hits

tanya s. johnsen

Fremtiden

Fremtiden kan skape frykt hos de aller fleste som ikke vet hva de skal gjøre med livet sitt. Det er en innvendig klokke som tikker og minner oss på hvor fort tiden går, og at du har mye du skal gjøre før din tid stopper. På ungdomsskolen får du i alder av 15 år oppgaven å bestemme hva du vil for resten av livet. Du skal velge utdannelse, en utdannelse som skal være med på å skape deg og ditt liv. Allerede da er det mye å tenke på.

For meg er fremtiden veldig usikker. En dag kan jeg ende opp i rullestol, ute av stand til å gå. Takket være medisiner som finnes nå er det ikke sikkert det er slik jeg ender opp. Mest sannsynlig ender jeg opp uføre en dag, men slik som det er nå kan jeg leve livet mitt en god stund til fremover. Jeg må kanskje ta hensyn når det kommer til utdannelse og yrkesvalg, men jeg trenger virkelig ikke å bekymre meg for å stifte en familie en dag.

Jeg planlegger å få skrevet en bok en eller annen gang. Alle disse tankene jeg skriver lagrer jeg, for noe som kanskje en dag blir mulig å få publisert. En dag har jeg også lyst til å starte mitt eget firma. Planen hva det skal gå ut på er enda ikke helt klar, men i mellomtiden har jeg ønsker om å skrive frilans, kanskje tjene penger på å blogge og holde foredrag.

Det har tatt meg lang tid å forstå at fremtiden ikke er noe som kan planlegges, om du er syk eller frisk. Uansett hvor mye du har planlagt hva som skal skje, skjer livet og du må finne en ny måte å få ting til å fungere. Fremtiden skremmer meg, for jeg aner virkelig ikke hva som er i vente. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke frykte rullestolen, og heller tenke på at jeg kan gjøre en god frontfigur for MS og alle verdiene mine. For uansett hva fremtiden min bringer, kan den ikke ta fra meg muligheten min til å stå for noe og ønske å fortelle om dette til alle.