hits

tanya s. johnsen

Nevropsykologisk testing

  • Skrevet: 24.01.2017
  • Klokken: 20:57
  • Kategori: Blogg

God tirsdag! I dag begynte jeg for tredje gang på noe som heter nevropsykologisk testing på sykehuset. Aller første gangen var vell ett halvt år etter jeg fikk diagnosen. Da klarte jeg ikke å gjennomføre testene, og for nøyaktig ett år siden gikk jeg gjennom hele prosessen på nytt og fullførte. Etter store plager med hodet og hukommelsestap siste månedene ble det bestemt at jeg skulle tilbake nå for å kartlegge om det var blitt forandring siden sist de testet meg.

I utgangspunktet skulle jeg bare være på sykehuset i dag og på fredag for å bli ferdig, men ser allerede nå at det mest sannsynlig blir en dag nummer 3 og gjerne 4. Jeg måtte gi meg med testene da jeg så vidt var kommet halvveis gjennom dagens økt. De er så psykisk utmattende etter som jeg må konstant være på, at jeg til slutt satt der og omtrent sovnet. Kjempet for harde livet mot øyelokkene for å svare på alt som ble spurt.

Jeg fikk utdelt brikker med farger på og skulle legge dem likt som en tegning viste på tid, ramse opp tall i ulike rekkefølger (samme som ble sagt, baklengs og stigende), få en historie opplest og si den så godt som mulig ordrett flere ganger, huske 20 forskjellige ansikter for å så se ansikter og si om det var ett jeg skulle huske eller ikke, osv. Du forstår nok tegningen på hvordan det fungerte og hvorfor jeg ikke hopper av glede av at jeg har skaffet meg ihvertfall en ekstra dag. Det er slitsomt.