hits

tanya s. johnsen

Klar for pensjonisttilværelsen?

  • Skrevet: 03.04.2017
  • Klokken: 22:00
  • Kategori: KorpsFor enkelte folk er korps noe av det teiteste og kjedeligste du kunne drømme deg om å være med i, men spør du oss som spiller i korps finnes det nesten ingenting som er bedre. For oss er helheten og hver ting individuelt fantastisk. Menneskene du møter, opplevelsene, samholdet, prosessen, konkurransenervene. Alt sammen.

Da jeg begynte i 3. klasse ønsket jeg så inderlig sterkt å begynne i skolekorpset at jeg begynte på kulturskolen. Det kan ikke sammenlignes en gang. Vi var en liten gruppe som spilte kornett sammen én onsdag i uken. Eller det kan sammenlignes med aspiranten og junioren, men langt ifra seniorkorpset. Da jeg begynte i 4. klasse var jeg endelig stor nok til å begynne i korpset, så i min gruppe var det meg og to gutter. En måned etter var det en gjeng som begynte, men i en egen gruppe. Før vi var ferdig med barneskolen hadde alle de sluttet.

Videregående virket det som om mitt kull ble testet. I løpet av to år var begge de to andre sluttet, og jeg stod alene igjen som den eldste i korpset. Det var egentlig kjekt å faktisk være den eldste, og ikke blant de eldste. Så i går kom dagen da jeg alene stod foran korpset og mottok 10-års vimpelen. 10 år i det beste skolekorpset i distriktet - det er litt av en bragd, eller hva? Ser vi på Rogalandsmesterskapet har jeg bare vært med på 1. og 2. plasser, og det synes jeg er vanvittig kult å kunne tenke på.

Om 3 måneder er NM for skolekorps over, og det vil også si tiden min i Førre Musikkorps. Selv om det var en bragd å få 10 år, er det også trist - for det vil si at mine 10 år snart er omme og jeg må sette fra meg instrumentet igjen på skolen. Så er jeg klar for pensjonisttilværelsen i alder av nesten 19 år? Ikke egentlig. Jeg har også som mange før meg en drøm om å gå ut av korpset som landets beste, så jeg tror ikke jeg hadde vært klar før jeg hadde den tittelen.

Men kanskje kommer jeg en dag tilbake og får nok en 10-års vimpel, men denne gang for arbeid i styret. Vi vet jo aldri, men Førre Musikkorps er jeg ikke ferdig med.

Victoria Larsen

04.04.2017 kl. 00:06
God kveld til deg :-)