hits

tanya s. johnsen

Hvor lenge sov jeg?

Jeg sovnet på sofaen etter jeg kom hjem fra skolen i dag. Selv trodde jeg at jeg bare sov i en times tid, men da jeg oppdaget facebook begynte jeg å lure på hvor mange uker jeg har sovet gjennom. Ikke bare var dette arrangementet opprettet for en stund siden, men folk i klassen min har allerede bestilt billetter til Landstreffet i starten på mai. Derfor spør jeg - hvor lenge sov jeg egentlig? Jeg har forstått at russetiden er en viktig ting for de aller fleste, men å begynne allerede omtrent samme dag som årets russefeiring offisielt er over synes jeg er drøyt.

For de som ser på Skam ser at der begynner de allerede å planlegge russetiden og russebusser i starten av første klasse. Jeg håper virkelig at det bare er oppspinn, og at det faktisk ikke blir brukt energi på noe slikt i flere år i forkant. For du kan faktisk være russ uten å ha alle ting planlagt lenge før du begynner på det 3. året.

For min del kommer det til å bli russebukse, lue og kort i hovedsak, samt jeg kanskje kjøper meg noen jakker. For meg trenger ikke russetiden å være noe mer, og jeg ser ikke behovet for å håve ut med mer penger på det. Såklart skal det feires at du snart er ferdig med 13 år med utdannelse, men å bruke flere tusen kroner på fester, i tillegg til drikke begynner å bli mye. For meg skal ikke russetiden være lange dager med festing, drikking og være bakfull. Jeg vil heller kose meg mest mulig. Jeg vil heller fokusere på de morsomme russeknutene.

Jeg skal ihvertfall vente til etter skolestart før jeg begynner å tenke skikkelig på russetiden min.