hits

tanya s. johnsen

KronikkeDa jeg var i Spania nevnte jeg i ett innlegg om at jeg var blitt kontaktet i forbindelse med å skrive en kronikk om det å være ung med MS. I dag ble kronikken min samt mange andre sitt publisert, i tillegg til jeg tror (forstod det ihvertfall slikt) at dette er i samarbeid med dagbladet hvor du i dag kan kjøpe papirutgave med alt stoffet i. Jeg er usikker på om det er i den skikkelige avisen, eller som en ekstra "brosjyre", men det tror jeg er null problem å finne ut av om du skulle ønske å kjøpe deg den.

Jeg er virkelig takknemlig å få slike muligheter å skrive etter som jeg som oftest får så mange gode tilbakemeldinger, samtidig som jeg føler jeg er med på å gjøre folk oppmerksom på det med MS, ha en usynlig sykdom og være ung med en slik diagnose. Alle de tingene jeg synes er veldig viktig for meg å formidle.

Med tanke på hva denne kampanjen skal informere om er det også veldig viktig for meg å informere dere, for den skal være mer enn MS, for det er fokus på hele hjernen og nervesystemet. Direkte link til kronikken min finner du her, og alt annet finner du på http://www.altomdinhelse.no

Victoria Larsen

27.03.2017 kl. 16:33
Jeg ønsker deg en fin mandag :-)

Tanya S. Johnsen

27.03.2017 kl. 17:30
Victoria Larsen: Takk, du også :)

Caroline Russøy

27.03.2017 kl. 21:37
Så trist å høre om folk som lider av ms, selv lider jeg og det byr på mange utfordringer i hverdagen. Jeg fekk dobbeltsyn når jeg var 13 år, og det varte i 2 måner. På MR bildene kunne de se betennelse i hjernen og de trudde de kunne være blodpropp, som det ikke var. Etter en tid etter jeg hadde dobbeltsynet tok de en spinalvæskeprøve der prøvene var normale. Så legene ba meg om å legge alt det er bak meg og jeg skulle leve et normalt, friskt liv. Etter en tid merket jeg at jeg av og til kunne bli svimmel og jeg hadde litt dårlig balanse. Men det var noe legene ikke kunne gjøre noe med. Og for ca 1 måne siden, våknet jeg med en følelse av at jeg var lammet på halve ansiktet. Men jeg kunne smile så jeg var ikke lam, bare veldig nummen. Så jeg gjekk til legevakta og han sente meg til et sykehus. Jeg måtte ta ny MR og de såg en betennelse, og igjen tok jeg den spinalvæskeprøva. Og de fant ut at det kunne være ms. Men jeg er ikke helt enda blitt disgnosert for sykdommen, så de sender prøver til Haukeland for nærmare undersøkelse. Men det er bare for å være helt sikre. Jeg ønsker deg så mye lykke til videre i livet og du må ikke la sykdommen ta over livet ditt. Peace.

Tanya S. Johnsen

28.03.2017 kl. 16:05
Caroline Russøy: Det samme til deg, uansett om det er MS eller ikke! Kan også tenke slik at det er bedre med denne diagnosen enn ingen - da kan du ihvertfall få hjelp. Lykke til du også :)