hits

tanya s. johnsen

En vanskelig terskel

Jeg er blitt mye flinkere til å godta å ha med meg rullestolen min med på ting. Faktisk, når jeg er ute å reiser, er det enkelte fordeler. Da jeg var i Spania fikk jeg være den første ombord på fly og på hjemveien fikk jeg snarveier med sikkerhetskontrollen. Jeg har forstått at på ferier og turer hvor mye skal oppleves er det en fordel å ha den med. Da sliter jeg meg ikke ut på samme måte, noe som fører til at jeg får det mye kjekkere.

Allikevel er det en veldig vanskelig terskel for meg som jeg en dag må komme meg over. Nemlig å vise meg i rullestol her hjemme, og godta at jeg ikke orker alt det samme som før. I fjor på 17. mai hadde jeg rullestolen trillende bak meg i barnetoget. I år var målet å klare meg uten å sitte eller sikkerhetssnettet mitt. Jeg klarte å gå hele veien i fjor, og det kan hende jeg klarer det i år, men det skremmer meg at jeg ikke er sikker slik som i fjor.

Hvem vet, kanskje jeg overgir meg til rullestolen med en rosa sokk på foten som skalkeskjul? Foreløpig vinner staheten min, og jeg skal ikke sitte.

Ønsker dere alle en riktig god 17. mai feiring i morgen!