort nok? Hvor høy hastighet trengs det for at du føler at dette er nok?

Nesten dagelig opplever jeg idioter i trafikken. Og da mener jeg ikke de som bare irriterer ved å ikke bruke blinklys, men faktiske idioter. Eller de er ikke idioter, de er priviligerte mennesker som er så heldig at skilter og regler ikke gjelder dem. Tro meg, jeg er sjalu, for bryter jeg fartsgrensen eller andre ting får jeg dobbelt så mange prikker enn en person som er over 25 år. Gjør jeg en av de tingene andre mennesker synes er kjekt kan jeg risikere lappen. 

I år skal en goPro være det øverste på ønskelisten min. Da vil jeg ha den fremme i bilen mens jeg kjører, uansett hvor, og filme det som skjer. Og da vil jeg finne ut om det finnes ett sted hvor jeg kan sende inn ulovlige og ofte farlige forbikjøringer jeg enten er vitne til, eller opplever selv. For disse priviligerte menneskene som synes det er greit å ta forbikjøring på dobbel sperrelinje samtidig som jeg holder fartsgrensen - de vil jeg bare ha vekk fra veien. Selv om de selv synes det e greit å sette seg selv i en farlig situasjon, synes ikke jeg at det er greit at de setter meg eller andre mennesker i den. Ikke uten at vi kan velge selv å være med på det, men da er det bare ett idiotisk valg de har tatt.

Så må jeg bare spørre av ren nysgjerrighet. Hvor for er fort nok for at dere ikke har behovet for å kjøre forbi meg? Meg som faktisk holder farten.

 

Facebook HER, Instagram HER