hits

tanya s. johnsen

Vil du ansette meg?

Selv om jeg skrev for bare noen uker siden at jeg søker jobb, har jeg bestemt meg for å skrive ett nytt slikt innlegg etter som jeg slettet det forrige og ikke fikk respons.

Dette er meg:
Jeg er en 17 år gammel jente, som blir 18 år siste dagen i juli måned. Dette kan bli oppfattes som en ulempe for arbeidsgivere, i og med at nesten på slutten av sommerjobb-perioden jeg blir myndig. Allikevel vil jeg påstå selv at jeg er en veldig oppgående person, som er veldig flink til å gjøre ting når jeg får vite noe konkret. Spør du lærerene mine er jeg kanskje dårlig til å levere inn ting, men når det er ting som betyr noe er jeg veldig flink. Selv synes jeg det er bortkastet å vurdere ting etter karakter, men heller etter fornøyelse og den faktiske servicen/produksjonen. Ikke om du har klart å få med nok fagbegrep, som kunder kanskje ikke ville forstått.

I fritiden min spiller jeg i Førre Musikkorps, noe som jeg har gjort siden jeg var 9 år gammel. I tillegg har jeg spilt i over ett år i Tysvær Brass, men for øyeblikket har jeg en friperiode der for å bruke tiden min på viktigere ting som skole.

Jeg kunne fortalt veldig mye om meg selv, ting som kan tolkes overfladisk og helt likt som andre. Men forskjellen er at jeg sier ikke at jeg er lærevillig og lettlært bare for å få en jobb. Jeg sier ikke at jeg fungerer godt på egenhånd og i grupper, uten å mene dette. Jeg er en person som kanskje ler litt for mye, konstant har ett smil om munnen (uansett hvor drit noe er og hvor lite jeg liker det), jeg tar ikke meg selv for høytidlig, og jeg er imøtekommende. Det er ikke uten grunn jeg har hørt fra jeg var liten hvor flink og hjelpsom jeg er. For meg er det viktig å stå frem med hva som betyr noe for meg, støtte opp under dem som trenger det og jeg elsker å ta ansvar. Derfor kan jeg også beskriver som en ledertype.

Dette har jeg å by på:
Grunnskolen var gjennomført med 4,2 i snitt, noe som er over normalen - og jeg klarte å få det til syk. Selv om snittet mitt er lavere på videregående, så kan jeg allikevel støtte det opp med at jeg allerede har sagt jeg er lettlært. Skal jeg sitte i ett rom i flere timer og høre på noen snakke om faglige området, er det vanskelig for meg. Jeg er mer en person som liker å gjøre, og det er slikt jeg scorer høyt.

At jeg har MS kan virke som en årsak for å ikke ansette meg. Tro meg, jeg kan virkelig forstå det for noen som ikke vet hvordan jeg faktisk har det! Men allikevel kan jeg gi fordeler; en normal person må være syk i over 14 dager for at firmaet skal få sykepenger, hos meg er det allerede på dag én. Det finnes så utrolig mange slike ordninger, at du kan nesten tjene på å ha meg.

Nå går jeg på mitt 2. år på Vardafjell videregående, hvor jeg går på yrkeslinjen Medier & kommunikasjon. Jeg har ett offisielt år igjen, men jeg har også ett år hvor jeg må ta opp fag jeg enda ikke har fått gjennomført. Etter det er jeg for øyeblikket helt blank om hva jeg ønsker å gjøre, men jeg vet jeg vil ha erfaringer for å finne hva jeg virkelig vil.

Siden januar 2013 har jeg vært med og skrevet for ungdomsredaksjonen i Haugesundsavis, som en del av pensum på skolen har jeg i år etablert og driftet en bedrift og jeg har mange verv som elevråd, hjelpeleder, trivselsleder og tillitsvalgt.

Hvorfor ansette meg:
Jeg har lyst å jobbe. Jeg ønsker å tjene mine egne penger og jeg vil føle at jeg er en del av ett team som får jobben til å gå rundt. For meg er det viktig å skape erfaringer i livet, og jeg vil påstå at å ha en jobb hjelper. Da får jeg en mulighet for å se hvordan ting kan bli i fremtiden.

Har det seg slik at du tilfeldigvis har en ledig stilling på Haugalandet ett sted, og finner meg interessant hadde jeg satt pris på å bli kontaktet på tanya@haugnett.no. Jeg er villig til å gjøre det aller meste.